"Maturalne prezenty" - nowe wydarzenie!

Ania
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Re: "Maturalne prezenty" - dyskusja

Post autor: Ania » 25 maja 2013, o 12:22

theaneczka120 pisze:Czy tylko mi się wydaje ze zbieranie balonów i wygrywanie prezentów jest o wiele łatwiejsze na AM?
Tak, o wiele łatwiejsze - 2 godziny ładowania energii i 3 balony 8|

Jeden pojedynek na AM = 50% szans na balona i jest max 1 balon
Jedno pompowanie balona na IS z niciami = na pewno ponad 55% (pewnie z 75%) szans na balona i są max 3 balony.

Jedyne, co jest na AM lepsze to to, że nie trzeba klikać co 15 minut - wystarczy zalogować się do gry raz na 2,5 godziny. Szanse na balony są większe na IS.
theaneczka120 pisze:Pozatym same ceny prezentów na AM są o wiele niższe, więc nie mów że jesteście bi8edne bo nacie tyle bonusów...
Paczka diamentów przez sms za 4,92 zł:
Na AM - 8 diamentów (!!!)
Na IS - 45 diamentów...

Dziwne więc, że mamy tańsze prezenty? Nie grasz na AM, porównania nie masz właściwie żadnego poza zasłyszanymi informacjami (najczęściej niepełnymi, albo naciąganymi), ale wiesz lepiej, że event jest niesprawiedliwy, bo na AM jest łatwiej?

Zawsze jest coś kosztem czegoś. Mamy tańsze prezenty, ale mamy też mniejsze szanse na balony (w dodatku na mniejszą ilość).

---------

U mnie na razie 10 balonów, dziś albo jutro kupię kolejny mały prezent.

Awatar użytkownika
Agnea
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Agnea » 25 maja 2013, o 12:37

Ja jednak jestem na ten weekend w domu. Gram sobie w pojedynki i nic.
Nie wiem co jest, ale zero balonów od początku eventu to lekka przesada.

Awatar użytkownika
Emilia.
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: Emilia. » 25 maja 2013, o 12:57

50 balonów ^^
0 nici i 0 pompek :thumbdown:
kupic dzis mały prezent czy kupic pod koniec eventu?

Awatar użytkownika
Gertrealine
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Gertrealine » 25 maja 2013, o 13:01

Kolejny mały prezent i kolejne wielkie rozczarowanie :thumbdown:

Awatar użytkownika
Enove
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Enove » 25 maja 2013, o 13:05

theaneczka120 pisze:która z nas kiedykowiek słyszała o prezencie za 10 di?
Prezent za 10 ponieważ na AM 8 diamentów kosztuje 5 zł - a u was kosztuje tyle 45 diamentów - wiec warto wziąć pod uwagę wartości paczek.

Ja kupuję mały i otwieram od razu - pewnie znowu jakieś g**no będzie..

Awatar użytkownika
theaneczka120
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: theaneczka120 » 25 maja 2013, o 13:14

Sunny Melody pisze:
theaneczka120 pisze:Czy tylko mi się wydaje ze zbieranie balonów i wygrywanie prezentów jest o wiele łatwiejsze na AM?
Tak, o wiele łatwiejsze - 2 godziny ładowania energii i 3 balony 8|

Jeden pojedynek na AM = 50% szans na balona i jest max 1 balon
Jedno pompowanie balona na IS z niciami = na pewno ponad 55% (pewnie z 75%) szans na balona i są max 3 balony.

Jedyne, co jest na AM lepsze to to, że nie trzeba klikać co 15 minut - wystarczy zalogować się do gry raz na 2,5 godziny. Szanse na balony są większe na IS.
theaneczka120 pisze:Pozatym same ceny prezentów na AM są o wiele niższe, więc nie mów że jesteście bi8edne bo nacie tyle bonusów...
Paczka diamentów przez sms za 4,92 zł:
Na AM - 8 diamentów (!!!)
Na IS - 45 diamentów...

Dziwne więc, że mamy tańsze prezenty? Nie grasz na AM, porównania nie masz właściwie żadnego poza zasłyszanymi informacjami (najczęściej niepełnymi, albo naciąganymi), ale wiesz lepiej, że event jest niesprawiedliwy, bo na AM jest łatwiej?

Zawsze jest coś kosztem czegoś. Mamy tańsze prezenty, ale mamy też mniejsze szanse na balony (w dodatku na mniejszą ilość).
Jeżeli miałabym wybierać pomiędzy wchodzeniem do gry co 2,5 ha a siedzeniem tam i klikaniem co 15 minut to raczej wybrałabym tą pierwszą opcję. Mówienie że na IS są wieksze szanse na wygranie balonów to tez bzdura bo żeby to zrobić trzeba kupic pompki i nici, które takie tanie nie są, bo wbrew pozorom szybko sie kończą. Bez nich jest minimalna szansa na zdobycie balonów, a przeciez nie każda pani ma pracę za 4000$/8 h tylko np. 150$/8h żeby ją było stać na taki wydatek. Nie wiedziałam ze na Am są takie drogie diamenty ale nawet jeśli, to prezenty można kupić juz za 30 balonów.
Ciekawa jeststem jakią masz odpowiedź na to dlaczego na AM jest w kazdym pudle 9 prezentów, a nie jak na IS 5? W końcu macie prawie dwa razy więce j szans na wygranie czegoś sensownego.
It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just want to live while I'm alive

Awatar użytkownika
Komentatorka xD
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Komentatorka xD » 25 maja 2013, o 13:34

To jakaś kpina... Znów kupiłam ostatni już mały prezent i trafiły mi się: punkty, IQ, dolary i aż 1 miejsce na zdjęcie 8o W tym evencie mam wyjątkowego pecha. Kupiłam 5 małych prezentów i 1 średni i wygrałam tylko 1 fryzurkę oraz naszyjnik. Niepotrzebnie wydałam na to wydarzenie diamenty, następnym razem już nie popełnię takiego błędu.
Love hurts…
but sometimes it’s a good hurt
and it feels like I’m alive.
Love sings
when it transcends the bad things.
Have a heart and try me,
‘cause without love I won’t survive.

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 25 maja 2013, o 13:37

Ja po 8 pudełkach nie mam ani jednej fryzury a też wydałam kupę diamentów więc ciesz się że choć 1 fryzurke masz ..:(

Awatar użytkownika
Enove
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Enove » 25 maja 2013, o 13:49

theaneczka120 pisze: Ciekawa jeststem jakią masz odpowiedź na to dlaczego na AM jest w kazdym pudle 9 prezentów, a nie jak na IS 5?
Znowu ... nie grasz na AM, to ci wytłumaczę. Na AM jest więcej pierdół - typu jakiś kompletnie niepotrzebnych bonusów, talentów, paczek energii itp. A dolary są rozdawane nawet w 3 prezentach.

Więc jeśli nie grasz na AM - proszę, nie narzekaj, bo komentujesz tą grę na podstawie plotek od innych dziewczyn jaka ta gra straszna.Nie ocenia się książek po okładce...

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 25 maja 2013, o 13:53

Ale trzeba przyznać, że łatwiej uzbierać na prezent te serduszka.

Ania
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Ania » 25 maja 2013, o 13:56

theaneczka120 pisze:Ciekawa jeststem jakią masz odpowiedź na to dlaczego na AM jest w kazdym pudle 9 prezentów, a nie jak na IS 5? W końcu macie prawie dwa razy więce j szans na wygranie czegoś sensownego.
Akurat na to odpowiedziała Ci Vin i chwilę temu Minnie - na AM jest więcej rzeczy do rozdania, masa bonusów, szmaragdy, miejsca na ciuchy w garderobie, sprzęty do zbierania szmaragdów i walk z supermodelkami.

Poza tym nie sądzę, żebyśmy miały dwa razy więcej szans na sensowniejsze nagrody. Pewnie każde miejsce w prezencie ma przypisany rodzaj nagród, jaki możemy wylosować i u nas w tych 4 miejscach mamy szmaragdy, bonusy, sprzęty itp. Ale to już tylko moje przypuszczenia, bo nie wiem jak to dokładnie jest.

Poza tym nagrody losujemy podobne - w 90% małych pudełek na AM miałam na jednym miejscu biżuterię, a na pozostałych ośmiu bonusy, dolary, szmaragdy, albumy, miejsca na zdjęcia itp. Także wcale nie jest tak kolorowo, jak się wydaje.

Awatar użytkownika
elena_gilbert_salvatore
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka
Kontakt:

Post autor: elena_gilbert_salvatore » 25 maja 2013, o 13:59

tylko,że już drugi raz jest taki rodzaj eventu , i na AM w małych pudłach prawie zawsze mam ciuchy , a ostatnio nawet fryzurę , a na IS w 5 pudłach (na AM tylko w 2) mam tylko durną torebkę i samochód ...zaraz kupię ostatnie małe pudło

edit :
małe pudło
-Obrazek już druga ta torebka , tylko tym razem brzoskwiniowy kolor
-106 $
-2IQ
-11 punktów
-2 miejsca na zdjęcia

;(

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 25 maja 2013, o 14:03

Ale trafiłaś samochód 8o

I to już 4 raz jest taka forma eventu :)

Awatar użytkownika
xxloseyourselfxx
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: xxloseyourselfxx » 25 maja 2013, o 14:07

Sunny Melody..ja na 10 szans energii trafiam prawie zawsze 9 miminum 8... mam obecnie 16 poziom.gram z paniami o jeden poziom mniejszy czyli 15. i trafiam nie mal za kazdym razem...moze zoabcz czy u Ciebie tez to podziala. a co do AM do faktycznie ceny sie roznia,potrzeba inlosc balonow tez ale jakby nie patrzec ceny kupna Di tez sie roznia. my mamy wieksze pakiety di przy jendym zakupie dlatego tez moze wydawac sie ze mamy drozej. No ale nie da sie ukryc ze moderatorzy gry, chca nas zachecic do grania na AM .w koncu oni z tego maja kase.z naszej durnoty kupowania DI . najlepiej brac udzialy w konkursach. ja dawno ie kupowalam chyba ze jest 50 albo 100% na Am ani mi sie sni bo zwyczajnie mnie tak nie ciagnie. Na IS wpakowalam swoja lale wiele czasu pracy ,kasy i staran wiec nie mam zamiaru sie przeniesc na AM

Ania
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Ania » 25 maja 2013, o 14:13

U mnie niestety nie ma znaczenia z jakim poziomem walczę. Bywało, że na 10 energii miałam 3 baloniki, innym razem 8. Szkoda tylko, że częściej zdobywam mniej, niż więcej tych balonów ;)

I u mnie w eventach jest zawsze tak, że na IS losuję za darmo fajne ciuchy (a rzadko tam gram), a na AM zazwyczaj słabizna (a gram codziennie) :D
Jak pech, to pech.

Zablokowany