Wydarzenie "Jacht" - do 10 lipca!
- theaneczka120
- Miss Podwórka
Re: Wydarzenie "Jacht" - do 10 lipca!
Ja też uważam że nie jest to wcale takie proste, nie zdobyłam jeszcze nic. Najśmieszniejsze jest to ze kilka razy zdarzyło mi się tak ze został mi tylko jeden blok danego koloru. Nie mam di no i niby co miałabym zrobić? Wg mnie żeby zdobyć jakiś ciuch nie powinno byc wymagane zdobycie wszystkich bloków z danego koloru tylko np jezeli na planszu jest ich 40 to niech wymagane bedzie np. 35 czy chociaz 38. to bardzo ułatwi sprawe...
It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just want to live while I'm alive
It's now or never
No to nie jest proste. Na arenie angielskiej udało mi się zdobyć dwie rzeczy, ale po pierwsze na planszy gdzie są tylko 4 rzeczy, czyli duże klocki, a po drugie, sieeeedząc i myśląc. A nie jest to jakaś łamigłówka fajna czy coś, więc ja np nie czerpię żadnej przyjemności z takiej gry.

Pytanie, pewnie dla niektórych głupie
jak nazywa się ta gra? Chyba muszę chyba poćwiczyć granie w nią 

ja tym bardziej. Dziś znowu durna plansza z meblami ....
Typ tej gry to "bloki"anczess pisze:Pytanie, pewnie dla niektórych głupiejak nazywa się ta gra? Chyba muszę chyba poćwiczyć granie w nią

Można myśleć i kombinować ale wszystko zależy od pierwotnego ułożenia klocków. Dzisiaj miałam plansze z 4 elementami, niebieskie klocki były już tak ułożone, że można je było łatwo zbić, jedyny problem to to, że jedna niebieska kostka była w samym rogu i nie było jak się do niej dostać, by połączyć ją z innymi. Tu trzeba też mieć szczęście
Mi się udało zbić całą planszę z jedzeniem 

A promise of heaven pushed us right back to hell,
Turned three sevens into three sixes again.
Turned three sevens into three sixes again.
Też mam takie wrażenie. Na innej wersji gry udało mi się zdobyć dwie rzeczy bez większego wysiłku (kostki były ułożone tak, że wystarczyło je po prostu zbić bez kombinowania). Znów innym razem były już bardziej pomieszane i mimo dokładnego zbijania zostało po jednej kostcemissdiana pisze:Można myśleć i kombinować ale wszystko zależy od pierwotnego ułożenia klocków. Dzisiaj miałam plansze z 4 elementami, niebieskie klocki były już tak ułożone, że można je było łatwo zbić, jedyny problem to to, że jedna niebieska kostka była w samym rogu i nie było jak się do niej dostać, by połączyć ją z innymi. Tu trzeba też mieć szczęście

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
→ Wednesday ←
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
Mi tak samo, na innej wersji, mam już jedną cała planszę, a siedziałam nad nią niespełna minutę. A na polskiej co ? Jak zawsze utrudniają 

- theaneczka120
- Miss Podwórka
Miałam mały palm face gdy obejrzałam ten przewodnik "Jak grać w bloki" umieszczony na FB. Pani na nim sama nie umiała zbić wszystkich bloków i musiała uzyć masy wspomagaczy za kupe kasy zeby dostac ubrania. No ale cóż innego jej zostało gdy na koncie miała ponad 3000 di....
It's my life
It's now or never
It's now or never
mi fartem udało się zdobyć za free buty, ale dalej - lipa :/ najgorsze jest plansza z 6 rzeczami, gdzie najmniejsza ilość klocków do zdobycia to 65 - ja tam prawie nic nie widzę, w oczach mi się mieni 

...
No niezły ten samouczek podali, chyba jak stracić możliwie najwięcej diamentów, a na planszy z meblami zakończyli filmik
Niech pokażą, jak przez nią przebrnąć bez wspomagaczy, a ja kolejny raz z rzędu na nią trafiam. Udało mi się z planszą z 4 ciuszkami, używając jednego młotka i godzinę nad nią siedząc, ale za te meblowe już się nie zabieram, szkoda tylko, że same wypadają.

Mi się trafila plansza z fryzurką, już byłam szczęśliwa dopuki nie zobaczyłam armagedonu w lewym dolnym rogu, nie bylo na niego zadnych sznas bez wspomagaczy i nie mam fryzurki
dzis mialam plansze z ciuszkami i chcialam zgarnac spodnie, wszystko poszlo pieknie oprocz jednego klocka na ktorego nie bylo zupelnie mozliwosci, i tym oto sposobem nie mam nic do teraz 

haha, żal. Pare dni temu miałam plansze z fryzem, zbilam 2 kolory, i 2 klocki (jeden niebieskie, drugi żółty) mi zostaly...
I 6 raz trafiłam na plansze z żarciem. super
I 6 raz trafiłam na plansze z żarciem. super
-
- Miss Piaskownicy
ja od początu wydarzenia miałam wielkie NIC a tu wczoraj trafiłam na fryzurke i sie udało