Sugestie do Areny Mody

Masz propozycje zmian w grze? Możesz je przedstawić tutaj.
RowenaTargaryen
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Re: Sugestie do Areny Mody

Post autor: RowenaTargaryen » 30 maja 2014, o 17:06

Hey wszystkim! Widzę,że macie dziewczyny mnóstwo fajnych pomysłów. Szczególnie podobają mi się pomysły Burkhart.

Jeśli chodzi o mnie, to zastanawia mnie na jakiej podstawie wybierane są tematy wydarzeń. Zauważyłam, że głównie wydarzenia dotyczą świąt lub filmów/seriali. Pamiętam wydarzenia związane z The Carrie Diaries i The Vampire Diaries. Nie wiem co wpływa na wybór serialu, ale ze swojej strony mogę polecić, np. The Borgias, The Tudors, czy chociażby Game of Thrones. Wszystkie z nich oferują nie tylko szeroki wybór kreacji, ale także fryzur. Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że stworzenie takich ubiorów prawdopodobnie wymaga wiele umiejętności graficznych i pochłania masę czasu, ale warto spróbować.

Idąc tropem Game of Thrones, fajnie byłoby należeć nie tylko do klubu mody, ale np do poszczególnej grupy, może nawet krainy. W Grze o tron mamy dwa kontynenty i mnówstwo krain, z których każda z czegoś słynie. Dajmy na to w Arenie Mody, jedna kraina mogłaby należeć do czarownic, inna do wampirów, jeszcze inna do władców zwierząt, itp. Nazwa każdej krainy mogłaby zostać wybrana w formie głosowania. Każda z krain miałaby swoich naturalnych przeciwników, np kraina wampirów vs kraina wilkołaków. Oczywiście należenie do poszczególnych grup miałoby zwoje wady i zalety. Można by także stworzyć klany. Każda grupa powinna mieć także swój sklep, w którym można byłoby znaleźć odpowiednie ubrania i fryzury.

Z mojej strony to tyle. Chciałabym wiedzieć co myślicie o moich pomysłach. Czy są one w ogóle wykonalne. Rozumiem też ,że wprowadzenie elementów fantasy nie wszystkim może odpowiadać. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
missdiana
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka
Kontakt:

Post autor: missdiana » 4 cze 2014, o 22:25

Narzeczony w momencie oświadczyn mógłby dać swej wybrance pierścionek zaręczynowy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Alicee03
Miss Podwórka
Miss Podwórka
Kontakt:

Post autor: Alicee03 » 5 cze 2014, o 13:45

Taki pierścionek nie podoba mi się, ale każdy ma inny gust ;)
„Frien­ds are an­gels who lift us to our feet when our win­gs ha­ve troub­le re­mem­be­ring how to fly.”

Awatar użytkownika
missdiana
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka
Kontakt:

Post autor: missdiana » 5 cze 2014, o 13:49

Dałam pierwszy lepszy przykładowy ;) to nie musiałby być dokładnie ten ;)

charmed
Miss Podstawówki
Miss Podstawówki

Post autor: charmed » 17 cze 2014, o 15:27

Propozycja, aby kupione meble znikały ze sklepu/maszyny. Jest już tak w przypadku ubrań dla pani oraz zwierzaka, dlaczego by nie tutaj? Bardzo by to ułatwiło sprawę. Zresztą, gdy kupuje się kolejny mebel to nie daje punktów, więc ta opcja jest zbędna.

Awatar użytkownika
Shaza
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka
Kontakt:

Post autor: Shaza » 17 cze 2014, o 15:58

Ta opcja jest bez sensu.
Przecież kupione meble są oznaczone jako kupione... wiec widzisz co już kupiłaś a co nie.
Poza tym wiele pań kupuje kilka egzemplarzy tego samego mebla, bo używa ich razem lub w różnych kombinacjach.
* Mystificity *
Nie ma ta­kich bred­ni, w które ludzie nie by­liby w sta­nie uwierzyć.

Awatar użytkownika
Lacosta
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Lacosta » 19 cze 2014, o 16:14

Wg mnie przydałaby się możliwość zmiany ubrań dla chłopaka. Mogłybyśmy go przebierać, zakupując ubrania w sklepie dla mężczyzn ;)
A promise of heaven pushed us right back to hell,
Turned three sevens into three sixes again.

Awatar użytkownika
Casandra
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: Casandra » 19 cze 2014, o 22:45

Taka opcja już w grze jest, ale musisz posiadać narzeczonego, co jest dostępne na wyższych poziomach :)
Poznaj świat Mystificity - rekrutacja trwa
Obrazek
"Życie bez czekolady jest jak plaża bez morza"

Awatar użytkownika
Lacosta
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Lacosta » 20 cze 2014, o 12:17

To świetnie:) dziękuje za odp ;)

Kanti
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Kanti » 23 cze 2014, o 13:40

Wychodzę w propozycją o zmianę nagród, które można wygrać w grach. Są to te same gry co na Imperium stylu, ale tam można np wygrać IQ + dolary, a na Arenie Mody tylko dolary. Moja propozycja to by móc wygrać na AM dolary + szmaragdy. Pomogło to by w ich zbieraniu, bo tak to można dostać na 0,1 albo 2. Myślę, że to dobry pomysł :thumbsup:
Serdecznie zapraszam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Alicee03
Miss Podwórka
Miss Podwórka
Kontakt:

Post autor: Alicee03 » 25 cze 2014, o 17:24

Wg mnie pocałunki powinny trwać 6 h a dzwonienie 2 h :)
„Frien­ds are an­gels who lift us to our feet when our win­gs ha­ve troub­le re­mem­be­ring how to fly.”

Awatar użytkownika
Lacosta
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Lacosta » 25 cze 2014, o 17:52

Wprowadziłabym listę życzeń ;)
z pewnością ułatwiłoby to zakupy naszym Paniom ;)

Sussetta
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Sussetta » 20 lip 2014, o 13:59

Witam :)
na kolejnym levelu zakupilam nowego zwierzaka..., fajnie, mam mozliwosc podniesienia lojalnosci...., ale....ubranka, ktore doszly kosztuja 15 tys dolarow i daja lacznie 220 punktow do oddania, ja potrzebuje 1500, zeby je podniesc. Uwazam, ze to jest delikatnie mowiac smieszne. Jaki jest problem, zeby np. jedna rzecz kosztowala chocby 10 tys dolarow i dawala 60-100 punktow do statystyki? to chyba nie byloby duzym problemem dla programistow, a grajacym daloby szanse rozwijania sie. Dodam, ze nie doszedl ani jeden mebel w sklepie.
pozdrawiam, Sussetta

koukayah
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: koukayah » 27 sie 2014, o 18:44

Hej ;)
Mam kilka pomysły odnośnie gry ;) Wybaczcie jeżeli już były, starałam się przejrzeć wątek, ale może coś przeoczyłam

1 Wprowadzenie butiku z starymi eventami. Użytkowniczki na pewno (przynajmniej większość) ucieszyłyby się z możliwości dokupienia jakiegoś przedmiotu, a administratorzy (czy kto tam dostaje pieniądze, za to że kupujemy diamenty) mogliby zarobić jeszcze raz na starych pomysłach (Na IS było dużo fajnych eventów jeszcze zanim powstało am ) ;) Część mogła by być za diamenty, cześć za szmaragdy lub dolary. Aby jednak użytkowniczki nie przestały brać udziału w eventach głównie nagrody niech będą nadal dostępne tylko z nich ;)

2. Wprowadzenie handlu/modyfikacja aukcji.

Ponownie pewnie dużo osób ma rzeczy których nie używa, lub zdobył w evencie i mu się nie podobają. Takie rzeczy mogły by być wystawione np na aukcji i wtedy inna osoba mogłaby się z nich cieszyć ;)
Byłby to nowy sposób na dorobienie szmaragdów/dolarów ;)

3. Wysyłanie prezentów

Było kiedyś to na IS w ramach eventu (z dobre 7 lat temu,). Użytkownik mógł wysłać wybranej Pani jeden z kilku wybranych przedmiotów. (można zmodyfikować o własne rzeczy) Aby również administracja była zadowolona można dać np 1-2 przesyłkę dziennie darmowo i resztę za diamenty ;)

To są moje pomysły i nie wiem w jakim stopniu są możliwe do realizacji. Mam nadzieję, że uda się wprowadzić to w grze. ;)

Awatar użytkownika
bastineczka
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: bastineczka » 3 wrz 2014, o 20:32

Witajcie!

1. Proponuję ulepszyć trochę dzienny system logowania i prezentów w formę koła fortuny (wiem że któraś z was już o tym wspominała i pomysł nie został wprowadzony ale warto było by go jeszcze raz rozważyć )

np dziennie można raz zakręcić kołem nagrody były by przykładowo: 50$/ 1000$ / 2000$ / 2 sz. / 4 szm. / ubranko. np bluzka / ponowna szansa zakręcenia / 1 diament. / 3 energie / 1 energia
ubranko mogło by się zmieniać np co miesiąc a gdy już raz się je wylosuje na jego miejsce pojawia się 50$.

2.Zgadzam się z pomysłami dziewczyn co do przesuwania ubranek w szafie - to bardzo ułatwiło by wyszukiwanie.
3.opcja w butiku - "wyszukaj spodnie " "bluzki" "paski" - to chyba wykorzystała by każda z nas a umiliło i ułatwiło by to zakupy o 100% - w obrębie danego butiku obok opcji sortuj wg ceny

Mam nadzieję że udało by się podpowiedzieć twórcom pomysł 2 i 3 , bo nie powinny one sprawić większego problemu programistycznego ani graficznego. :-)

Zablokowany