Nowa Kolekcja HALLOWEEN

Awatar użytkownika
klyio
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka
Kontakt:

Re: Nowa Kolekcja HALLOWEEN

Post autor: klyio » 17 paź 2013, o 22:08

xxloseyourselfxx pisze:no oczywiscie jesli mowa o strjaku to tylko i wylacznie z powodu zaniedbywania IS. a to co robi Arena to jest sprawa moderatorow gry , niech robia to co robia jaknajlepiej ale nie kosztem IS
Akurat moderatorzy gry nie mają z tym żadnego związku, ponieważ żaden moderator (ani też GO), nie ustalają zasad, ani kiedy i jaka kolekcja ma się pojawić.
Ogólnie męczy mnie już to, że ciągle słyszy się narzekania na grę. Gdy rok temu pojawiła się ta kolekcja, większość osób narzekało, że rzeczy można kupić tylko w komplecie, a nie "na części" i że drogie, i że przez to kupią mniej. Teraz jest okazja, żeby nadrobić zakupy i kupić, to czego nie udało się kupić rok temu. Podejrzewam, że za rok jak ukaże się inna kolekcja halloweenowa, to znowu będzie źle, bo kolekcja pewnie będzie kiepska i w sumie by było lepiej, gdyby organizatorzy powtórzyli starą kolekcję.
Dziewczyny, tych narzekań już się po prostu nie da czytać! I nie piszę tego jako członek teamu, ale jako zwykły użytkownik. Dosyć długo już gram w IS i nie wydaje mi się, że ktoś próbuje mnie zrazić do tej gry. Myślę, że ta gra obroni się sama i nie trzeba do niej zniechęcać. Mam też konto na AM, ale uważam, że nie dzieje się tam nic na tyle fajnego, ciekawego i innego od IS, co by mnie mogło do tej gry przekonać.
A skoro piszecie, że pewnie się ukaże jakaś nowa kolekcja albo wydarzenie, to czemu tej halloweenowej kolekcji nie potraktujecie jako miły początek kolejnych niespodzianek?!
Ja, podobnie jak Aneczek84 , bardzo się cieszę, że powtórzyli tę kolekcję, bo w końcu mogłam uzupełnić braki, na które rok temu zabrakło mi funduszy.

Awatar użytkownika
Koralina
Miss Gimnazjum
Miss Gimnazjum

Post autor: Koralina » 18 paź 2013, o 08:35

tez jestem dosyc zadowolona, poniewaz nie bylo mnie jeszcze na IS gdy ta kolekcja byla. Widzialam juz nowe inne rzeczy, wiec mysle ze jeszcze jakas niespodzianka dla nas bedzie :)
Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co trafisz ~ Forrest Gump

Awatar użytkownika
Chintanika
Miss Dyskoteki
Miss Dyskoteki

Post autor: Chintanika » 18 paź 2013, o 09:22

Mam takie samo wrażenie jak Klyio a są takie dwie osoby które nie nieustanne jęczą i lamentują że ciężko to już czytać.Jakiś czas temu był już temat o tym tytułem jaki los czeka IS tam wyraźnie jest napisane że nie jest planowane zamknięcie którejkolwiek z gier http://forum.imperiumstrylu.pl/viewtopi ... 29&t=22550.Ja akurat porzuciłam IS mimo iż trochę realnej gotówki w łożyłam w moją lalę.Ale powodem nie był fakt że IS jest zaniedbywane.Konto założyłam w 2010 później miałam dłuuugą przerwę i jak wróciłam nadal byłam na byłam na 13 poziomie a ceny w sklepach i kolekcjach limitowanych były tak wysokie że nawet zakupione di zamienione na dolary nie pozwalały mi kupić zbyt wiele i te nużące zadanie typu zagraj 800 pojedynków brakło mi po prostu cierpliwości.Co do tego że ceny na AM będą rosły to na pewno ale wraz poziomem rosną też zarobki ja w tej chwili na 22 poziomie zarabiam prawie 6000 za 8 h pracy a w IS na 19 łącznie z chłopakiem jakieś 2000 &.Wbrew pozorom AM i IS to jednak zupełnie inne gry łączą je jedynie kolekcje i eventy. Co do ciuchów które są na AM a nie ma na IS to jest tego mało bo robiłam analizę ostatnio na podstawie starych kolekcji i eventów z IS wynik jest taki że 95 % ubrań w centrum handlowym , w szczęśliwych kartach to są rzeczy ze starych kolekcji eventów i mastery z IS .W tej chwili są 2 kolekcje IS których jeszcze nie widziałam ani jednego ciuszka na AM to Retro i Jesienne Cuda co do eventów ( chociaż z kilku widziałam fryzurki w salonie piękności więc reszta się też pewnie pojawi na wyższych poziomach) to jest ich jeszcze kilka. Cóż nie mogę sprawy ubrań zweryfikować do końca bo mam 22 poziom i nie wiem co się będzie pojawiało na wyższych poziomach jak kolekcja Promo Girl na przykład dopiero ostatnio pojawiła mi się jedna suknia z tej kolekcji.Co do rzeczy których nie ma i nie było na IS to są ubrania z maszyny mody i stroje od chłopaka w sumie.

Już ja widzę jakby faktycznie zrobili tak że obie gry mają różne kolekcje i eventy ale były by lamenty że jedna druga gra dostała lepszy event , lepszą kolekcje my też chcemy tą samą kolekcje co na tej drugiej grze.Też by było ciągle źle.Swoją drogą kiedyś się skończą stare kolekcje i eventy , jak ktoś wspomniał poziom starości obu gier się wyrówna i wszystko wróci do normy.
"Dziś... już dziś podziel się swoją radością, już dziś pomódl się przez chwilę, już dziś u roń choć jedną łzę, już dziś zacznij żyć naprawdę, już dziś zacznij marzyć. Dziś... Bo nigdy nie wiesz... czy nadejdzie jutro."

Awatar użytkownika
MisAdmin
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: MisAdmin » 18 paź 2013, o 12:56

klyio pisze:Akurat moderatorzy gry nie mają z tym żadnego związku, ponieważ żaden moderator (ani też GO), nie ustalają zasad, ani kiedy i jaka kolekcja ma się pojawić.
Nawet ja nie ustalam, bo to robi producent gry. Co więcej ten producent gry dba o kilkanaście wersji językowych, a nie tylko o polską. Wszystkie mają wspólne wydarzenia i kolekcje. Można narzekać na to, że powtarza się kolekcja na halloween, ale to już chyba ostatnia z takich kolekcji, która nie była jeszcze na AM. Teraz powinny być już nowe albo powtórki dla obu gier (więc każdy będzie mógł narzekać ;)

Na pocieszenie dodam, że wydarzenie z halloween jeszcze będzie. A na początku całkiem nowa kolekcja jesienna :)

Awatar użytkownika
Contra
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola
Kontakt:

Post autor: Contra » 18 paź 2013, o 13:35

Ja tam sie ciesze, ze kolekcja pojawila sie jeszcze raz... glownie na AM. I w dodatku najfajniejsze stroje kupilam za szmaragdy :thumbsup: Na IS nie moglam sobie na nie pozwolic, a na AM sa moje ^^ Takie dodatki jak kapelusiki, opaski czy inne nakrycia glowy nie sa czestym elementem, ktory mozna kupic na Arenie, wiec fajnie, ze wchodza jeszcze raz :)

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 18 paź 2013, o 15:27

Na IS kupiłam 3 pary butów, kulę i rajstopki bo reszta fajnych rzeczy jest za diamenty :(

Awatar użytkownika
xxloseyourselfxx
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: xxloseyourselfxx » 18 paź 2013, o 16:18

Chintanika takich osob ktore jak to nazwałas? Jęczą i lamentują jest więcej , nie tylko ja, bo przypuszczam ze to własnie mnie miałas na mysli. Ja nie mam żalu do moderatorów tylko do operatora gry.Mówie tylko ze jest to przykre, że po tak dlugim wyczekiwaniu wiekszosc moich znajomych z gry( mowa o IS ) a raczej wszystkie,ktore graja glownie w IS ,nie sa zadowolone ze kolejny raz daja nam to samo, natomiast wszystkie te ktore graja w AM owszem się cieszą.Kazdy broni swego.Ja w AM rowniez gram i bywam. Natomiast powiem jeszcze raz , ze nie jest to dla mnie gra ktora przynsoi satysfakcje. Chintanika- ja nie powiedzialam ze dziewczyny przeszly na AM bo IS zostalo zaniedbane. Tylko wpsomnialam o zagraniu operatora gry ktory po przez celowe wprowadzenie korzysci dla graczy na AM zniechęcil do IS. czyli jak mowisz. np zarobki. Oczywiscie zgadzam sie z tym. przyznalam to w ktoryms z poprzednich postow. Nie dziwie ze ze dziewczyny ktore mialy nizszy niz 30 poziom zdecydowaly sie na gre tam ..poniewaz tutaj nie czerpaly zadnych korzysci z gry. Bylo za drogo .Trzeba bylo rozgrywac pojedynki. Przede wszystkim mialy zadania, ktre trzeba bylo zaliczac.A na AM nie trzeba robic nic.Tez mam na niej konto .Dopiero 20 poziom. Od kiedy gram zdoalalam zarobic juz nie spelna 5 milionow.Nie zaliczam nawet zadan ,nie robie nic,bo po prostu wystarczy rozgrywac pojedynki. Ja nie wypowiadam swojego zdnia przeciwko uzytwkoniczom AM. To nie jest jakas nagona ze macie lepiej . nic takiego nie powiedzialam.Tylko tyle ze AM jest ciagle ulepszana a IS zaniedbywane. PO takim dlugim czasie gdzie w grze nic sie nie dzialo po prostu wiekszosc dziewczyn liczyla na cos wiecej niz odgrzewany kotlet. I ostatnia sprawa ktora powiedzialas to mialy byc zupelnie inne obie gry, calkowicie od siebie niezalezne!!

Awatar użytkownika
Enove
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Enove » 18 paź 2013, o 16:44

Ja mysle że tu chodzi o Matylkduske ;)

Dla mnie wprowadzenie kolekcji jest świetnym pomysłem. Rok temu miałam przerwę od IS, a AM uważałam za durną grę, bo nie wiedziałam co i jak, więc uzupełnienie tych ciuszków jest dla mnie dużym plusem. Zupełnie zgadzam się z klyio, dziewczyny, narzekajcie sobie od czasu do czasu, a nie non stop, no chyba że po cichu, bo to już robi się nudne :sleeping: Wchodzę na forum i wszędzie praktycznie czytam jaka to Arena jest straszna, okropna, czego to IS nie ma, a co ma AM. Jak wam się nie podoba to nie grajcie, bo widzę Sandra na AM siedzisz, robisz prace konkursowe, nawet w siódemce o szmaragdy prosisz a cały czas narzekasz

Awatar użytkownika
Matylduśka
Miss Podwórka
Miss Podwórka
Kontakt:

Post autor: Matylduśka » 18 paź 2013, o 16:49

Minniee123 pisze:Ja mysle że tu chodzi o Matylkduske
Mówisz na mnie a jak na IS były same nowości a wy przez 3 tyg nie mieli byście nic to ty byś forum rozwaliła. ;)
snapchat: syska_kochaniee
instagram: sandrapreibisz
pani na am: sandra.nusia

Awatar użytkownika
Koralina
Miss Gimnazjum
Miss Gimnazjum

Post autor: Koralina » 18 paź 2013, o 16:54

kazdy narzeka :rolleyes:
Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co trafisz ~ Forrest Gump

Awatar użytkownika
Tuśka
Miss Wakacji
Miss Wakacji
Kontakt:

Post autor: Tuśka » 18 paź 2013, o 16:56

Matylduśka pisze: a wy przez 3 tyg nie mieli byście nic
Przecież w AM grają także dziewczyny z IS. I one ,,też by nic nie miały'' skoro grają w AM. Tak więc ty też się do nich zaliczasz bo grasz na obydwu grach. Skoro tak Ci się nie podoba, że na IS nic nie ma, to zdecyduj się na jedną grę.I nie przesadzaj, że całe forum, bo dyskusje na temat gier toczą się tylko w tym dziale.
Obrazek

Awatar użytkownika
katia20ww
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: katia20ww » 18 paź 2013, o 16:57

dziewczyny same pisalyscie ze chcialybyscie powtorki niektorych kolekcji czytalam wasz wątek na ten temat i bradzo prosilyscie moderatorów o powtórki a jak sie takie pojawiają to narzekacie.... nie da sie wam dogodzic:/
Piszecie ze na AM są ciagle nowe rzeczy ale to sa tylko powtorki ktore juz byly na IS i jak dostajecie to samo to tez wam zle.... i tak wasze narzekanie nic nie da bo to nie zależy od moderatorów a jest dużo dziewczyn zadowolonych z tego co jest w grze i z powtorek kolekcji rownież bo wczesniej nie mialy mozliwosci sie zaopatrzyc w te rzeczy
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
xxloseyourselfxx
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: xxloseyourselfxx » 18 paź 2013, o 17:09

Minniee123 ja nie wiem czego Cie uczal w tej szkole , ale na pewno nie czytania ze zrozumieniem. Przytocz cytat gdzie wypowiadamy sie o AM jako by byla nudna ,straszna? Nikt nic takiego nie mowi! Za to forum slozy glwonie to wypowiadania sie na temat kolekcji , ,zmian w grze .Minniee123"dziewczyny, narzekajcie sobie od czasu do czasu, a nie non stop, no chyba że po cichu, bo to już robi się nudne"
Jak Cie nudza to nie czytaj. Z reszta sama ostatnio przyznalas ze wchodzac na froum komentujesz nie czytajac poprzednich naszch postow...WIec je przemilcz bo nie pomagasz Ale nic ,nie zamierzam tutaj prowadzic slownej potyczki. Wypowiadamy sie na temat IS i uwazam ze slusznie.Mamy do tego prawo. Paweł juz wspomnial i zapewnil ze beda jakies nowosci wiec powiem szczerze ,mnie to uspokoilo chociaz wiedzialam ze event ma byc bo ubrania juz dawno sa na serwerze.Dodam tylko jeszcze poza tematem i mysle ze duzo dziewyn sie zgodzi ze Minniee123 jest czesto zlosliwa czy nadgorliwa w wiekszosci postach.odpusc troche. Powinnysmy byc solidarne .Nikt ci nie chce zaszkodzic .Graj dalej w AM . My was do niej nie zniechęcamy tylko nie chcemy bardzo zeby IS tak szybko zapomnialo o tych uzytkowniczkach ktore wlasnie solidarnie zostaly w grze i mimo wszystko dalej pakuja swoje ciezko zarobione pieniadze :) Bronimy tego. a Ty jeśli nie jestes z nami to nie badz tez przeciwko nam ;) i zeby troche naprowadzic na temat bo wkoncu troche od niego odbieglismy to ja na IS jak do tej pory zakupilam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
to co jest za DI wg troche za drogie wole je przechoac do tej jesiennej kolekcji :) ale za $ na pewno cos juz kupie i mimo wszystko skorzystam ze ta kolekcja jest 2 raz.

Awatar użytkownika
klyio
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka
Kontakt:

Post autor: klyio » 18 paź 2013, o 17:25

Miałam pisać to samo co katia20ww, kiedyś była mowa o tym, żeby powtórzyć kolekcje limitowane, bo nie wszyscy mogli sobie pozwolić na zakup wszystkich rzeczy, które im się podobały. Jeśli się nie mylę, to większość osób poparła ten pomysł, a teraz większość osób ma o to pretensje :huh:

Dziewczyny, Paweł wyraźnie napisał:
MisAdmin pisze: Nawet ja nie ustalam, bo to robi producent gry. Co więcej ten producent gry dba o kilkanaście wersji językowych, a nie tylko o polską. Wszystkie mają wspólne wydarzenia i kolekcje. Można narzekać na to, że powtarza się kolekcja na halloween, ale to już chyba ostatnia z takich kolekcji, która nie była jeszcze na AM. Teraz powinny być już nowe albo powtórki dla obu gier (więc każdy będzie mógł narzekać ;)

Na pocieszenie dodam, że wydarzenie z halloween jeszcze będzie. A na początku całkiem nowa kolekcja jesienna :)
I proponuję wrócić do właściwego tematu tego wątku.

Awatar użytkownika
Enove
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Enove » 18 paź 2013, o 17:26

[quote="xxloseyourselfxx"]Minniee123"dziewczyny, narzekajcie sobie od czasu do czasu, a nie non stop, no chyba że po cichu, bo to już robi się nudne"
Jak Cie nudza to nie czytaj[/qoute]

Jak mam tego nie czytać skoro prawie wszędzie to widzę? Przychodzę pogadać o kolekcji i evencie, widzę to samo.
Co do mnie, tak, jestem złosliwa, bo taki mój charakter, jak inni nie widzą problemu w tym narzekaniu, ja nie bede starala się powstrzymywac mojej zlosliwosci ;)

Zablokowany