"Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Coś nie działa tak, jak powinno? Zgłoś to tutaj.

Moderator: Aurelie

Awatar użytkownika
LaFemmeNikita
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy
Posty: 269
Rejestracja: 27 cze 2015, o 11:15

"Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: LaFemmeNikita » 14 sty 2019, o 13:16

Malini pisze:Drogie Panie,

Dostaliśmy potwierdzenie od naszych programistów, że "skaczący" ekran nie jest problemem. Ponieważ dostawaliśmy wiele zgłoszeń z różnych wersji, że na mniejszych ekranach nie widać przycisku "wyzwij" i gracze muszą scrollować, aby go użyć. W tym momencie widać już przycisk "wyzwij", ale nie widać górnego header-a.
W wyniku czego pozostali gracze po każdym pojedynku muszą teraz scrollować ekran, aby zobaczyć aktualny stan posiadanych dolarów, a ma to duże znaczenie. Trzeba przecież ocenić czy wyzywać dalej czy też wydać zgromadzone dolary, aby ich nie tracić w razie przegranej. Dla jednych zrobili dobrze, za to innym zrobili pod górkę, a to ciągłe przesuwanie ekranu jest jednak dosyć denerwujące. Dobrze by było żeby jednak jakiś kompromis wymyślili.

Druga sprawa. Wchodzę w listę przeciwniczek, klikam prawym przyciskiem myszy "wyzwij" przy danym przeciwniku i wybieram opcję "otwórz odnośnik w nowej karcie" i tak dla każdego przeciwnika którego chcę wyzwać. Niestety w nowej karcie zamiast ekranu wyzwania na pojedynek wybranej osoby pojawia się znowu lista przeciwniczek.
Jeżeli kliknę prawym na nick, profil, wyślij wiadomość wszystko jest ok, niestety opcji wyzwij nie da się otworzyć w nowej karcie. Do tej pory nie było z tym problemu, pojawiło się to po tych zmianach ze skaczący ekranem.

Podobnie jest gdy chcę wyzwać na pojedynek znajomą z listy znajomych. Klikanie prawym na wyzwij i otwórz w nowej karcie powoduje, że otwiera się lista moich przeciwniczek ?(

Malini
Community Manager
Community Manager
Posty: 64
Rejestracja: 20 paź 2015, o 13:40
Kontakt:

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: Malini » 14 sty 2019, o 13:22

Na ten moment musisz otwierać przeciwniczki z listy w tym samym oknie.

Wielu graczom(we wszystkich wersjach) nie podobało się to, że muszą scrollować na dół, aby móc wyzwać innego gracza. Tak jak napisałaś, trzeba znaleźć jakiś kompromis. Pamiętaj, że w takich sprawach lepiej pisać na Wsparcie, żeby Twój głos dotarł (szybciej) tam gdzie trzeba.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
LaFemmeNikita
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy
Posty: 269
Rejestracja: 27 cze 2015, o 11:15

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: LaFemmeNikita » 14 sty 2019, o 13:45

Ech... słabo ostatnio pod względem technicznym ta gra działa. Słabo.

Awatar użytkownika
grandine
Miss Kołyski
Miss Kołyski
Posty: 2
Rejestracja: 7 sty 2019, o 13:16
Lokalizacja: 100-lica

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: grandine » 14 sty 2019, o 14:09

mi się ta zmiana podoba, denerwowała mnie konieczność scrollowania na dół, żeby móc kogoś wyzwać i czekanie, aż strona z następną przeciwniczką się załaduje

Awatar użytkownika
monix23
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka
Posty: 3350
Rejestracja: 14 gru 2014, o 15:12

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: monix23 » 14 sty 2019, o 14:31

Ja ten problem rozwiązuję zawsze poprzez zmniejszanie strony. Żeby było zabawniej po zmniejszeniu strony do tego stopnia, że w miejscu gdzie widzę raport z pojedynku, mam widoczny header i przycisk "znajdź inną", mimo to strona i tak się przesuwa zasłaniając mój stan konta i odsłaniając stopkę.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2019, o 16:42 przez monix23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aeryn Sun
Miss Podwórka
Miss Podwórka
Posty: 1305
Rejestracja: 4 lut 2016, o 19:45
Lokalizacja: Moya, Terytoria Niezbadane

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: Aeryn Sun » 14 sty 2019, o 14:51

Miałam to właśnie napisać, że jeśli taki był cel, jak zostało tu przedstawione, to się nie udało, ponieważ obraz przeskakuje nawet wtedy, gdy ten przycisk jest widoczny. A skoro tak, to tłumaczenie się tym jako powodem zmiany, jest troszkę bez sensu. Ekran nie przeskakuje tylko gdy jest potrzeba scrollowania, przeskakuje zawsze, zasłaniając to co najistotniejsze, stan naszego konta. I nie można zmniejszyć strony do takiego rozmiaru, żeby ekran nie przeskakiwał. Wniosek? coś poszło nie tak, bo może i zamiary były dobre, ale wykonanie ciut chybiło.
Obrazek
Jestem kotem, co oznacza, że jestem leniwa z natury...

lisova
Miss Kołyski
Miss Kołyski
Posty: 6
Rejestracja: 27 kwie 2011, o 15:31

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: lisova » 18 sty 2019, o 00:53

Też mi się ta zmiana nie podoba, też zawsze otwierałam przeciwniczki w nowej karcie...
Teraz wybieram przeciwniczkę z listy, a jako że strona nie ma już przekierowania (w linku ciągle jest "tab=opponents", a nie id pojedynku jak kiedyś) to po pojedynku można ją odświeżyć (np. klikając F5, chyba najszybciej) i wybrać kolejną przeciwniczkę z listy :)
Może nie jest to odkrywcze, ale ja na to nie wpadłam od razu. Nadal zajmuje to więcej czasu niż otwieranie przeciwniczek w nowej karcie, ale trochę ten proces usprawnia, może komuś się przyda :)

Awatar użytkownika
Casandra
Administratorka forum
Administratorka forum
Posty: 12465
Rejestracja: 14 kwie 2010, o 16:58
Lokalizacja: Katowice

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: Casandra » 18 sty 2019, o 13:48

Aeryn Sun pisze:
14 sty 2019, o 14:51
Ekran nie przeskakuje tylko gdy jest potrzeba scrollowania, przeskakuje zawsze, zasłaniając to co najistotniejsze, stan naszego konta. I nie można zmniejszyć strony do takiego rozmiaru, żeby ekran nie przeskakiwał.
U mnie zadziałało zmniejszenie strony do 50% widoczności (CTRL i -). Wszystko jest widoczne i nawet liczbę dolarów da się przeczytać, a ekran nie skacze :) Powrót do normalnych rozmiarów strony jest oczywiście poprzez kombinacje ctrl i +, można też używać scrolla w myszce.

Jeżeli nie patrzy się na liczbę dolarów na koncie to opcja automatycznego scrollowania jest spoko, bo można szybciej przejść przez setki pojedynków np. podczas wydarzenia z prezentami. Jeżeli jednak chcemy "podglądać" liczbę dolarów to jest to mega niewygodna i wkurzająca zmiana.
Obrazek
"Życie bez czekolady jest jak plaża bez morza"

Awatar użytkownika
Aeryn Sun
Miss Podwórka
Miss Podwórka
Posty: 1305
Rejestracja: 4 lut 2016, o 19:45
Lokalizacja: Moya, Terytoria Niezbadane

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: Aeryn Sun » 18 sty 2019, o 16:07

Nie rozumiem dlaczego robi się zmiany pod graczy casualowych, a graczom takim bardziej pro daje się popalić, przeważnie jest odwrotnie... Ta gra nie przestaje mnie zadziwiać...
Obrazek
Jestem kotem, co oznacza, że jestem leniwa z natury...

Awatar użytkownika
monix23
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka
Posty: 3350
Rejestracja: 14 gru 2014, o 15:12

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: monix23 » 20 sty 2019, o 20:53

A nie można zrobić w ustawieniach opcji "włącz/wyłącz automatyczne scrollowanie"? Nawet jeśli przy wprowadzeniu tego jest więcej pracy, to z pewnością wszyscy byliby zadowoleni.

Awatar użytkownika
Amelya
Miss Żłobka
Miss Żłobka
Posty: 109
Rejestracja: 9 lut 2014, o 13:17

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: Amelya » 21 sty 2019, o 19:28

Nie wiem jak u Was ale mimo scrollowania się ekranu widzę w końcu portfel! :D

Awatar użytkownika
LaFemmeNikita
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy
Posty: 269
Rejestracja: 27 cze 2015, o 11:15

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: LaFemmeNikita » 21 sty 2019, o 20:12

Taaa, teraz jest ok. Otwieranie przeciwniczek w nowych kartach też naprawili.

Awatar użytkownika
Amelya
Miss Żłobka
Miss Żłobka
Posty: 109
Rejestracja: 9 lut 2014, o 13:17

Re: "Skaczący ekran" i jeszcze mały błąd

Post autor: Amelya » 22 sty 2019, o 06:59

LaFemme, dzięki, że napisałaś o tym bo ja zgłaszałam na kontakt problem z przeciwniczkami i nie wierzyłam, że coś z tym zrobią :)

ODPOWIEDZ