Aktualizacja Areny Mody - 7 maja 2015 - dyskusja

Informacje o nowościach, promocjach i innych opcjach w grze, a także dyskusja na ich temat.
Awatar użytkownika
LauraPalmer
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Re: Aktualizacja Areny Mody - 7 maja 2015 - dyskusja

Post autor: LauraPalmer » 7 maja 2015, o 15:04

Mam jedno pytanie.
Skoro nie można zmienić narzeczonemy fryzury bo nie pojawia się zapisz...to po co są jako prezenty fryzury do nich?
I to fryzury za diaxy?
Ogólnie podobają mi się zmiany, ale z narzeczonym to przegieliście. Każda z nas która posiada w lalce narzeczonego, wydała szmaragdy na niego. I to wcale nie małą ilość tych szmaragdów. A teraz nawet fryzury nie można zmienic?
Po co w kolekcjach dawaliście fryzury za diaxy i za szm?
Żeby nas naciągnąć? Czy żeby wiekszość odwróciła się od gry która je oskubała?

Awatar użytkownika
mondro1989
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: mondro1989 » 7 maja 2015, o 15:04

tak, przywrocenie zadan byloby i sprawiedliwe i urozmaicalo to gre mimo wszystko byl to jakis etap, ktory trzeba bylo pokonac przed przyjeciem. tyle.

podejrzewam kochane, ze salon u narzeczonego, to błąd jakiego nie planowali, pewnie to naprawia :)

Posty sklejone. Proszę nie pisać posta pod postem. // Daga
Gdzie moda panią, rozum sługą.

Awatar użytkownika
Ayanami
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy
Kontakt:

Post autor: Ayanami » 7 maja 2015, o 15:06

szzcerze mówiąc nie wiem co o tych zmianach sądzić, na razie się przyzwyczajam
Ostatnio zmieniony 7 maja 2015, o 15:07 przez Ayanami, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MisAdmin
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: MisAdmin » 7 maja 2015, o 15:07

Jak mniemam, to twórcy gry oczekiwali trochę innego "feedback" o zmianach w grze ;)

1. Pomniejsze błędy zgłoszone są już do naprawy. Przypominam jednak, że błędy należy zgłaszać na Kontakt w grze.

2. Nie rozumiem narzekań na nagrody z zadań. Chyba zapomniałyście jak wyglądały one w poprzedniej wersji. Obecnie wasze nagrody zależą od poziomu w grze. Większość nagród to formuła X*Y$ lub X*Z szmaragdów ("X" - to liczba działań, które należy zrobić, "Y" - to wartość mnożnika dla $, w przedziale od 10 do 200, "Z" - to mnożnik dla szmaragdów, od 1 do 2). Oczywiście można ponarzekać, że muszę wydać xx szmaragdów, a otrzymam tylko y szmaragdów w nagrodę, ale to i tak dużo więcej niż było poprzednio (od 60 do 400$ lub 1 szmaragd). Warto też pamiętać o tym, że zadania są dobrowolne. Nikt nie zmusza do ich robienia.

3. Zadania dla narzeczonego - raczej nie ma co liczyć na zwroty. Nie wtajemniczono mnie czemu znikły te zadania, skoro liczba przyjęć jest w miarę duża i choć były to problematyczne, to i takie zadania dało się przejść.

4. Dotacje klubów - akurat tutaj zgadzam się z twórcami gry. Przypominam też, że od początku pisałem, że nagrody z różnych konkursów (na forum, na facebook czy nawet dla osób z zespołu gry) nie mogą być przekazywane do klubu. Po ostatnim prezencie (10 diamentów), nie dość, że były problemy z ich odbiorem, to w niektórych wersjach językowych były kluby, gdzie tysiące diamentów zostały w ten sposób przesłane do klubów. W polskiej wersji były tylko 3 przypadki takie ;)

5. Wiadomości z pojedynków dla atakujących - tutaj akurat wysłano już do producentki gry prośbę, o przywrócenie tego. Chyba nie o walkę z takim spamem chodziło.

I to chyba tyle.

Awatar użytkownika
teenshi
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: teenshi » 7 maja 2015, o 15:07

Nie wiem jak u innych dziewczyn ale... kiedyś jak mi się nudziło/miałam chwilę, mogłam wejść w zadania, w coś sobie zagrac, zagłosować. Teraz mam jedno zadanie na dzień, w dodatku nadal nie opłacalne. Nie rozumiem po co zastępować 10 zadań 1. Gra i tak nie ma zbyt wielu ciekawych funkcji, a jest to uszczuplane dalej.

Mam nadzieję, że pojawi się wkrótce organizacja wesela, bo gra jest nudniejsza i nudniejsza, za to droższa i droższa.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2015, o 15:11 przez teenshi, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
LauraPalmer
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: LauraPalmer » 7 maja 2015, o 15:11

MIsAdmin, już nawet nie o zadania dla narzeczonego chodzi...ale gdzie jest możliwosc zapisania fryzury chłopa?

Awatar użytkownika
MisAdmin
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: MisAdmin » 7 maja 2015, o 15:15

@LauraPalmer - czytaj punkt 1 w mojej wypowiedzi. Byłaby informacja w komunikacie, jeśliby usunięto możliwość "przebierania" faceta/pasożyta/narzeczonego (niepotrzebne skreślić). Zostanie to poprawione, to będzie można go przebrać.

Awatar użytkownika
LauraPalmer
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: LauraPalmer » 7 maja 2015, o 15:16

A to przepraszam ze nie doczytałam :) I dziekuję za wyjasnienie

Tynian
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Tynian » 7 maja 2015, o 15:21

A co z przywróceniem przycisku szukaj dalej przy zbieraniu szmaragdów. Przywrócicie go? Odniesie się ktoś do mojej wypowiedzi.

-Lei-
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: -Lei- » 7 maja 2015, o 15:23

Mi nie podoba się to,że chłopak został przeniesiony. Teraz nie mam szans na niego wejść z telefonu.
Co do zadań z narzeczonym to osobiście się cieszę ,że ich nie ma , ale panie, które je robiły powinny dostać przynajmniej część kwoty wpłaconej w te zadania...
Skasowanie tych pojedynków z poczty też uważam za zbędne i bardzo mi to szkodzi. Teraz mimo 35 lvl to muszę mieć kartki samoprzylepne oraz długopis i zerkać w napięciu aby mi jakaś pani nie uciekła....
Na dodatek cały czas wywala z gry. Nie da się być na przyjęciach , bo zmuli i wywali :(
-Mei- na AM. ''Choćby Ci zabrano wszystko, a Twe szczęście wiatr rozwieje, nie zabierze ostatniego - pozostawi Ci nadzieję.''

Awatar użytkownika
mondro1989
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: mondro1989 » 7 maja 2015, o 15:25

wskoczylam na nowy poziom, mialo mi sie pokazac okno z nowymi rzeczami. byc moze nie wiem gdzie, wiec prosze o podpowiedz, bo poki co nic sie nie wydarzylo, z tego co bylo napisane w zmianach. dzieki
Gdzie moda panią, rozum sługą.

Awatar użytkownika
Casandra
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: Casandra » 7 maja 2015, o 15:31

Tynian pisze:A co z przywróceniem przycisku szukaj dalej przy zbieraniu szmaragdów. Przywrócicie go? Odniesie się ktoś do mojej wypowiedzi.

Dla mnie brak przycisku jest jak najbardziej na plus, przynajmniej się przypadkowo nie pomyle i nie strace szmaragdów. Nie wiem, kto wymyślił, że po rezygnacji z odebrania te procenty się sumowały/mnożyły czy Bóg wie co robiły - bo TAK NIE JEST. Jak rezygnowałaś z odebrania szm w sesji to tak jakbyś losowała je na nowo. To, że w większości przypadków w nowym losowaniu okazywało się, że % jest większy o niczym nie świadczy. Niejednokrotnie miałam tak, że miałam +50%, o czym kliknęłam przypadkowo i w nowym losowaniu miałam duużo mniej.
Nie ma na to reguły i nie było.
Poznaj świat Mystificity - rekrutacja trwa
Obrazek
"Życie bez czekolady jest jak plaża bez morza"

Tynian
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Tynian » 7 maja 2015, o 15:40

A mi się nigdy nie zdarzyło żebym miała mniej. Zawsze więcej. I zwykle wystarczyło dwa razy wziązc udział w sesji zdjęciowej. Dlatego proszę przywróćcie ten przycisk bo już na pewno nie doładuje wam kasy z kupna diamentów.

Post edytowano. Proszę nie cytować postów znajdujących się bezpośrednio powyżej. // Daga

Awatar użytkownika
teenshi
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: teenshi » 7 maja 2015, o 15:50

Ja też zawsze przed przyjęciem klikałam drugi raz w sesje, bo zawsze wyskakiwało więcej procent szans a przy zadaniu "zbierz szm z sesji" jest ważne żeby je szybko znaleźć.
Obrazek

MaryKate
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: MaryKate » 7 maja 2015, o 16:06

Najgorszą rzeczą w tych zmianach jest fakt, że prace trwają do tej pory rujnując dwa przyjęcia. :( Czy nie można było ich zacząć w nocy, kiedy nie dzieje się nic ciekawego na AM? W tej chwili zamiast cieszyć się z zabawy na zaręczynach wszystkie są złe bo co chwilę wywala z gry...

Zablokowany