Aktualizacja Areny Mody - 7 maja 2015 - dyskusja
- LauraPalmer
- Miss Kołyski
Re: Aktualizacja Areny Mody - 7 maja 2015 - dyskusja
Mam jedno pytanie.
Skoro nie można zmienić narzeczonemy fryzury bo nie pojawia się zapisz...to po co są jako prezenty fryzury do nich?
I to fryzury za diaxy?
Ogólnie podobają mi się zmiany, ale z narzeczonym to przegieliście. Każda z nas która posiada w lalce narzeczonego, wydała szmaragdy na niego. I to wcale nie małą ilość tych szmaragdów. A teraz nawet fryzury nie można zmienic?
Po co w kolekcjach dawaliście fryzury za diaxy i za szm?
Żeby nas naciągnąć? Czy żeby wiekszość odwróciła się od gry która je oskubała?
Skoro nie można zmienić narzeczonemy fryzury bo nie pojawia się zapisz...to po co są jako prezenty fryzury do nich?
I to fryzury za diaxy?
Ogólnie podobają mi się zmiany, ale z narzeczonym to przegieliście. Każda z nas która posiada w lalce narzeczonego, wydała szmaragdy na niego. I to wcale nie małą ilość tych szmaragdów. A teraz nawet fryzury nie można zmienic?
Po co w kolekcjach dawaliście fryzury za diaxy i za szm?
Żeby nas naciągnąć? Czy żeby wiekszość odwróciła się od gry która je oskubała?
- mondro1989
- Miss Kołyski
tak, przywrocenie zadan byloby i sprawiedliwe i urozmaicalo to gre mimo wszystko byl to jakis etap, ktory trzeba bylo pokonac przed przyjeciem. tyle.
podejrzewam kochane, ze salon u narzeczonego, to błąd jakiego nie planowali, pewnie to naprawia
Posty sklejone. Proszę nie pisać posta pod postem. // Daga
podejrzewam kochane, ze salon u narzeczonego, to błąd jakiego nie planowali, pewnie to naprawia

Posty sklejone. Proszę nie pisać posta pod postem. // Daga
Gdzie moda panią, rozum sługą.
- Ayanami
- Miss Piaskownicy
- Kontakt:
szzcerze mówiąc nie wiem co o tych zmianach sądzić, na razie się przyzwyczajam
Ostatnio zmieniony 7 maja 2015, o 15:07 przez Ayanami, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak mniemam, to twórcy gry oczekiwali trochę innego "feedback" o zmianach w grze 
1. Pomniejsze błędy zgłoszone są już do naprawy. Przypominam jednak, że błędy należy zgłaszać na Kontakt w grze.
2. Nie rozumiem narzekań na nagrody z zadań. Chyba zapomniałyście jak wyglądały one w poprzedniej wersji. Obecnie wasze nagrody zależą od poziomu w grze. Większość nagród to formuła X*Y$ lub X*Z szmaragdów ("X" - to liczba działań, które należy zrobić, "Y" - to wartość mnożnika dla $, w przedziale od 10 do 200, "Z" - to mnożnik dla szmaragdów, od 1 do 2). Oczywiście można ponarzekać, że muszę wydać xx szmaragdów, a otrzymam tylko y szmaragdów w nagrodę, ale to i tak dużo więcej niż było poprzednio (od 60 do 400$ lub 1 szmaragd). Warto też pamiętać o tym, że zadania są dobrowolne. Nikt nie zmusza do ich robienia.
3. Zadania dla narzeczonego - raczej nie ma co liczyć na zwroty. Nie wtajemniczono mnie czemu znikły te zadania, skoro liczba przyjęć jest w miarę duża i choć były to problematyczne, to i takie zadania dało się przejść.
4. Dotacje klubów - akurat tutaj zgadzam się z twórcami gry. Przypominam też, że od początku pisałem, że nagrody z różnych konkursów (na forum, na facebook czy nawet dla osób z zespołu gry) nie mogą być przekazywane do klubu. Po ostatnim prezencie (10 diamentów), nie dość, że były problemy z ich odbiorem, to w niektórych wersjach językowych były kluby, gdzie tysiące diamentów zostały w ten sposób przesłane do klubów. W polskiej wersji były tylko 3 przypadki takie
5. Wiadomości z pojedynków dla atakujących - tutaj akurat wysłano już do producentki gry prośbę, o przywrócenie tego. Chyba nie o walkę z takim spamem chodziło.
I to chyba tyle.

1. Pomniejsze błędy zgłoszone są już do naprawy. Przypominam jednak, że błędy należy zgłaszać na Kontakt w grze.
2. Nie rozumiem narzekań na nagrody z zadań. Chyba zapomniałyście jak wyglądały one w poprzedniej wersji. Obecnie wasze nagrody zależą od poziomu w grze. Większość nagród to formuła X*Y$ lub X*Z szmaragdów ("X" - to liczba działań, które należy zrobić, "Y" - to wartość mnożnika dla $, w przedziale od 10 do 200, "Z" - to mnożnik dla szmaragdów, od 1 do 2). Oczywiście można ponarzekać, że muszę wydać xx szmaragdów, a otrzymam tylko y szmaragdów w nagrodę, ale to i tak dużo więcej niż było poprzednio (od 60 do 400$ lub 1 szmaragd). Warto też pamiętać o tym, że zadania są dobrowolne. Nikt nie zmusza do ich robienia.
3. Zadania dla narzeczonego - raczej nie ma co liczyć na zwroty. Nie wtajemniczono mnie czemu znikły te zadania, skoro liczba przyjęć jest w miarę duża i choć były to problematyczne, to i takie zadania dało się przejść.
4. Dotacje klubów - akurat tutaj zgadzam się z twórcami gry. Przypominam też, że od początku pisałem, że nagrody z różnych konkursów (na forum, na facebook czy nawet dla osób z zespołu gry) nie mogą być przekazywane do klubu. Po ostatnim prezencie (10 diamentów), nie dość, że były problemy z ich odbiorem, to w niektórych wersjach językowych były kluby, gdzie tysiące diamentów zostały w ten sposób przesłane do klubów. W polskiej wersji były tylko 3 przypadki takie

5. Wiadomości z pojedynków dla atakujących - tutaj akurat wysłano już do producentki gry prośbę, o przywrócenie tego. Chyba nie o walkę z takim spamem chodziło.
I to chyba tyle.
Nie wiem jak u innych dziewczyn ale... kiedyś jak mi się nudziło/miałam chwilę, mogłam wejść w zadania, w coś sobie zagrac, zagłosować. Teraz mam jedno zadanie na dzień, w dodatku nadal nie opłacalne. Nie rozumiem po co zastępować 10 zadań 1. Gra i tak nie ma zbyt wielu ciekawych funkcji, a jest to uszczuplane dalej.
Mam nadzieję, że pojawi się wkrótce organizacja wesela, bo gra jest nudniejsza i nudniejsza, za to droższa i droższa.
Mam nadzieję, że pojawi się wkrótce organizacja wesela, bo gra jest nudniejsza i nudniejsza, za to droższa i droższa.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2015, o 15:11 przez teenshi, łącznie zmieniany 1 raz.

- LauraPalmer
- Miss Kołyski
MIsAdmin, już nawet nie o zadania dla narzeczonego chodzi...ale gdzie jest możliwosc zapisania fryzury chłopa?
@LauraPalmer - czytaj punkt 1 w mojej wypowiedzi. Byłaby informacja w komunikacie, jeśliby usunięto możliwość "przebierania" faceta/pasożyta/narzeczonego (niepotrzebne skreślić). Zostanie to poprawione, to będzie można go przebrać.
- LauraPalmer
- Miss Kołyski
A to przepraszam ze nie doczytałam
I dziekuję za wyjasnienie

A co z przywróceniem przycisku szukaj dalej przy zbieraniu szmaragdów. Przywrócicie go? Odniesie się ktoś do mojej wypowiedzi.
Mi nie podoba się to,że chłopak został przeniesiony. Teraz nie mam szans na niego wejść z telefonu.
Co do zadań z narzeczonym to osobiście się cieszę ,że ich nie ma , ale panie, które je robiły powinny dostać przynajmniej część kwoty wpłaconej w te zadania...
Skasowanie tych pojedynków z poczty też uważam za zbędne i bardzo mi to szkodzi. Teraz mimo 35 lvl to muszę mieć kartki samoprzylepne oraz długopis i zerkać w napięciu aby mi jakaś pani nie uciekła....
Na dodatek cały czas wywala z gry. Nie da się być na przyjęciach , bo zmuli i wywali
Co do zadań z narzeczonym to osobiście się cieszę ,że ich nie ma , ale panie, które je robiły powinny dostać przynajmniej część kwoty wpłaconej w te zadania...
Skasowanie tych pojedynków z poczty też uważam za zbędne i bardzo mi to szkodzi. Teraz mimo 35 lvl to muszę mieć kartki samoprzylepne oraz długopis i zerkać w napięciu aby mi jakaś pani nie uciekła....
Na dodatek cały czas wywala z gry. Nie da się być na przyjęciach , bo zmuli i wywali

-Mei- na AM. ''Choćby Ci zabrano wszystko, a Twe szczęście wiatr rozwieje, nie zabierze ostatniego - pozostawi Ci nadzieję.''
- mondro1989
- Miss Kołyski
wskoczylam na nowy poziom, mialo mi sie pokazac okno z nowymi rzeczami. byc moze nie wiem gdzie, wiec prosze o podpowiedz, bo poki co nic sie nie wydarzylo, z tego co bylo napisane w zmianach. dzieki
Gdzie moda panią, rozum sługą.
Tynian pisze:A co z przywróceniem przycisku szukaj dalej przy zbieraniu szmaragdów. Przywrócicie go? Odniesie się ktoś do mojej wypowiedzi.
Dla mnie brak przycisku jest jak najbardziej na plus, przynajmniej się przypadkowo nie pomyle i nie strace szmaragdów. Nie wiem, kto wymyślił, że po rezygnacji z odebrania te procenty się sumowały/mnożyły czy Bóg wie co robiły - bo TAK NIE JEST. Jak rezygnowałaś z odebrania szm w sesji to tak jakbyś losowała je na nowo. To, że w większości przypadków w nowym losowaniu okazywało się, że % jest większy o niczym nie świadczy. Niejednokrotnie miałam tak, że miałam +50%, o czym kliknęłam przypadkowo i w nowym losowaniu miałam duużo mniej.
Nie ma na to reguły i nie było.
A mi się nigdy nie zdarzyło żebym miała mniej. Zawsze więcej. I zwykle wystarczyło dwa razy wziązc udział w sesji zdjęciowej. Dlatego proszę przywróćcie ten przycisk bo już na pewno nie doładuje wam kasy z kupna diamentów.
Post edytowano. Proszę nie cytować postów znajdujących się bezpośrednio powyżej. // Daga
Post edytowano. Proszę nie cytować postów znajdujących się bezpośrednio powyżej. // Daga
Ja też zawsze przed przyjęciem klikałam drugi raz w sesje, bo zawsze wyskakiwało więcej procent szans a przy zadaniu "zbierz szm z sesji" jest ważne żeby je szybko znaleźć.

Najgorszą rzeczą w tych zmianach jest fakt, że prace trwają do tej pory rujnując dwa przyjęcia.
Czy nie można było ich zacząć w nocy, kiedy nie dzieje się nic ciekawego na AM? W tej chwili zamiast cieszyć się z zabawy na zaręczynach wszystkie są złe bo co chwilę wywala z gry...