O kurczę, widać, że to już finał. Gratuluję wszystkim uczestnikom, bo prace są na bardzo wysokim poziomie. A więc mojego czepiania proszę nie brać do siebie

Jak zwykle oceniam to, czy pracę widziałabym jako ilustrację do baśni.
1. 3 jednak to bardziej cesarzowa niż cesarz i trochę za dużo wszystkiego, nawet mimo jego bajkowych preferencji

2. 5
3. 6 rewelacyjna urocza choineczka
4. 4
5. 2 seksi cesarzowa

6. 5 najcięższa baśń moim zdaniem w tym etapie- jak zrobienie "zwyczajnej" małej dziewczynki można porównać np. z wykonaniem choinki albo bogatej królowej. Fajna praca, jak dla mnie mogłaby być ilustracją a to oceniam.
7. 3 też trudna baśń, zrobienie syrenki bez ogonka mega trudne a w pozostałej części baśni też jest niby "zwyczajna". Fajna praca, ale nie bardzo mi pasuje, w którym momencie taka ilustracja mogłaby się pojawić.
8. 4
9. 5 trochę za dużo wszystkiego, ale zwróćcie uwagę na przejaw geniuszu: ta choinka stoi na pieńku! A nawet jest pod nią prezent
10. 5 jakby twarz była bardziej chłopięca... Ale super desu
11. 5 Calineczka jako królewna elfów? Fajne kolorki delikatne. Nie jestem pewna, czy ona tam miała skrzydełka, ale jak byłam mała, to lubiłam sobie wyobrażać, że jakoś magicznie jej załatwił królewicz, tak więc chętnie bym taką ilustrację u siebie w książce zobaczyła

12. 5 Moja ukochana baśń z dzieciństwa, łabądek fajny, ale coś mi jednak nie pasuje. Może za bardzo damsko wygląda?