Wprawdzie będę trochę spóźniona, ale i ja pokażę swoje zdobycze.
Tak się niestety tym razem złożyło, że byłam długo nieobecna i wróciłam na Arenę Mody jedynie na końcówkę wydarzenia (a szkoda, bo prezenty to mój ulubiony rodzaj eventu).
Jak pamiętam, "Jesienne prezenty" w pierwszej odsłonie to najwcześniejsze wydarzenie tego rodzaju, w którym brałam udział, lecz wtedy byłam jeszcze niedoświadczona (konto na AM założyłam gdzieś w połowie 2014 roku) i nie znałam zbyt dobrze gry, ani tym bardziej taktyki do prezentów.
Zdobyłam wówczas kilka ciuszków i jedną fryzurę (tą bez grzywki).
Jako że nie zostało mi wiele czasu do końca wydarzenia, to za dużo liści nie nazbierałam, tym niemniej powalczyłam o to, co wszyscy - więcej ciuchów, następną fryzurę i skuter.
Za liście zdołałam kupić 2 duże i 2 małe. Wyszło to tak:
Duże:

W sumie nieźle, wprawdzie skutera ani fryzury nie ma, ale ciuchy całkiem przyzwoite i sporo szmaragdów - zawsze coś, mogło być gorzej
Małe:

Bez rewelacji, ale i tak małe na plus, bo mogły być puste.
Trochę było mi jednak smutno, że ani skuter, ani fryzura nie wpadły, więc postanowiłam zaryzykować i dokupić trochę prezentów za diamenty.
Na pierwszy ogień poszedł duży:
Ups... Nie tędy droga. Może lepiej postawić na małe, będą się więcej razy (w przeliczeniu na cenę) losowały pola, na których może się trafić skuter i fryzura - choć pewnie i z mniejszym jednorazowym prawdopodobieństwem?
Następny mały:
Ładna bluzeczka, ale o skuterze i fryzurze ani widu, ani słychu
Może jeszcze jeden?
No i ładnie. Jest fryzura, mam obydwie, wprawdzie skuter mnie ominął, ale cóż... nie można mieć wszystkiego, a nie będę kusić losu. Może byłby w następnym małym, a może dopiero 20 czy 30 prezentów później? Nie, nie warto ryzykować.
Ogólnie, w związku z nieobecnością, miałam mało prezentów, ale te, które otworzyłam wylosowały się zupełnie dobrze.
W dużych po 3 rzeczy (oprócz trochę słabszego ostatniego), no i KAŻDY mały zawierał element garderoby!

Małe dały tym razem prawdziwy popis: w 4 małych, które kosztują tyle co 1 duży, zdobyłam łącznie 4 rzeczy i fryzurę.
Do pełni szczęścia zabrakło skutera, ale może napiszę tak jak Casandra z szalikiem - zdobędę go w następnej powtórce wydarzenia