Centrum Przyjęć - nowa opcja w grze - dyskusja - Zaręczyny

Informacje o nowościach, promocjach i innych opcjach w grze, a także dyskusja na ich temat.
Awatar użytkownika
Wadera
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Re: Centrum Przyjęć - nowa opcja w grze - dyskusja

Post autor: Wadera » 11 paź 2014, o 12:57

Według mnie pomysł: jeden prezent na osobę jest słaby. Bo skończy się na tym, że na następnych przyjęciach panie, które na organizację przyjęć wybuliły tak bajońskie ilości kruszców, nie dostaną nawet połowy z puli prezentów.
To przyjęcie było pierwszym w grze i wiele osób rzuciło się nawet nie z zachłanności, co dlatego, że zakup prezentów działał beznadziejnie. Gdy się kliknęło np. na następną stronę z prezentami, tak lagowało, że potrafiło mnie cofnąć o trzy... a o tym, że nabyłam prezenty dowiedziałam się o wiele później - ok 17:00 :) Bo klikając odniosłam wrażenie, że gra nie zaakceptowała mojej decyzji - żadnego potwierdzenia ani akcji - nic.

Szkoda najbardziej, że zabrakło misji. Myślę, że skoro Elaine zapłaciła za przyjęcie realną gotówką (zakup diamentów), a twórcy gry nie wywiązali się z tego, co w ramach przyjęcia oferowali... powinna otrzymać jakąś rekompensatę.
Obrazek

Ania
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Ania » 11 paź 2014, o 13:43

Ja popieram pomysł jedna osoba, jeden prezent. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że wynajmując lokal na 50 osób mogę wybrać na listę życzeń 50 prezentów, pojawi się 10 osób, które kupią po 5 rzeczy, a pozostałych 40 gości obejdzie się smakiem. Uważam, że to krzywdzące i taki dziki wyścig o prezent "kto pierwszy ten lepszy" psuje tylko klimat przyjęcia. Mi udało się upolować jakieś jedne spodnie, większość rzeczy była już wykupiona (głównie przez te same osoby) i wiem, że wielu gości nie załapało się na nic.

Co do samej idei przyjęcia bardzo mi się podoba. Pomijam fakt, że gra nie wytrzymała ogromnej popularności imprezy i w pewnym momencie nie dało się nawet zalogować. Bonusy co 15 minut były świetne, prezent powitalny też bardzo miły. Szkoda, że organizatorka miała ogromny problem ze zrobieniem zdjęć, bo też byłyby ciekawą pamiątką dla gości. Misje trochę zawiodły, bo szybko się skończyły, a przez lagi w grze udało mi się wziąć udział tylko w zadaniu z sesjami zdjęciowymi.

Ogólnie sam pomysł przyjęć na plus, po wprowadzeniu kilku zmian, które opisały dziewczyny tutaj i na fb, byłoby idealnie :)

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 11 paź 2014, o 13:54

Ja przyszłam 15 min po rozpoczęciu imprezy i z 104 stronnicowej listy zostały tylko rzeczy dla narzeczonego i parę rzeczy za ponad 20 diam.

Awatar użytkownika
Enove
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Enove » 11 paź 2014, o 14:12

Alice bez przesady, ja bodajże pół godziny po rozpoczęciu jeszcze mialam w czym wybierac.
I zeby nie bylo udalo mi sie kupic bukiet dla pani.

Co do tego - jeden prezent jedna osoba to nie do konca sie zgadzam. Wedlug mnie to powinno byc na zasadzie ze na poczatku przez jakis czas kazdy moze kupic jeden prezent, a po jakims czasie juz samowolka. tak by bylo najlepiej. ;p

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 11 paź 2014, o 14:32

Wiesz zanim doszłam do ubrań dla pań wszystkie były wykupione...

Awatar użytkownika
Tuśka
Miss Wakacji
Miss Wakacji
Kontakt:

Post autor: Tuśka » 11 paź 2014, o 14:52

Ja byłam na przyjęciu Elaine już pod koniec(od 22:00 zaczęło się co 15 min zbieranie gwiazdek :D ) i było ekstra. Co prawda prezentu żadnego nie kupiłam, ale zdjęcie z zakochanymi mam, a i poznałam jedną bardzo miłą osóbkę ^^ Nie wspominam już o tym, że alkohol nam uderzył do głowy i śpiewałyśmy piosenki na czacie, bo coś ta harfistka słabo grała :D Ale jak byłam o 18:00 było tragicznie- z 50 pań na czacie, 10 pań naraz pisało- nie można się było połapać :( Ale podobało mi się i myślę, że moje przyjęcie urządzę na max 20 osób :D
Edit:
Elaine czekam na kawałek tortu :P
Obrazek

Awatar użytkownika
_Elaine_
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: _Elaine_ » 11 paź 2014, o 15:17

Proszę po kawałeczku tortu:D dla tych Pań co nie zjadły :p
Obrazek
Czas spędzony z rodziną jest wart każdej sekundy.

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 11 paź 2014, o 16:11

Te bukiety są piękne :D Muszę mieć wszystkie :) Na razie upolowałam 2

Awatar użytkownika
Tuśka
Miss Wakacji
Miss Wakacji
Kontakt:

Post autor: Tuśka » 11 paź 2014, o 18:24

[mlask ,mlask] Pyszny! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
MisAdmin
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: MisAdmin » 13 paź 2014, o 14:08

Dzień dobry,

Sugestie dotyczące przyjęcia zostały wysłany do programistów i producentki gry. W tym tygodniu ma być optymalizowane to, więc mam nadzieję, że kolejne przyjęcia będą z mniejszymi problemami. Raczej nie będzie tak, że lagów nie będzie w ogóle, ale wiele osób dobrze zauważyło, że przedzieranie się przez kilkadziesiąt stron w prezentami to katorga. Nie tylko dla Was, ale i dla serwera. A jak to robi kilkaset osób, to ciężko sobie to wyobrazić :)

W swoim imieniu przepraszam, że tak wyszło. Z drugiej strony ostrzegałem, że tak mogą wyglądać przyjęcia bez limitów :whistling:

Awatar użytkownika
Wadera
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Wadera » 13 paź 2014, o 15:57

A czy planowane jest wprowadzanie nowych kolekcji z prezentami?

Bo w zasadzie u Elaine wyszło, jak wyszło - ale naprawdę była u Niej świetna i (przede wszystkim) niezapomniana zabawa.
Pewnie też przez ilość stron do przedarcia się, nikt nie spodziewał się, że może tych prezentów zabraknąć. "Dziki wyścig" był w zasadzie efektem nieznajomości tego, jak działa zakup prezentów.
Podoba mi się pomysł Minniee123: jeden prezent na jedną panią, np. przez pierwszą godzinę (pierwsze dwie godziny) imprezy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 13 paź 2014, o 16:04

Wydaje mi się że 1 pani jeden prezent sprawdzi się w przyjęciach gdzie masz nieograniczoną liczbę osób. Natomiast myślę, że kiedy sala jest na ograniczoną liczbę osób powinno zostać tak jak jest, ponieważ wprowadzając ograniczenie Pani organizująca przyjęcie może dostać bardzo mało prezentów.

Awatar użytkownika
Astaroth
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Astaroth » 13 paź 2014, o 16:22

Chciałam coś zaproponować. A mianowicie, żeby dodać do tego wydarzenia możliwość zdjęć z przyjęć. Tzn.: stworzyć nowy album, do ktorego dodawano by automatycznie jedno zdjecie twojej Pani z każdego przyjęcia (czyli jej aktualny wygląd w danej chwili, kiedy trwa przyjęcie. np. powiedzmy że działo by się to zawsze na samym początku). Do tego zdjęć nie mozna by bylo dodawac samemu. Pomyslalam tez, ze mozna by bylo na tej podstawie stworzyc osiagniecie. Mysle ze fajnie byloby pozniej poogladac taki albym. Napisalam w tej sprawie do adminow, ale przekazano mi abym wyrazila to tutaj, zebyscie mogly powiedziec jakie wy macie zdanie na ten temat :) takze, co sądzicie?

Awatar użytkownika
_Elaine_
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: _Elaine_ » 13 paź 2014, o 16:55

A kiedy będzie organizacja wesela?
Czas spędzony z rodziną jest wart każdej sekundy.

Awatar użytkownika
Lolinnda
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Lolinnda » 13 paź 2014, o 18:27

Astaroth myślę że to bardzo fajny pomysł :D

ODPOWIEDZ