Wydarzenie "Stylowe Tygodnie" - do 1 października!

Liness
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Re: Wydarzenie "Stylowe Tygodnie" - do 1 października!

Post autor: Liness » 27 wrz 2015, o 12:58

Zgadzam się z Aveline.. Kompletnie nieudane wydarzenie jeśli chodzi o mnie, tylko pierwszego dnia udało się zdobyć spódnicę, teraz co plansza to brak koloru, który mam do zdobycia :( O wiele bardziej już podobała mi się wcześniejsza wersja tego wydarzenia, gdzie naprawdę dało się zaplanować grę tak, żeby zdobyć cokolwiek, tutaj mogłabym zbić i z 1000 klocków a pewnie i tak dany kolor by by nie spadał... Strasznie to irytujące, zwłaszcza, że kompletnie nie mam wpływu na swoje kolejne porażki, aż odechciewa się kręcić tym kołem 8|

Awatar użytkownika
Gatta
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: Gatta » 27 wrz 2015, o 14:54

Tu serio wystarczy pomyśleć jak ułożą się klocki gdy coś się zbije, to nie jest trudne. Ale jak woli się klikać co popadnie to potem tylko narzekanie zostaje ;)
Rozumiem jednak sytuacje z brakiem klocków wymaganego koloru. Raz mi się tak zdarzyło, ale potem już się nie powtórzyło. Zależy od ułożenia, i w takiej sytuacji niestety już się nic nie zrobi.
Obrazek

Awatar użytkownika
nevrose
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: nevrose » 27 wrz 2015, o 15:25

Obrazek
Bez diaxów, zostały nawet 3 ruchy. Można. Trzeba tutaj mieć szczęście, to fakt, ale wiecie.. myślenie jeszcze nikogo do śmierci nie doprowadziło nigdy, więc i tutaj - jak nie pomoże to chociaż nie zaszkodzi. Bywa, że klocki się nie ułożą, trudno, to tylko gra. A węszenie wszędzie złośliwości i spisków twórców gry czyhających tylko na Wasze wypchane kiesy to już chyba jakaś choroba. :D

Liness
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Liness » 27 wrz 2015, o 15:57

no właśnie piszę o sytuacjach gdy potrzebnego koloru najzwyczajniej w świecie nie ma na planszy. Zwłaszcza, że u mnie te sytuacje stają się tradycją, trudno, wam mogę tylko pozazdrościć szczęścia, ja tym razem obejdę się smakiem :P Ale nie piszcie proszę, że myślenie nie boli, bo raczej grupę kolorowych klocków obok siebie każdy głupi za przeproszeniem potrafi zbić. Nad czym mam myśleć, siłą woli próbować zmienić kolory na ekranie? proszę was.. Raczej wszystkie dziewczyny nie narzekają tu nad stopniem trudności gierki, tylko nad jej niedopracowaniem. :)

Awatar użytkownika
PrInCeSkA
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: PrInCeSkA » 27 wrz 2015, o 16:38

Obrazekjuż mam komplet czarny :) bez użycia di :)
Obrazek

Awatar użytkownika
theaneczka120
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: theaneczka120 » 28 wrz 2015, o 00:51

Owszem, myslenie nie boli. Boli to ze kolejny dzien z rzedu nic nie zdobylam BO NIE MIALAM ZIELONYCH KLOCKOW. I wiesz Tuśka: dzis jak zobaczylam plansze to mialam bardzo pozytywne podejscie. No bo kurcze: losuje i widze ze mam zbijac zielone a na planszy jakies 3/4 to zielone. No to sobie mysle "uhuhu moj szczesliwy dzien!" No dobra zbijam te zielone, zbijam ale jak doszlam do jakis dziesieciu to mi zwczelo coraz slabiej isc. Moje cele byly w wiekscosci ulozone po skosie i to w towarzystwie zupelnie roznych klockow, wiec nijak nie moglam sie do nich dorwac. A potem sie zorientowalam ze od poczatku gry "z niebia" spadly moze max 3 nowe zielone klocki... no i to w sumie byl koniec, doczlapalam sie do 23, potem zbijanie innych kolorow i koniec koncow mam 27 zielonych. Co za sukces.
A co do teorii spiskowych. Na AM (a wlasciwie na IS) jestem praktycznie od samego poczatku. Pamietam ze pierwsze eventy byly cale do zdobycia praktycznie bez zadnego di. Teraz jest zupelnie inaczej. Tworcy juz nie staraja sie zachowac pozorow ze mozna tu cos ugrac bez di. Przyklady? Prosze bardzo: w tym evencie do zdobycia jest 10 pol. Jedno losowanie codziennie a event trwa 7 dni. Od przedluzenia go do 14 dni, nikt by nie zbiednial, a my bylybysmy w lepszych nastrojach bo przynajmniej mialybysmy poczucie ze zdobycie wszystkich nagrod jest mozliwe. A tak klniemy na biednie zielone klocki ktore nie chca spasc...
It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just want to live while I'm alive

Awatar użytkownika
nevrose
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: nevrose » 28 wrz 2015, o 01:48

Nie no, wiadomo, że jeśli chodzi o długość trwania eventu to nie da się zaprzeczyć, że trzeba sobie pomóc diaxami, niestety. :( Chodziło mi raczej o tę gierkę samą w sobie, tzn, że nikt złośliwie nie blokuje klocków żeby spadały takie, a nie inne. :) A trochę musi być niestety trudno, na tym polegają gry. :D Jak pograsz sobie w jakiekolwiek podobne klocki na jakiejś stronce to zobaczysz, że nieraz też tak spadają, że idzie się powiesić. :D Jak widać jedne dziewczyny mają szczęście, inne nie. Ja ostatnio tez musiałam do spódnicy dorzucić trochę diaxów, niestety. :( Ale znów dziś trafiłam na planszę z dwoma kolorami i dwa zgarnęłam, nawet mi jeden symboliczny ruch został, więc wiem, że się da. Nie wiem, ja tam w sumie lubię ten event, chociaż rozumiem, że można się zdenerwować, kiedy wiecznie ma się pecha. Ja mam naprzemiennie, no i jak mi braknie ruchu to już go dokupię jeśli mi się rzecz podoba i nie będę mogła bez niej żyć (jak było z czarną spódnicą :D) i może dlatego się tak nie irytuję. Ale więcej luzu dziewczyny, cieszmy się grą, a nie denerwujmy i wyskakujmy na siebie nawzajem! :) Pozdrawiam Was wszystkie ciepło :)

Awatar użytkownika
Nicanora
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Nicanora » 28 wrz 2015, o 03:19

Nie wiem czy zauważyłyście ale każdy event polega na losowości. A los ma to do siebie, że może sprzyjać, ale można mieć też pecha. Wiadomo też, że gra musi zarabiać stąd utrudnienia aby zachęcać do zakupienia diamentów.
Mam 3 ukończone plansze, w tym jeden strój: bluzka, pasek i spódnica. Do jednej rzeczy kupiłam tęczobombe więc wydałam jak na razie 10 di na ten event. Uważam, że jak na razie mam szczescie w tym wydarzeniu. Nie boli mnie to, że nie zdobede wszystkiego bo aż tak mi nie zależy.
Czy łatwiej zbija mi się klocki? Tak, myśle ze tak. Nie muszę głowić się aby zbić wszystkie klocki, skupiam się na potrzebnych kolorach. Zawsze jest nadzieja, że z góry wypadnie potrzebny kolor.
AM - Nicanora

Awatar użytkownika
Shura
Miss Podstawówki
Miss Podstawówki

Post autor: Shura » 28 wrz 2015, o 10:05

Dzisiaj miałam planszę z Obrazek i bez problemu zdobyłam tą spódnicę. Na początku gdzieś tak 1/3 klocków była odpowiedniego koloru :3
Senira - kanał z różnymi grami :3

Princess Daisy
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: Princess Daisy » 28 wrz 2015, o 14:53

Wow jaka zmiana! Miałam 10 ruchów i 25 klocków do zdobycia. Zdobyłam spódnicę i zostały mi 4 ruchy. Myślałam że będzie ciężko, ale po zbiciu dużej grupy klocków innego koloru, spadła mi duża grupa potrzebnego koloru. Oby tak dalej. Tylko szkoda że wciąż nie trafiam na te najpiękniejsze wg mnie suknie. Mogliby dodać tydzień.

madzikdek
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: madzikdek » 28 wrz 2015, o 19:51

Ja również jestem rozczarowana, jak dla mnie zbyt małe prawdopodobieństwo zdobycia nagrody bez di

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 28 wrz 2015, o 20:43

Dziś potrzebowałam 45 klockow do bluzki i udało się bez użycia di. Da się? Da się jednakże trzeba mieć szczęście do potrzebnego koloru

Hto
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Hto » 29 wrz 2015, o 13:58

No właśnie - jak się ma szczęście to się da, jak się go nie ma to się nie da :P

Post edytowano. Proszę nie cytować postów znajdujących się bezpośrednio powyżej. // Daga

Cleo29
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Cleo29 » 29 wrz 2015, o 17:52

Mam pytanie:

Czy jest Szansa na kolekcje ubrań z serialu "H2O Wystarczy Kropla"???

Bardzo mi zależy.

Awatar użytkownika
theaneczka120
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: theaneczka120 » 29 wrz 2015, o 19:58

No ja dzis miałam 3 elementy na planszy. Wygrac to wszystkich nie wygrałam, bo nawet mi nie zalezalo na kolejnych kolczykach. Ale bez problemu zdobyłam coś na głowę :love:
It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just want to live while I'm alive

Zablokowany