Ja mam 17. Wczoraj udało mi się wygrać 13 rzeczy (5 z pomocą diamentów, ale skoro były pewne, to szkoda było nie skorzystać) i dzisiaj tylko 4 na razie.
Najlepiej jest zaczynać od rogów tzn. gdyby plansza miała być szachownicą, to chodzi mi o pola B2, I2, B9, I9 (wybieramy jedno z 4, a później odkrywamy już tam, gdzie mamy pytajniki), przynajmniej dla mnie najlepiej.
Dzisiaj miałam problem z grafiką w grze i plansza mi się nie wyświetlała (ale nacisnąć można było), trafiłam w ciemno i kurteczka
Ale jest okropna niestety, ale dobre i to
zastanawia mnie dlaczego jesli mam pole z trafionym ciuszkiem/mebelkiem a np wokol niego 6-7 pól sa same x? przeciez jesli są x tzn ze nie ma nic wokol wiec jakim sposobem wtedy mam ten ciuszek/mebelek ?
Jak odkryjesz ciuszek jako pierwszy i od razu pojawi się X to wskazuje Ci on, że poza tym ciuchem nie ma wkoło już nic innego A jak tak po prostu trafisz na X wtedy wiesz, że naokoło wszędzie nic nie ma
No właśnie dołączam do pytania.
Z tym że jeżeli któraś ma czas i chęci to może mi objaśnić dobitnie tę formę? Znaków X i ? widzę na planszy pełno, ale nie wiem nawet gdzie strzelać pewniaki i jeśli jest X w rogu to ile pól obejmuje? Wybaczcie ale ja naprawdę tego nie rozumiem... Co nieco tam strzelę ale fajnie by było w końcu coś konkretnego mieć
jeżeli jest x to znaczy że wokół tego x nic nie ma. czyli wszystkie 8 pól które do niego przylegają są na pewno puste. jeżeli jest ? to znaczy że gdzieś pośród ośmiu pól które do niego przylegają jest nagroda.
dzięki x można wydedukować w którym miejscu są nagrody. ja miałam dziś trochę szczęścia , pierwsze dwa pola po prostu trafiłam w nagrody, a jak pojawiła się więcej X to można zgadnąć miejsca nagród.
dziś miałam mega szczęście i masę pewnych sytuacji , aż kupiłam diamenty na telefonie i skończyłam plansze 29 nagród na 30 prób