Stylistka Tygodnia #109

Awatar użytkownika
monix23
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Stylistka Tygodnia #109

Post autor: monix23 » 29 kwie 2017, o 08:43

Stylistka Tygodnia #109

Motyw: Waleczna Japonka

Inne informacje: Przebierz panią za kobiecą i waleczną Japonkę. Pamiętaj o orężu w japońskim stylu. Pani nie powinna być przebrana za ninję.

Głosowanie trwa do 9.05.2017 r.
Głosując podaj numer pracy, która Ci się podoba i uzasadnij swój wybór.
*Zgodnie z Regulaminem Stylistki Tygodnia ważne są tylko uzasadnione głosy. Jako uzasadnienie rozumiemy wypowiedź złożoną z dwóch zdań, wskazującą minimum jedną cechę stylizacji, która przypadła do gustu głosującemu. Przy czym cecha to nie ubranie ani epitet (np. śliczna bluzeczka, świetne spodnie, wspaniały smok, piękna pani).

:!:
Jeśli jesteś świadkiem lub adresatem jakiejkolwiek formy nakłaniania do głosowania, zgłoś to moderatorce konkursu. Należy dołączyć zrzut z ekranu, na którym widać taką wiadomość, gdyż tylko uzasadnione przypadki będą usuwane z konkursu. Nikt poza moderatorem nie pozna tożsamości osoby zgłaszającej, a sama osoba zgłaszająca nie ponosi oczywiście żadnych konsekwencji.

Zapraszam do głosowania!
Pani nr 1.
Obrazek

Pani nr 2.
Obrazek

Pani nr 3.
Obrazek

Pani nr 4.
Obrazek

Pani nr 5.
Obrazek

Pani nr 6.
Obrazek

Pani nr 7.
Obrazek

Pani nr 8.
Obrazek

Pani nr 9.
Obrazek

Pani nr 10.
Obrazek

Pani nr 11.
Obrazek

Pani nr 12.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aysen
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Re: Stylistka Tygodnia #109

Post autor: Aysen » 4 maja 2017, o 13:03

nr 11.
Od razu widać że Japonka,jest kimono, są buty, parasolka i miecz. najbardziej przekonała mnie fryzura która jest ładnym uzupełnieniem :)
Delikatna a jednocześnie waleczna

uluu
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: uluu » 4 maja 2017, o 14:39

Nr 7. Fryzura i strój kojarzący się jednoznacznie z Japonią, ale oprócz tego jest w stylce gracja, czyli kobiecość i tajemniczość- maska, do tego oręż, co mówi, że można, a nawet trzeba się tej uroczej pani bać.

Zgodnie z zasadami głosowania komentarz powinien zawierać przynajmniej 2 zdania. Po zapoznaniu się z zasadami możesz zagłosować ponownie. /monix23

Awatar użytkownika
karismaK1982
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: karismaK1982 » 5 maja 2017, o 12:56

Głosuję na prace nr 9. Dla mnie jest to idealna ,waleczna japonka,prawdziwa mścicielka. Patrząc na tą pracę od razu widzę filmy z "latającymi" w walce japonkami,posiadającymi jakieś niesamowite moce. Genialnie dobrana fryzura i strój,szczególnie powiewająca spódnica i mina kobiety ,która nie zawaha się przed niczym by pomścić swoją rodzinę.

Awatar użytkownika
immortal
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: immortal » 5 maja 2017, o 23:16

Głosuje na prace nr 9. Pierwszym powodem jest twarz, która jest świetnym odzwierciedleniem japonki oraz cech, które wojownik powinien mieć, takie jak odwaga czy upór. Poza tym strój jest pomysłowy - pomimo, że brak tu kimona to i tak widać skąd Pani pochodzi. W tym wydaniu nawet wachlarz wygląda jak narzędzie zbrodni! :D Waleczna i jednocześnie kobieca wojowniczka - gratuluję pięknej pracy :)

Awatar użytkownika
Vin
Super Operatorka Gry
Super Operatorka Gry

Post autor: Vin » 6 maja 2017, o 14:03

Pani nr. 7
Świetna kolorystyka użyta w pracy, wszystkie kolory bardzo przyjemnie ze sobą współgrają. Dodatkowo bardzo podoba mi się zrobiona buzia Pani a całość przypomina mi te starsze japońskie filmy o sztukach walki :)

Awatar użytkownika
sage
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: sage » 9 maja 2017, o 11:21

Głosuję na nr 9. W pracy ładnie połączono elementy waleczne (ostrze, broń na plecach, bluzka i buty odpowiednie do walki) z bardziej normalnymi, typowymi dla kultury japońskiej (wachlarz, ozdoba na głowie). Podoba mi się też ułożenie włosów - wyglądają, jakby Japonka przed chwilą wykonała jakiś waleczny ruch i włosy jeszcze nie zdążyły wrócić na miejsce, ale ona z kamiennym wyrazem twarzy w ułamkach sekundy wróciła do pierwotnej pozycji :D
Obrazek“I shouldn’t have to change who I am to count as a human.”Obrazek

Awatar użytkownika
Casandra
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: Casandra » 9 maja 2017, o 17:49

Swój głos oddaje na prace nr 10.
Przedstawia ona moim zdaniem w sposób idealny wygląd walecznej japonki. Dobór kolorów, ubrań i dodatków współgra z jasną karnacją i mocnym makijażem tworząc bardzo ładną i spójną interpretację tematu tej edycji stylistki. Podoba mi się również wybór broni, który został przez Panią przedstawiony - nie są to niebezpieczne przedmioty, które nie pasują do całości stylizacji. Praca ma w sobie "to coś" :D
Poznaj świat Mystificity - rekrutacja trwa
Obrazek
"Życie bez czekolady jest jak plaża bez morza"

Awatar użytkownika
Avivia
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: Avivia » 9 maja 2017, o 19:06

Głosuję na numer 5. Była taka gra na pegasusie.. co młodsi mogą nie wiedzieć o czym mowa ;) była tam właśnie taka wojowniczka - od razu mi się skojarzyła :) Wszystko mi się podoba, począwszy od maski, sprytnie uytego płąszcza ze wstążkami, aż po szerokie spodnie. Praca wzbudza dreszczyk ;)

Awatar użytkownika
monix23
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: monix23 » 10 maja 2017, o 21:34

109. edycję Stylistki Tygodnia wygrywa
MonikaMilka
praca nr 9

Obrazek
GRATULACJE!!!

Zablokowany