Konkurs - KWIECIEŃ-PLECIEŃ - dyskusja i głosowanie użytkowników

Brakuje Ci diamentów i szmaragdów? Zdobądź je w konkursach na forum!
Awatar użytkownika
Regelinda
Moderatorka
Moderatorka

Konkurs - KWIECIEŃ-PLECIEŃ - dyskusja i głosowanie użytkowników

Post autor: Regelinda » 5 kwie 2025, o 20:25

Zapraszamy do dyskusji na temat konkursu Kwiecień-plecień
Życzymy udanej zabawy!

Maruszka-Unicorns
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Re: Konkurs - KWIECIEŃ-PLECIEŃ - dyskusja

Post autor: Maruszka-Unicorns » 14 kwie 2025, o 21:54

Hej. Zrobiłam pracę na konkurs na apce i przesłałam sobie zdjęcie z albumu z gry na swój telefon do plików. Niestety tło jest czarne. Nie wiem co jest tego powodem, czy mogę przesłać pracę z takim tłem? Czy po prostu skorzystać z laptopa i przeglądarki?

Musisz wysłać co najmniej link do zdjęcia. Z pamięci swojego urządzenia nie wkleisz zdjęcia na forum, a prace zgłaszane do konkursu, jeśli nie jest to konkurs kreatywny, muszą pochodzić bezpośrednio z galerii. Nie widzę na aplikacji opcji, aby dało się pozyskać link do zdjęcia, wiec chyba jednak musisz skorzystać z przeglądarki. Regelinda

Awatar użytkownika
Gatta
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Re: Konkurs - KWIECIEŃ-PLECIEŃ - dyskusja

Post autor: Gatta » 16 kwie 2025, o 09:39

Potwierdzam. W aplikacji nie ma opcji przesłania linka z galerii, trzeba korzystać z wersji przeglądarkowej, także w komórce, niekoniecznie z laptopa :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Regelinda
Moderatorka
Moderatorka

Re: Konkurs - KWIECIEŃ-PLECIEŃ - dyskusja i głosowanie użytkowników

Post autor: Regelinda » 5 maja 2025, o 19:53

Zasady głosowania użytkowników:
  • Głosowanie trwa do: 12.05.2025 r.
  • Głosujemy poprzez wybranie 3 prac, które najbardziej nam się podobają, uzasadnienie swojego wyboru i ustawienie ich w podium punktowane następująco:
    I - 6 pkt.
    II - 4 pkt.
    III - 3 pkt.
  • Praca z największą ilością punktów zostanie nagrodzona nagrodą użytkowników nr 1, a następna w kolejności praca otrzyma nagrodę użytkowników nr 2.
  • Uczestniczki konkursu nie mogą głosować na zgłoszone przez siebie prace.
  • Do każdego głosu należy dołączyć przynajmniej krótkie zdanie opisujące, dlaczego to właśnie ta praca została przez Was wybrana.
  • Posty edytowane nie będą brane pod uwagę podczas zliczania głosów.
  • Posty bez uzasadnienia nie będą brane pod uwagę podczas zliczania głosów.
  • Każda użytkowniczka forum może zagłosować tylko jeden raz w danym konkursie.
  • W przypadku remisu nagrodę otrzymuje ta praca, która zyskała najwięcej wskazań na I miejscu. Jeżeli i to nie rozstrzygnie remisu to brana jest pod uwagę ilość wskazań na II miejscu, a gdy i to nie pomoże wówczas decydować będą wskazania na III miejscu. W przypadku nierozstrzygniętego w ten sposób remisu, decyzję o nagrodzie podejmuje Team Areny Mody.
  • Każda forma spamu, proszenie lub nakłanianie do głosowania jest zabronione! Chodzi zarówno o wiadomości prywatne w grze i na forum, komentarze w profilach, jak również wiadomości na innych stronach www (np. facebook). Każda Pani rozsyłająca tego typu wiadomości zostanie zdyskwalifikowana. Proszę zgłaszać takie przypadki do moderatora prowadzącego konkurs zawsze dołączając screen PW/komentarza. Wyłącznie uzasadnione przypadki będą usuwane z konkursu. Tylko moderator wie, kto zgłasza takie sytuacje. Uczestniczki konkursu nie otrzymują informacji na temat osoby zgłaszającej.
  • Przykład poprawnie oddanego głosu:
    I. 321 - podoba mi się, że żółta kaczuszka pasuje do tła i wanny.
    II. 654 - zwróciłam uwagę na twarz, jest bardzo zrelaksowana i przyjazna
    III. 987 - praca urzekła mnie swoją zwiewnością i elegancją

Prace biorące udział w konkursie:

Wytyczne

Kwiecień-plecień, bo przeplata trochę zimy trochę lata. Każdy zapewne zna to powiedzenie, a obecna pogoda tylko je potwierdza.
Zadaniem uczestników konkursu było ubranie Pani w strój, który jest odpowiedni na zmienną kwietniową pogodę.

~ 1 ~
Obrazek

~ 2 ~
Obrazek

~ 3 ~
Obrazek

~ 4 ~
Obrazek

~ 5 ~
Obrazek

~ 6 ~
Obrazek

~ 7 ~
Obrazek

~ 8 ~
Obrazek

~ 9 ~
Rezygnacja z udziału w konkursie

~ 10 ~
Obrazek

~ 11 ~
Obrazek

~ 12 ~
Obrazek

~ 13 ~
Obrazek

~ 14 ~
Obrazek

~ 15 ~
Obrazek

kosztorys
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Re: Konkurs - KWIECIEŃ-PLECIEŃ - dyskusja i głosowanie użytkowników do 12 maja

Post autor: kosztorys » 12 maja 2025, o 19:57

I - numer 13. Kiedyś miałam w realu bardzo podobną stylówkę w kwietniu :) granatowa pelerynka, podobne buty i nawet parasol w kratkę! Zatem pierwsze miejsce przyznaję pracy, która odwzorowała życie :)
II - numer 15. Wygodne buty, warstwowy ubiór, jest i parasol w razie czego. Bardzo fajnie dobrane tło, w postaci tych traw i kropli deszczu, a nawet śnieżynek.
III - numer 8. Wydaje mi się, że ten strój można dość często zobaczyć wiosną na ulicy. Kolory są ładnie dobrane, elementy garderoby pasują do zmieniającej się aury pogodowej, no i ta opaska na uszach, często powietrze jest rześkie wiosną, łatwo przewiać uszy, więc opaska na plus!

Awatar użytkownika
Regelinda
Moderatorka
Moderatorka

Re: Konkurs - KWIECIEŃ-PLECIEŃ - dyskusja i głosowanie użytkowników

Post autor: Regelinda » 16 maja 2025, o 20:39

Głosowanie zostało zakończone

Wyniki głosowania zostały opublikowane w wątku Konkurs - Kwiecień-plecień

1. Hesperia - wyróżnienie
2. Alice Morset - wyróżnienie
3. Sylviav
4. Ada11 - I miejsce