"Transfer konta" z IS do AM - miejsce na pytania!

Awatar użytkownika
MisAdmin
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

"Transfer konta" z IS do AM - miejsce na pytania!

Post autor: MisAdmin » 27 paź 2014, o 11:44

Dzień dobry,

Tutaj można zadawać pytania dotyczące nowej opcji w Imperium Stylu.
Zanim jednak pojawią się pytania, proszę o dokładne zapoznanie się z komunikatem w grze oraz na forum (http://forum.imperiumstylu.pl/viewtopic ... 14&t=24312). Najlepiej przeczytać go kilka razy. Dopiero wtedy jeśli są jakieś pytania, to proszę je zadawać. Postaramy się każdemu pomóc o ile będzie to możliwe :)

Pamiętajcie, że opcja jest dostępna do 27 listopada (przez jeden miesiąc).

AaNaA
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola
Kontakt:

Re: "Transfer konta" z IS do AM - miejsce na pytania!

Post autor: AaNaA » 27 paź 2014, o 11:55

misiu adminie mam kilka pytanin odnosnie przenoszenia kont.Jesli wyslalo sie prace na konkurs z is i usunie sie is co wtedy? czy ewentualna nagroda zostanie przekazana na am? oraz jesli ktos czeka na swoja nagrode za konkurs na konto is- musi poczekac z przeniesieniem konta do czasu przekazania nagrody na is?
Oraz jesli teoretycznie przeniesiemy konto czy utrudni nam to chwilowo dostep do am?pytam ze wzg. na event
-czy galeria tez moze zostac przeniesiona?(mam pokazna sume 692 zdjec ,za miejsca sporo zaplacilam)
-czy tla do profilu tez zostana przeniesione oraz meble z eventow zdobyte na is?
-czy zwierzeta z eventow tez beda przeniesione?
-czy jesli zostanie na is jedynie garstka ludzi gra nadal bedzie funkcjonowala czy zostanie zamknieta?
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, o 12:28 przez AaNaA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
leiilla
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: leiilla » 27 paź 2014, o 12:22

Czyli jak np. teraz jest kolekcja halloween i kupie te ciuchy na is( te ktore sa w tej kolekcji) to zostana one przeniesione na am, tak? :P

Awatar użytkownika
Madame
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Madame » 27 paź 2014, o 12:23

Skoro jest mozliwosc przeniesienia rzeczy z IS na AM, to w najblizszym czasie jest pan calkowitego usuniecia IS? ;(
Jesli zostalyby przeniesione rzeczy na AM, ktore normalnie sa dostepne od ktoregos tam poziomu, np. 35, a lala jest na 29, to czy te rzeczy bylyby dostepne po przeniesieniu?

Awatar użytkownika
Allecto
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Allecto » 27 paź 2014, o 12:36

"Podaj nazwę użytkownika oraz hasło konta na Arenie Mody, aby rozpocząć transfer."
Mam podać login którym się loguję aby wejść na konto w AM czy imię Pani?

Awatar użytkownika
leiilla
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: leiilla » 27 paź 2014, o 12:39

"Jeśli zgadzacie się na takie warunki przenosin konta,
to wystarczy wejść do menu Opcje > Transfer konta.
Tam należy podać login oraz hasło, do konta na Arenie Mody."

masz podac login, czyli to co wpisujesz przy logowaniu sie

Awatar użytkownika
Allecto
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Allecto » 27 paź 2014, o 12:47

Dziękuję leiilla ;) :love:

0lka1
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: 0lka1 » 27 paź 2014, o 13:49

Witam,
Mam pytanie czy jeżeli na IS mam ubrania ze sklepu FTV natomiast na AM nie mam odblokowanego tego sklepu jeszcze to te rzeczy też zostaną przeniesione ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Awatar użytkownika
BalbinaWielka
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: BalbinaWielka » 27 paź 2014, o 13:55

Mam 82 poziom na IS - jaki będę miała na AM po przenosinach?

Awatar użytkownika
MisAdmin
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: MisAdmin » 27 paź 2014, o 14:01

Aneczek84 pisze:misiu adminie mam kilka pytanin odnosnie przenoszenia kont.
Wiedziałem, że nie będzie łatwo :S :P
Aneczek84 pisze:Jesli wyslalo sie prace na konkurs z is i usunie sie is co wtedy? czy ewentualna nagroda zostanie przekazana na am? oraz jesli ktos czeka na swoja nagrode za konkurs na konto is- musi poczekac z przeniesieniem konta do czasu przekazania nagrody na is?
Mi to jest obojętne - nagrody mogę dodać w IS lub na AM - w konkursach obecnie sama decydujesz o tym i jak wygrasz, to będziesz mogła sama zdecydować. Nie będziemy robić problemów. Obiecuję :)

Proszę jednak pamiętać, aby w konkursach gdzie macie przygotować pracę w postaci zdjęć, wrzucać je na "zewnętrzny" serwer (np. tinypic.pl), a nie używać linków z galerii. Nie wiem czy będą działać linki z galerii po "wyłączeniu" konta.
Aneczek84 pisze:Oraz jesli teoretycznie przeniesiemy konto czy utrudni nam to chwilowo dostep do am?pytam ze wzg. na event
W żaden sposób nie ma to wpłynąć na grę w AM.
Aneczek84 pisze:-czy galeria tez moze zostac przeniesiona?(mam pokazna sume 692 zdjec ,za miejsca sporo zaplacilam)
-czy tla do profilu tez zostana przeniesione oraz meble z eventow zdobyte na is?
-czy zwierzeta z eventow tez beda przeniesione?
Nie ma tego na liście rzeczy przenoszonych, więc nie będzie to przenoszone.
Aneczek84 pisze:-czy jesli zostanie na is jedynie garstka ludzi gra nadal bedzie funkcjonowala czy zostanie zamknieta?
Nie wiem. Nie ma żadnej informacji o tym. Wiem tylko tyle, że ma to być przedyskutowane po 27 listopada. A przynajmniej taki jest plan.
leiilla pisze:Czyli jak np. teraz jest kolekcja halloween i kupie te ciuchy na is( te ktore sa w tej kolekcji) to zostana one przeniesione na am, tak? :P
Tak, jeśli tam są do kupienia, to przeniesione zostaną do AM.
Madame pisze:Skoro jest mozliwosc przeniesienia rzeczy z IS na AM, to w najblizszym czasie jest pan calkowitego usuniecia IS? ;(
Odpowiedź masz powyżej - dla Aneczek84
Madame pisze:Jesli zostalyby przeniesione rzeczy na AM, ktore normalnie sa dostepne od ktoregos tam poziomu, np. 35, a lala jest na 29, to czy te rzeczy bylyby dostepne po przeniesieniu?
Będą. Te rzeczy po prostu będziesz mieć w garderobie.
0lka1 pisze:Witam,
Mam pytanie czy jeżeli na IS mam ubrania ze sklepu FTV natomiast na AM nie mam odblokowanego tego sklepu jeszcze to te rzeczy też zostaną przeniesione ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Odpowiedź masz powyżej - dla Madame. Dla gry nie ma to znaczenia, że masz zablokowany ten sklep. Jedynym warunkiem do przenosi jest to, aby taka rzecz była w AM. Jak będzie, to zostanie przeniesiona i będziesz mogła z niej skorzystać od razu.
BalbinaWielka pisze:Mam 82 poziom na IS - jaki będę miała na AM po przenosinach?
Taki jak masz obecnie na Arenie Mody. Poziomy z IS nie są przenoszone.

kalante
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: kalante » 27 paź 2014, o 14:08

a co jak np. moja siostra ma konto na IS a ja na AM i mamy ten sam login bo to są osobne gry , i chce się teraz przenieść na AM i mieć swoją Panią to jak to zrobić, gramy na 1 komputerze .

Awatar użytkownika
MisAdmin
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: MisAdmin » 27 paź 2014, o 14:11

kalante pisze:a co jak np. moja siostra ma konto na IS a ja na AM i mamy ten sam login bo to są osobne gry , i chce się teraz przenieść na AM i mieć swoją Panią to jak to zrobić, gramy na 1 komputerze .
Niech sobie zarejestruje nowe konto na Arenie Mody. Będzie mieć wtedy inny login i hasło. I to nowe konto poda. I po takim transferze niech zgłosi, że gracie na jednym komputerze.

Awatar użytkownika
selenii
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: selenii » 27 paź 2014, o 14:14

A co ze sprzętem wygranym w "Mystery", mam na myśli telefony, komputery i całą resztę?

A co do mebelek, to czy nie byłoby ok, gdyby mebelki i inne rzeczy z eventów, które odbywały się zarówno na IS i AM były przenoszone? Bo użytkowniczki wiele wydały na to by coś zdobyć w tych wydarzeniach i mogą się czuć pokrzywdzone....

Posty sklejone. proszę nie pisać posta pod postem. Używaj opcji "edytuj". // daguś0207
...And even if I'm all wrong for the guy, I'm good for a laugh...
"Funny Girl"

Awatar użytkownika
ligiakalina
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: ligiakalina » 27 paź 2014, o 14:26

Ja bym chciała wiedzieć dlaczego mam podać hasło do gry czy sam login nie wystarczy

Awatar użytkownika
MisAdmin
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: MisAdmin » 27 paź 2014, o 14:32

selenii pisze:A co ze sprzętem wygranym w "Mystery", mam na myśli telefony, komputery i całą resztę?
Jeśli to akcesoria z garderoby i są one w AM, to będą przeniesione.
selenii pisze:A co do mebelek, to czy nie byłoby ok, gdyby mebelki i inne rzeczy z eventów, które odbywały się zarówno na IS i AM były przenoszone? Bo użytkowniczki wiele wydały na to by coś zdobyć w tych wydarzeniach i mogą się czuć pokrzywdzone....
Nie mi o tym dyskutować czy to OK, czy nie OK. Każdy otrzymuje zasady przenosin jasno zapisane - może się na nie zgodzić lub nie. Wszystkim nie dogodzimy :)
ligiakalina pisze:Ja bym chciała wiedzieć dlaczego mam podać hasło do gry czy sam login nie wystarczy
Dla pewności, że to Ty, a nie jakiś żartowniś chce zablokować tę opcję innej dziewczynie. Zauważ, że można tylko raz przenieść kont i tyczy się to obu gier.

Zablokowany