Konkurs - Boho czy nie boho? - Dyskusja

Awatar użytkownika
Casandra
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: Casandra » 4 cze 2018, o 17:11

Zapraszamy do dyskusji na temat Konkursu – „Boho czy nie boho?”
W tym temacie można zadawać wszelkie pytania dotyczące ww. konkursu, jednak zanim zadasz pytanie, upewnij się, czy nie ma na nie odpowiedzi w Regulaminie Oficjalnych Konkursów.
Życzymy miłej zabawy.
Poznaj świat Mystificity - rekrutacja trwa
Obrazek
"Życie bez czekolady jest jak plaża bez morza"

Awatar użytkownika
Lugow2
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Re: Konkurs - Boho czy nie boho? - Dyskusja

Post autor: Lugow2 » 5 cze 2018, o 17:09

"Oczekiwaną formą pracy jest zdjęcie Waszej Pani w dowolnym stroju, w którym wykorzystano przynajmniej 3 elementy z wydarzenia "Boho przygoda", przy czym przynajmniej jeden element musi pochodzić z kategorii ubrań (sukienki, bluzki, buty, płaszcze, kapelusze, itd.), a NIE z biżuterii (naszyjniki, bransoletki, pierścionki, kolczyki, itd.)".

Czyli rozumiem, że np 2 elementy to ubranie, a jeden biżuteria z wydarzenia? Czy też np 3 ubrania z wydarzenia, a biżuteria nie z wydarzenia? Czy można to doprecyzować?

Oczywiście, że można - po to jest dyskusja, by rozwiać niejasności :D
Możesz w swojej pracy wykorzystać tyle ubrań ile chcesz, ale przynajmniej 3 rzeczy muszą pochodzić z wydarzenia, a w tych 3 rzeczach musi być przynajmniej jedno ubranko.

Może na przykładzie. Do konkursu przyjęte zostaną prace: (W - wydarzenie; N - nie)
1) sukienka (W), kolczyki (W), bransoletka (W), torebka (N), buty (N) ->> trzy elementy są z wydarzenia, a sukienka spełnia wymaganie przynajmniej jednego ubrania więc praca jest OK.
2) sukienka (W), kolczyki (N), bransoletka (W), torebka (N), buty (W) ->> Z wydarzenia: 2 ubrania + 1 biżuteria = OK
3) sukienka (W), kolczyki (N), bransoletka (N), torebka (W), buty (W), naszyjnik (W) ->> Z wydarzenia: 3 ubranka + 1 biżuteria = OK

Ale NIE zostaną przyjęte prace:
1) sukienka (N), kolczyki (W), bransoletka (W), torebka (N), buty (N), naszyjnik (W) ->> mamy tutaj wymaganą liczbę rzeczy, ale wszystkie są z kategorii biżuteria więc praca nie będzie przyjęta.
2) sukienka (W), kolczyki (W), bransoletka (N), torebka (N), buty (N) ->> a tutaj mamy tylko 2 rzeczy z wydarzenia, a nie wymagane 3.

Mam nadzieję, że jest jaśniej, a jak nie to pisz, będę tłumaczyć dalej :D
// Casandra

Awatar użytkownika
Halssey
Gardząca rangami
Gardząca rangami

Post autor: Halssey » 5 cze 2018, o 19:42

No to teraz czas na mnie xD
Czyli z tego co rozumiem mogę użyć spódnicy, butów i kolczyków z wydarzenia i praca będzie zaliczona, czy muszę użyć spódnicy, butów i koszulki z wydarzenia? ( proszę się nie dziwić jak nie zrozumiem za 1 razem, u mnie to normalne ;) )

Lepiej pytać milion razy niż żyć w błędzie :D
Tak, wykorzystanie trzech ubrań (i ani jednego elementu biżuterii) również jest zgodne z wytycznymi konkursu. // Casandra

Awatar użytkownika
Lugow2
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: Lugow2 » 5 cze 2018, o 22:11

Już wszystko rozumiem, dziękuję :D

Ptysia112
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Ptysia112 » 10 cze 2018, o 13:11

Cóż, to mój pierwszy konkurs więc mam pytanie... Gdzie mamy dać nasz nick z gry? W sensie, mamy go napisać, czy jakoś wkleić na zdjęcie/dać zrzut ekranu, bo nie do końca się orientuję?
edit: przepraszam za zadanie bezsensownego pytania. Po dłuższym szukaniu (Przejrzeniu pięć razy jednej i tej samej strony) zorientowałam się jak to zrobić. Nie do końca wiem jak usunąć post, więc byłabym wdzięczna gdyby ktoś to zrobił.

Kto pyta, nie błądzi dlatego wychodzę z założenia (jak już nie jeden raz powtarzałam), że nie ma bezsensownych pytań. :rolleyes:
Post pozostawię, bo gdyby ktoś miał podobne pytanie to znajdzie na nie wyczerpującą odpowiedź w poście Rozwielitki - bez Twojego posta jej odpowiedź straciłaby sens, a jakby nie było ma wartość merytoryczną i może akurat komuś się przyda.
Bardzo się cieszę, że udało Ci się oszukać odpowiedź na swoje pytanie. Gdybyś miała jakieś w przyszłości to zachęcam do ich zadawania - od tego właśnie jest wątek, by pytać i się dowiadywać ^^
// Casandra

PS. Posty na forum może usuwać Moderatorka lub Administrator.

Awatar użytkownika
Rozwielitka
Super Operatorka Gry
Super Operatorka Gry

Post autor: Rozwielitka » 10 cze 2018, o 13:18

Ptysia112, nick z gry wpisujesz w wiadomości do organizatorki konkursu podczas wysyłania zgłoszenia. Nic na zdjęcie wklejać nie trzeba, wręcz przeciwnie, o ile wytyczne konkursu nie mówią inaczej tego typu ingerencja w zdjęcie jest zabroniona. Wysyłając wiadomość z pracą konkursową napisz po prostu tak:

Imię pani: tu podajesz swój nick z gry (niektóre panie inaczej "się nazywają" na forum, a inaczej w grze i chodzi o to, by podały swoje "imię" z gry, nie z forum.

Praca: tutaj wklejasz link do pracy konkursowej, której nie możesz usunąć ze swojej galerii przynajmniej do ogłoszenia wyników konkursu

OlaKawa
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: OlaKawa » 14 cze 2018, o 07:47

:)
Ostatnio zmieniony 14 cze 2018, o 09:03 przez OlaKawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Regelinda
Moderatorka
Moderatorka

Post autor: Regelinda » 14 cze 2018, o 08:12

Kapelusz i torebka pochodzą z pierwszego pakietu szczęśliwych kart.

Boho Przygoda

Tutaj masz rzeczy z wydarzenia.

OlaKawa
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: OlaKawa » 14 cze 2018, o 08:30

Już wysłałam zgłoszenie do Casandra połączyłam fioletową księżniczkę ze wspaniałym wyglądem i wyszło takie cudo 🤩🤩🤩🤩
[CIACH]

Prace wysyłamy poprzez prywatną wiadomość.

Tak jak wspomniała Regelinda proszę nie edytować postów, na które jest udzielona odpowiedź, bo post, który ją zawiera traci swój sens.
Dodatkowo bardzo proszę nie podbijać wątku - nie sprawi to, że szybciej przyjdę i odpowiem na pytanie :P
// Casandra
Ostatnio zmieniony 14 cze 2018, o 09:08 przez OlaKawa, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Regelinda
Moderatorka
Moderatorka

Post autor: Regelinda » 14 cze 2018, o 12:46

OlaKawa, nie powinnaś w ten sposób edytować postów jeśli ktoś Ci odpowiada, bo taka odpowiedź jest wtedy zawieszona w próżni. Ponadto jeśli chcesz jeszcze coś odpisać, a nikt w międzyczasie nie napisał nowego posta, powinnaś edytować poprzedni i uzupełnić. Nie wspomnę że dodatkowe posty są z nic niewnoszącymi emotkami.

Awatar użytkownika
Casandra
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: Casandra » 27 cze 2018, o 22:28

Są już WYNIKI KONKURSU
Zapraszamy również do Prezentacji Prac oraz dyskusji.
Poznaj świat Mystificity - rekrutacja trwa
Obrazek
"Życie bez czekolady jest jak plaża bez morza"

AaNaA
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola
Kontakt:

Post autor: AaNaA » 27 cze 2018, o 22:53

Hmmm dziwi mnie troche jedna kwestia-wg.tytulu mialy to byc prace zwiazane z tematyka boho a nie kosmicznych wrozek czy elegantek ...moim zdaniem sporo a nawet zdecydowana wiekszosc prac w ogole nie jest w tematyce boho a te ktore sa nawet nie zostaly docenione.
Co do prac-jak zawsze jest kilka genialnych wrecz fenomenalnych.

W wytycznych do konkursu czytamy, że strój miał być dowolny, ale należało wykorzystać przynajmniej 3 rzeczy z wydarzenia "Boho przygoda". Sam tytuł nawiązuje właśnie to tytułu wydarzenia, tak samo jak zdjęcie wykorzystane w wątku głównym ^^
Jak już niejednokrotnie było mówione, w konkursie liczą się wytyczne, a nie tytuł/zdjęcie/opis. Zawsze staram się układać wszystko, by nie było wątpliwości co do tego, co należy zrobić w danym konkursie - również tutaj w tytule mamy tak naprawdę pytanie, czy coś jest boho, czy też nie jest w stylu boho - pytanie to jest rozwinięte nawet w opisie konkursu (tekst pod zdjęciem) :D
W razie wątpliwości jak zawsze można pytać w wątku do dyskusji.
Każda z prac przyjętych do konkursu spełnia jego wytyczne (tj. minimum 3 rzeczy z wydarzenia), a ich styl, wykonanie i ogólny pomysł oceniało już Jury podczas głosowania.
Pozdrawiam ciepło
// Casandra

Awatar użytkownika
Xin xou
Miss Gimnazjum
Miss Gimnazjum

Post autor: Xin xou » 28 cze 2018, o 00:09

"Oczekiwaną formą pracy jest zdjęcie Waszej Pani w DOWOLNYM stroju", więc nie wiem skąd pomysł, że miały być prace związane tylko z boho. Liczą się wytyczne konkursu, a nie tytuł (który swoją drogą wcale nie mówi, że ma być tylko boho).

Awatar użytkownika
Kate
Miss Dyskoteki
Miss Dyskoteki

Post autor: Kate » 28 cze 2018, o 00:23

Dziękuję za wyróżnienie :)
My lady:
Kaja

„Nie oskarżaj niewinnych ludzi...zwłaszcza, których nie znasz. Bądź odważny i napisz, co ode mnie, chcesz. W internecie i w grze... zawsze jestem sobą”.

Obrazek
-------------------
„Nie mieszkam w Korei Północnej i nie zamierzam ukrywać swoich poglądów.
Nie dla mnie życie w cenzurze”.

-----------------
Soy una mujer y es normal que me guste el maquillaje.
Ella usa todas las ventajas de ser mujer.
Fin de la discusión sobre este tema.

Awatar użytkownika
Lugow2
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: Lugow2 » 28 cze 2018, o 05:27

Dziękuję bardzo za I zaszczytne miejsce, przy tylu pięknych pracach, tym bardziej jestem mile zaskoczona :) Gratuluje wszystkim, którzy zdobyli nagrody i wyróżnienia :) Konkurs świetny i bardzo ciekawie tworzyło się stylizację :thumbsup:

Zablokowany