Moje podsumowanko.
Stan początkowy: 12 dużych prezentów (=480 szmaragdow, 1440 dyń)
W prezentach:
meble: 7 (w tym tapeta, podłoga i widok)
tła: 2 (full)
fryzury: 5/6
makijaże: 2 (full)
ubrania: 39 sztuk
Razem przedmiotów do wykorzystania: 55
Szmaragdy: 104
Energie pomarańczowe: 160
Energie niebieskie: 40
Dodatkowo: sporo bonusów, trochę dolarów, przepustek, kilka miejsc na albumy/zdjęcia stroje
Po rozegraniu energii mam łącznie 262 szmaragdy i do wykorzystania 642 dynie, co może dać dodatkowe 4 prezenty i pewnie zaraz je dokupię.
Co o tym myślę?
Jestem ZACHWYCONA! Normalnie nie cierpiałam prezentów, bo trzeba było męczyć się z supermodelkami albo włączyć rozszerzone wyszukiwanie, liczyć ile poziomów tym modelkom zeszło i jakie bonusy muszę włączyć, żeby mieć szanse itp. itd. Żeby coś wygrać za uzbierane "dynie" a nie wydawać diamentów, trzeba było poświęcić o wiele więcej czasu przed komputerem (szukanie modelek co 10 minut...). W związku z tym, o ile miałam czas, udawało mi się zebrać ok. 10-12 małych prezentów. Teraz, bez wysiłku (wchodze na moment co 2h), miałam 12 dużych!
Dodatkowo: pamiętacie jak bolał pusty duży? A nawet jak były w nim jakieś gadżety, to uzupełnione dodatkami w stylu 100$, 3 szmaragdy, miliard miejsc na albumy itp. Okej, bonusy były fajne, ale jednak to tylko nagroda pocieszenia.
Z powyższej statystyki wychodzi, że na jeden duży prezent przypada ok. 4,5 rzeczy do wykorzystania w garderobie/ salonie/mieszkaniu. A i dodatki są dla mnie o wiele bardziej atrakcyjne, zwłaszcze te energie, bo można się odkuć z tych zainwestowancyh szmaragdów. No i - proszę:
480 (wydane na prezenty)- 262 (wygrane z prezentów) = 218 /55 rzeczy= niecałe 4 szmaragdy za jedną rzecz. To drogo?
Okej, poprzednio można było je mieć zupełnie za darmo, ale... ten czas!
Dla narzekających: teraz naprawdę łatwiej zdobyć szmarki. Wchodzisz na apce raz na 2h, wyklikujesz energię w ok. 10 sekund i już. Bez czekania aż skończy się sesja, dokupywania doładowań do sesji itp itd. I serio, w tej grze nie trzeba mieć wsyztskiego. Teraz ogromnie podoba mi się event i kolekcja, więc wydam wszystko. Potem przyjdzie taka, którą będę mniej zainteresowana- zaoszczędzę. Nie spinajcie się tak, to tylko gra
Lecę dalej klikac prezenty