"Maturalne prezenty" - nowe wydarzenie!
Re: "Maturalne prezenty" - dyskusja
Truemeraldi, zmień hasło na koncie, tak na wszelki wypadek.
Ja też weszłam w link, ale wyszłam jak tylko się zorientowałam, że to nie moja lala.
Ja też weszłam w link, ale wyszłam jak tylko się zorientowałam, że to nie moja lala.
Dzień dobry 
Wyjaśniając "aferę" z darmowym prezentem - e-mail o ile wiem został wysłany do osób, które grały w Arenę Mody, ale przestały. Ma to zachęcić do powrotu do gry. Czy to spowoduje powrót użytkowniczek, to już inne pytanie.
Proszę więc nie robić z tego "afery" - takie działania prowadzi chyba każdy producent gier.
Co do linka logowania w e-mail - prowadzić on powinien do konta "porzuconego" przez użytkowniczkę. Jeśli aktywnie grająca użytkowniczka gry AM dostała taki e-mail z linkiem do logowania to są dwie możliwości:
- ma dwa konta (świadomie czy nieświadomie założone dawno temu),
- jest jakiś błąd - wtedy należy to zgłosić na Kontakt w grze.
Pozdrawiam
Paweł

Wyjaśniając "aferę" z darmowym prezentem - e-mail o ile wiem został wysłany do osób, które grały w Arenę Mody, ale przestały. Ma to zachęcić do powrotu do gry. Czy to spowoduje powrót użytkowniczek, to już inne pytanie.
Proszę więc nie robić z tego "afery" - takie działania prowadzi chyba każdy producent gier.
Co do linka logowania w e-mail - prowadzić on powinien do konta "porzuconego" przez użytkowniczkę. Jeśli aktywnie grająca użytkowniczka gry AM dostała taki e-mail z linkiem do logowania to są dwie możliwości:
- ma dwa konta (świadomie czy nieświadomie założone dawno temu),
- jest jakiś błąd - wtedy należy to zgłosić na Kontakt w grze.
Pozdrawiam
Paweł
- 17Lancy19
- Miss Piaskownicy
Dziś z małego prezentu mam tą pomarańczową sukienkę
i bonusy.

Ale Paweł, moja koleżanka też dostała, a wchodzi na AM codziennie...O co w tym wszystkim chodzi?
Moim zdaniem to niesprawiedliwe z tymi prezentami, albo dostają je wszyscy gracze, albo nikt. Ja loguję się codziennie na IS i AM.
Nie dość, że okradają nas z realnej kasy na AM i IS przez Zong SMS i nie dają doładowanych diamentów (kasa przepada z komórki, a diamentów brak). Nie wiadomo do kogo pisać skargi na brakujące diamenty, bo zgłoszenia wysłane, a odpowiedzi brak. Strony na skargi w języku angielskim, a przecież to polska wersja gry. Nikt się nami nie przejmuje, aby tylko nabić sobie kasę. To jeszcze takie przekręty z tymi darmowymi prezentami.
Sorki za takie wywody, ale ulżyło mi
Nie dość, że okradają nas z realnej kasy na AM i IS przez Zong SMS i nie dają doładowanych diamentów (kasa przepada z komórki, a diamentów brak). Nie wiadomo do kogo pisać skargi na brakujące diamenty, bo zgłoszenia wysłane, a odpowiedzi brak. Strony na skargi w języku angielskim, a przecież to polska wersja gry. Nikt się nami nie przejmuje, aby tylko nabić sobie kasę. To jeszcze takie przekręty z tymi darmowymi prezentami.

Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, o 20:06 przez Ashlyn, łącznie zmieniany 1 raz.
- Truemeraldi
- Miss Żłobka
No właśnie, ja też bywam tu często, może przez kilka dni w miesiącu się nie loguję. A drugiego konta na pewno nie posiadam. Co prawda, moja siostra, która mieszka gdzie indziej, miała konto na AM, ale porzuciła je i zostało zlikwidowane, więc mail raczej nie był kierowany do niej. W moim przypadku pozostaje więc ta druga opcja chyba.możenie pisze:Ale Paweł, moja koleżanka też dostała, a wchodzi na AM codziennie...O co w tym wszystkim chodzi?

Zmieniłam, dzięki.Sunny Melody pisze:Truemeraldi, zmień hasło na koncie, tak na wszelki wypadek.

Sprawdziłam teraz skrzynkę(miałam 178 wiadomości
) i też mam ten prezent
Otworzyłam i wygrałam 2 sukienki, buty i torebkę
Jestem zadowolona! 

Przestańcie pisać o tych darmowych prezentach, bo Wam zazdroszczę i psujecie mi wieczór 
A tak na poważnie - możenie, Ty też bywasz codziennie na AM, prawda?
To ja nie rozumiem takiej logiki rozdawania prezentów...

A tak na poważnie - możenie, Ty też bywasz codziennie na AM, prawda?
To ja nie rozumiem takiej logiki rozdawania prezentów...

No ja dzień w dzień jestem...I bardzo przepraszam cię Sunny
A co dzisiaj robisz, że ci psujemy wieczór? 

- Roześmiana
- Miss Piaskownicy
Możenie Paweł napisał wyżej, że jeśli ktoś logujący się codziennie dostał ten darmowy prezent to jest to błąd i należy to zgłosić na kontakt...
↓ ROZEŚMIANA ↓
Zbieram baloniki pełna nadziei, że uda mi się kupić dziś kolejny prezentmożenie pisze:A co dzisiaj robisz, że ci psujemy wieczór?

Póki co wciąż mam 25 balonów, do małego prezentu ciągle brakuje 5.
Marzy mi się jakaś lepsza nagroda, niż kolejne kolczyki lub pierścionki

ja chciałabym jakąś fryzurę bo w 5 czy 6 pudłach ani 1 

a ja się chciałam pochwalić. Normalnie podskakiwałam jak piłeczka z 2 minuty;)
Od początku eventu marzyłam o jeden z sukienek.. nic mnie nie obchodziło tylko ona (no i jej nie miałam)
Dzisiaj kupiłam duży prezent i.. wyskoczyły dwie te same!! tylko w innych kolorach!:D

Od początku eventu marzyłam o jeden z sukienek.. nic mnie nie obchodziło tylko ona (no i jej nie miałam)
Dzisiaj kupiłam duży prezent i.. wyskoczyły dwie te same!! tylko w innych kolorach!:D

- Roześmiana
- Miss Piaskownicy
Gratki Vin
Ja jeszcze nie trafiłam nawet jednej sukienki...

↓ ROZEŚMIANA ↓
Napisałem co ma zrobić. Zobaczymy jak to wygląda w grze.możenie pisze:Ale Paweł, moja koleżanka też dostała, a wchodzi na AM codziennie...O co w tym wszystkim chodzi?
Napisałem o tym wszystko co trzeba wyżej. Producent ma prawo do takich form przypominania o grze tym, którzy przestali grać. Jeśli dostał ktoś aktywny, to zapewne przez błąd.barbiulek pisze:Moim zdaniem to niesprawiedliwe z tymi prezentami, albo dostają je wszyscy gracze, albo nikt. Ja loguję się codziennie na IS i AM.
Czym szybciej zrozumiesz, że XS Ciebie nie okrada tym lepiej dla Ciebie. Na jakiej podstawie tak sądzisz? Jaki byłby w tym cel, skoro firmie zależy na tym, aby były płatności? Bez płatności nie ma szans na zysk, a bez tego na rozwój gry.barbiulek pisze:Nie dość, że okradają nas z realnej kasy na AM i IS przez Zong SMS i nie dają doładowanych diamentów (kasa przepada z komórki, a diamentów brak). Nie wiadomo do kogo pisać skargi na brakujące diamenty, bo zgłoszenia wysłane, a odpowiedzi brak. Strony na skargi w języku angielskim, a przecież to polska wersja gry. Nikt się nami nie przejmuje, aby tylko nabić sobie kasę. To jeszcze takie przekręty z tymi darmowymi prezentami.
Napiszę to raz: Zong to dostawca usługi SMS dla nas (pośrednik) i bez potwierdzenie przez nich SMS nie mamy żadnej pewności, że ktoś zapłacił firmie za diamenty. Wszystkie zgłoszenia na Zong są sprawdzane w pierwszej kolejności przez XS (aby wykluczyć, że nie było błędu u nas), a jeśli transakcja nie jest potwierdzona przez nich, to odsyłamy na support Zong.
Zgodzę się z tym, że problemem może być angielski przy komunikacji z nimi, ale nikt nie każe pisać tam po angielsku (choć jest o tym informacja w okienku zamawiania diamentów). Jeśli napiszę się zgłoszenie prostym językiem (po polsku), bez zbędnych "fochów", same fakty, dołączy billing (chyba każdy operator sieci komórkowej umożliwia wygenerowanie billingu za dany dzień na swoich stronach internetowych), to można spokojnie liczyć na ich odpowiedź.
Oczywiście fajnie byłoby, gdy był tam support polski, ale tutaj prośby o to należy kierować do PayPal (właściciela Zong). My już kontaktowaliśmy się w tej sprawie i czekamy.
Ze swojej strony mogę tylko tyle powiedzieć, że pracuję nad poradnikiem dotyczącym płatności, gdzie będzie też wzór, jak napisać zgłoszenie do Zong. W najbliższym czasie pojawi się to na forum.