Wydarzenie "Walentynkowe prezenty" IS i AM
Re: Wydarzenie "Walentynkowe prezenty" IS i AM
Dziewczyny, po co w ogóle pytacie, które lepiej kupić? Każde pudło ma przydzieloną jakąś tam szansę procentową na zdobycie ciucha.
W małym pudełku możecie wygrać najwyżej jeden ciuch i macie na to 50% szans (czyli szansa na wygranie ubrania jest identyczna, jak na nie wygranie).
W pudełku średnim możecie wygrać najwyżej dwa ciuchy - na pierwszy ciuch macie 99% szans, na drugi 20% szans.
W dużym pudełku możecie zdobyć nawet trzy ciuchy. Szansa na pierwszy to 99%, na drugi 40% i na trzeci 20%.
To, że ktoś wam napisze "kupujcie małe, bo ja kupiłam 5 i mam 5 sukienek" wcale nie znaczy, że i Wy tyle wygracie. Możecie kupić 20 pudełek i nie dostać żadnej części garderoby. Wszystko zależy od szczęścia.
Co do samego wydarzenia, to trudno się nie zgodzić, że to trochę niesprawiedliwe, że dziewczyny kupujące po kilkanaście dużych pudełek nie zdobywają żadnej fryzury (jakby nie patrzeć to najbardziej pożądana nagroda), a dziewczyny, które kupują po jednym małym pudełku je trafiają. Uważam, że można było lepiej rozdzielić zawartość pudełek, np. żeby w małych była biżuteria, w średnich buty, w dużych sukienki, a fryzury dać osobno za diamenty na czas trwania eventu. Myślę, że to by było lepsze rozwiązanie. W ogóle wiele bym zmieniła w tym evencie, choć ze swoich nagród jestem bardzo zadowolona.
W małym pudełku możecie wygrać najwyżej jeden ciuch i macie na to 50% szans (czyli szansa na wygranie ubrania jest identyczna, jak na nie wygranie).
W pudełku średnim możecie wygrać najwyżej dwa ciuchy - na pierwszy ciuch macie 99% szans, na drugi 20% szans.
W dużym pudełku możecie zdobyć nawet trzy ciuchy. Szansa na pierwszy to 99%, na drugi 40% i na trzeci 20%.
To, że ktoś wam napisze "kupujcie małe, bo ja kupiłam 5 i mam 5 sukienek" wcale nie znaczy, że i Wy tyle wygracie. Możecie kupić 20 pudełek i nie dostać żadnej części garderoby. Wszystko zależy od szczęścia.
Co do samego wydarzenia, to trudno się nie zgodzić, że to trochę niesprawiedliwe, że dziewczyny kupujące po kilkanaście dużych pudełek nie zdobywają żadnej fryzury (jakby nie patrzeć to najbardziej pożądana nagroda), a dziewczyny, które kupują po jednym małym pudełku je trafiają. Uważam, że można było lepiej rozdzielić zawartość pudełek, np. żeby w małych była biżuteria, w średnich buty, w dużych sukienki, a fryzury dać osobno za diamenty na czas trwania eventu. Myślę, że to by było lepsze rozwiązanie. W ogóle wiele bym zmieniła w tym evencie, choć ze swoich nagród jestem bardzo zadowolona.
W sumie już wszystko co było do powiedzenia, było tu powiedziane, ale jestem na prawdę rozczarowana tą zabawą. Mnóstwo czasu, dolarów i diamentów poszło na marne w postaci dwóch sukienek w brzydkich kolorach. Najlepsze było wygranie w dużym pudle o wartości ponoć 300 diamentów bransoletki
O fryzurze mogę pomarzyć, uzbieram pewnie na jeszcze jedno pudło w którym będzie jakieś badziewie. Nigdy więcej nie kupię diamentów w IS bo to się nie opłaca, musiałabym chyba wydać 100zł żeby coś wygrać sensownego
Okropny event, ogólnie do IS mnie zraził bardzo 

w 100% się zgadzam, tak by było uczciwiejSunny Melody pisze: (...)
Uważam, że można było lepiej rozdzielić zawartość pudełek, np. żeby w małych była biżuteria, w średnich buty, w dużych sukienki, a fryzury dać osobno za diamenty na czas trwania eventu. Myślę, że to by było lepsze rozwiązanie. (...).
Ostatnio zmieniony 15 lut 2013, o 18:51 przez Arnica, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Pisanie posta pod postem
Powód: Pisanie posta pod postem
.....
I znowu AM ma lepiej bo miało łatwiej w zbieraniu. Mam nadzieje że dadzą chociaż coś sensownego na wielkanoc. Albo zrekompensują kolekcją która będzie TYLKO na IS.

makeupup, nie ma nawet sensu porównywać zbierania serc na IS i na AM. Zdarzało mi się (i to dosyć często), że na AM przez 2 godziny nie zebrałam ani jednego serca, mimo że rozgrywałam pojedynki. A ile Ty zdobyłaś najmniej w ciągu dwóch godzin na IS? 
Mieliśmy tańsze pudełka, ale i ciężej zbierało się serca. Zbierałam i tu i tu i mam porównanie. Mogłyśmy na AM zebrać 1 serce na 15 min, a na IS mogły to być nawet 3 serca, albo i więcej, bo Wy mieliście możliwość dokupienia krasnali. Każda gra miała coś lepiej zorganizowanego i gorzej, więc zostawiłabym kwestię AM vs. IS, bo naprawdę nie ma sensu porównywać.

Mieliśmy tańsze pudełka, ale i ciężej zbierało się serca. Zbierałam i tu i tu i mam porównanie. Mogłyśmy na AM zebrać 1 serce na 15 min, a na IS mogły to być nawet 3 serca, albo i więcej, bo Wy mieliście możliwość dokupienia krasnali. Każda gra miała coś lepiej zorganizowanego i gorzej, więc zostawiłabym kwestię AM vs. IS, bo naprawdę nie ma sensu porównywać.
Sunny, najmniej zdobyłam 2 

Przez 2 godziny? To faktycznie malutko. W każdym razie cały event, w obu grach, za dużo opierał się na szczęściu, dlatego jest masa rozczarowanych dziewczyn. Zobaczenie 0 albo nawet 2 serc przez dwie godziny klikania nie jest za przyjemne. 

Jak dla to i tak dobrze bo gram tylko na AM 
Ale jeżeli chodzi o IS to jednak wolałabym aby konstrukcja eventu była takim sposobem jak np. Pustynne skarby - czyli uzbierałaś np. 500 serduszek - możesz kupić fryzurę, 200 - sukienkę, 150 - buty itp. Tak że masz pokazane wszystkie ciuchy i konkretną cenę w postaci serduszek za ile ją możesz kupić, a nie te beznadziejne pudła...
A na AM nie narzekam - znam fajny sposób, dzięki któremu mam po 7-8 serduszek na 10

Ale jeżeli chodzi o IS to jednak wolałabym aby konstrukcja eventu była takim sposobem jak np. Pustynne skarby - czyli uzbierałaś np. 500 serduszek - możesz kupić fryzurę, 200 - sukienkę, 150 - buty itp. Tak że masz pokazane wszystkie ciuchy i konkretną cenę w postaci serduszek za ile ją możesz kupić, a nie te beznadziejne pudła...
A na AM nie narzekam - znam fajny sposób, dzięki któremu mam po 7-8 serduszek na 10

Minniee123, jaki możesz mieć sposób, skoro tu szanse też są przydzielone losowo? 
50% szans, że trafisz serce i 50%, że nie. Chyba, że mam złe informacje?

- elena_gilbert_salvatore
- Miss Trzepaka
- Kontakt:
ale i tak by nie wszyscy byli zadowoleniSunny Melody pisze:Dziewczyny, po co w ogóle pytacie, które lepiej kupić? Każde pudło ma przydzieloną jakąś tam szansę procentową na zdobycie ciucha.

Jeśli chodzi o mnie 2 duże pudła i 1 średnie:
Duże fryzura, talent, IQ , punkty..sukienka 2 bransoletki
Średnie sukienka kolczyki talent miejsce na zdjęcia... Nie jest źle choć ,bardzo chcę jeszcze 1 fryzurkę...
:love: 
Duże fryzura, talent, IQ , punkty..sukienka 2 bransoletki
Średnie sukienka kolczyki talent miejsce na zdjęcia... Nie jest źle choć ,bardzo chcę jeszcze 1 fryzurkę...

Nigdy wszyscy nie będą zadowoleni, niestety. Dla mnie to lepsze wyjście, bo dlaczego dziewczyny, które siedzą dzień w dzień i klikają co 15 min, żeby uzbierać na duży prezent mogą trafić na gorszą zawartość pudła, niż dziewczyny, które wejdą raz dziennie, uzbierają na mały i dostają fryzurę? Większa aktywność w grze = lepszy prezent. To chyba sprawiedliwe wyjście.
Co do grupowania ubrań to też byłoby to ułatwienie. Wiem na co zbieram, kupuję duże pudło i mam sukienkę, a nie kolczyki za kilkaset uzbieranych serc. Rozczarowanie byłoby o wiele mniejsze, gdyby wszyscy wiedzieli co może być w pudełku, na które zbiera.
Co do grupowania ubrań to też byłoby to ułatwienie. Wiem na co zbieram, kupuję duże pudło i mam sukienkę, a nie kolczyki za kilkaset uzbieranych serc. Rozczarowanie byłoby o wiele mniejsze, gdyby wszyscy wiedzieli co może być w pudełku, na które zbiera.

- elena_gilbert_salvatore
- Miss Trzepaka
- Kontakt:
ja siedziałam cały dzien , klikałam , ale kupowałam małe prezenty , bo w sumie nagrody podobne
Na pustynnych skarbach też tak było, tylko że tam zbierało się kropelki wody, niżej były pokazane wszystkie dostępne ciuchy i kupowałaś te, które chciałaś. Tu podobnie by było, gdyby zamiast pudeł była rozpiska nagród i ich cena i możliwość kupienia wybranych...Sunny Melody pisze:Minniee123, jaki możesz mieć sposób, skoro tu szanse też są przydzielone losowo?
mały prezent na AM
mebel
169 dolarów
+15 style
+15 beauty
1 szmaragd
190 dolarów
skrócenie wyszukiwania modelki o 60 % (2)
skrócenie sesji zdjęciowej o 70 % (2)
album

mały prezent na IS
czarna
471 $
5 IQ
13 pkt
1 miejsce na zdjęcie
mebel
169 dolarów
+15 style
+15 beauty
1 szmaragd
190 dolarów
skrócenie wyszukiwania modelki o 60 % (2)
skrócenie sesji zdjęciowej o 70 % (2)
album

mały prezent na IS

471 $
5 IQ
13 pkt
1 miejsce na zdjęcie
Ostatnio zmieniony 15 lut 2013, o 16:09 przez taja11, łącznie zmieniany 1 raz.
Violette11
Dokupiłam 2 małe prezenty : 2 miejsca na zdjęcia kasa buty IQ i sukienka....i oczywiście talent znowu...