Informacje o nowościach, promocjach i innych opcjach w grze, a także dyskusja na ich temat.
-
Regelinda
- Moderatorka

Droga Pani!
Z ogromną przyjemnością ogłaszamy premierę nowej funkcji w grze – POWTÓRKI!
Dzięki niej będziesz mogła wyruszyć w ekscytującą podróż w czasie i sięgnąć po rzeczy dostępne w ramach minionych wydarzeń oraz kolekcji.
W tej sentymentalnej podróży do przeszłości to Ty decydujesz, którą z minionych atrakcji chcesz aktywować i przeżyć jeszcze raz!
ZASADY DZIAŁANIA POWTÓREK:
Zagraj w to jeszcze raz: wróć do wydarzeń i kolekcji sprzed ponad 6 miesięcy. Na ten moment dostępne będą powtórki sięgające 2018 roku (z kilkoma starszymi wyjątkami).
Limitowany czas: każda wybrana przez Ciebie powtórka będzie dostępna przez ograniczony czas od aktywacji.
Darmowe aktywacje: swoją przygodę z podróżami w czasie zaczniesz od 1 darmowego wydarzenia oraz 1 darmowej kolekcji. Aby odblokować kolejne otwarcie za darmo musisz ukończyć to, które już rozpoczęłaś. W razie potrzeby możesz dezaktywować wybraną wcześniej atrakcję.
Górny limit powtórek: jednocześnie możesz mieć aktywowanych maksymalnie 10 wydarzeń i 10 kolekcji.
Czas oczekiwania: jeśli zechcesz wrócić do tej samej powtórki, będziesz musiała odczekać 6 miesięcy przed jej ponowną aktywacją.
* * *
To jednak nie wszystko!
Wraz z nową funkcją wprowadzamy do gry także możliwość podglądu, co dana Pani ma na sobie! (UWAGA: początkowo opcja ta będzie dostępna wyłącznie w przeglądarkowej wersji gry. Nad aplikacją jeszcze pracujemy).
SPOSÓB DZIAŁANIA:
Jak to zrobić: kliknij na zdjęcie w galerii danej Pani, avatar interesującego Cię gracza lub na postać w ramach pojedynku na Arenie czy w Konkursie Piękności.
Lista rzeczy: zobaczysz w ten sposób wszystkie elementy z garderoby, na które składa się stylizacja wybranej Pani. (UWAGA: opcja będzie dostępna tylko dla grafik wykonanych od kwietnia 2025 roku).
Zdjęcia: jeśli na zdjęciu znajduje się chłopak, zwierzak albo widoczne jest tło, te elementy również możesz dokładnie podejrzeć.
Dostępność: jeśli interesująca Cię rzecz pochodzi z wydarzenia lub kolekcji, które są akurat dostępne w sekcji Powtórek, zobaczysz to i będziesz mogła od razu aktywować tę atrakcję, żeby po nią sięgnąć.
* * *
UWAGA: w związku z wprowadzeniem nowej opcji, Butik zostanie wycofany. Dawne kolekcje będą dostępne wyłącznie w ramach Powtórek.
Serdecznie Was pozdrawiamy!
Zespół Areny Mody
-
Alice Morset
- Miss Gimnazjum

autor: Alice Morset » 12 cze 2025, o 20:57
Dobry wieczór
Funkcja weszła w życie dziś, a już mi się podoba. Mogę na spokojnie skończyć eventy, w których zostało mi kilka rzeczy do końca.
Nowość, w grze cieszy mnie równie mocno, gdyż od pewnego czasu grywam na innym serwerze. Dzięki tej funkcji szybciej i sprawniej uzupełnię szafę swojej nowej postaci.

Dobranoc

Kto posiadł umiejętność nieoceniania książki po okładce, a człowieka po wyglądzie - ten jest wielki
-
DźwiękiHarfyWiatruSzum
- Miss Kołyski

autor: DźwiękiHarfyWiatruSzum » 13 cze 2025, o 11:03
Fajna opcja, też czasami się zagapiłam i brakowało mi kilka rzeczy do dokończenia wydarzenia więc dobrze, że teraz mogę na spokojnie do tego wrócić.
...wodo, wodo zmień się w rum!
-
LaFemmeNikita
- Miss Trzepaka

autor: LaFemmeNikita » 14 cze 2025, o 16:18
Pod względem marketingowym był to strzał w dziesiątkę. Wysiłek niewielki by odgrzać stare kotlety, a zysk na pewno z tego będzie.
Możliwość dokończenia wydarzeń gdzie brakuje kilku przedmiotów do nagrody finałowej jest niewątpliwe atrakcyjna. Coś czuję, że pokusa będzie jednak większa, by dokończyć również te wydarzenia, gdzie jednak trochę więcej do finału brakuje. Dodając do tego bieżące wydarzenia myślę, że trzeba podejść do tematu na chłodno, aby nie przesadzić i nie wypstrykać się całkowicie ze szmaragdów. Po ostatnim zwrocie za rzeczy kupione chłopakowi znajdą się zapewne konta które mają kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt tysięcy szmaragdów, ale nierozsądnie gospodarując zasobami można to całkiem szybko przerobić. Trzeba też zadać sobie pytanie czy naprawdę chce się to wszystko. Niektóre rzeczy, kiedyś wyglądające przyzwoicie, dziś nie prezentują się już tak ciekawie by koniecznie je mieć.
Wydaje mi się również, że w pewnym stopniu zabija się teraz unikalność. Fajnie było mieć w szafie rzeczy które ma mniejsza liczba graczy. Za przykład weźmy finałową nagrodę z ostatniej planszy wysp, która odblokowana zostaje zawsze tuż przed końcem wydarzenia. Bez wcześniejszego odblokowania za diamenty, trudno było wyrobić się z czasem i zdobyć z niej nagrodę główną. Dziś wchodząc ponownie w wyspy, niewielkim wysiłkiem szmaragdowym można to mieć. Efekt może nie będzie spektakularnie widoczny, ale na pewno trudniej będzie się teraz wyróżnić. Z czasem może i twórcy wpadną na udostępnienie za symboliczną opłatą także starych kompletów VIP. Pieniądz nie śmierdzi, wysiłek żaden, a niewątpliwe znajdą się chętni by zapłacić po promocyjnej cenie i mieć to w swojej garderobie.
-
Syd
- Miss Kołyski

Pomysł z powtórkami według mnie jest dobry, bo każdy sam będzie decydował kiedy i jakie wydarzenie sobie powtórzyć. Zastanawia mnie tylko ten zapis: "aby odblokować kolejne otwarcie za darmo musisz ukończyć to, które już rozpoczęłaś"? Czy to "ukończyć" oznacza, zrobienie wydarzenia w całości, czy oznacza zakończenie wydarzenia z racji upływu czasu? Czy jak z poprzedniego wydarzenia nie zbiorę wszystkich rzeczy, ale upłynie mi czas jego wykonania to czy kolejny wybór wydarzenia będę mieć darmowy?
-
Alice Morset
- Miss Gimnazjum

autor: Alice Morset » 15 cze 2025, o 08:16
Syd- Jeśli z jakiegoś powodu nie ukończysz wydarzenia, to będziesz mogła do niego wrócić za 6 miesięcy. Jest o tym napisane.
''Czas oczekiwania: jeśli zechcesz wrócić do tej samej powtórki, będziesz musiała odczekać 6 miesięcy przed jej ponowną aktywacją''.
W piątek ukończyłam Bloczki Miejska dżungla, a potem weszłam do teleportu Magiczne stworzenia całkiem za darmo.

Kto posiadł umiejętność nieoceniania książki po okładce, a człowieka po wyglądzie - ten jest wielki
-
Katriel Tremaine
- Miss Wakacji

autor: Katriel Tremaine » 15 cze 2025, o 16:24
Syd, jak widzę moja poprzedniczka nie zrozumiała o co pytasz, więc odpowiadam.
Jeśli skończy się czas, możesz otworzyć kolejny event za darmo. Jeśli ukończysz go przed czasem, też możesz otworzyć za darmo. Z tego co się dowiedziałam, to jak wyjdziesz za pomocą przycisku, to też możesz otworzyć inny za darmo (to jeszcze sprawdzę, ale info jest z zaufanego źródła). Płacisz jedynie jeśli masz jedną powtórkę aktywną, a chcesz aktywować kolejną. Mam nadzieję, że to wyczerpuje wątpliwości, które miałaś

Jestem kotem, co oznacza, że jestem leniwa z natury...
-
Artemida
- Miss Kołyski

Nie trzeba ukończyć całkowicie eventu by móc następne aktywność za darmo. Dla przykładu, podoba Ci się tylko 1 plansze w wyspach robisz ją, wychodzisz i możesz wybierać inny event. Tylko przez kolejne 6 miesięcy do tego eventu, który zostanie zakończony nie można wrócić.
-
Syd
- Miss Kołyski

Dzięki za odpowiedzi.
-
Katriel Tremaine
- Miss Wakacji

autor: Katriel Tremaine » 15 cze 2025, o 22:16
Dziś jestem już na 3 wydarzeniu, a wszystkie otworzyłam za darmo. Także powodzenia i pomyślnych łowów.
Jestem kotem, co oznacza, że jestem leniwa z natury...