Hejka
mam pytanie czy jak mam taki przypadek do warto dalej koło tego kwadrata szukać w ciemno X który podpowie cel, czy raczej szukać strzału w innym rogu planszy?
Jak chcesz, ale pamiętaj, aby zaczynać od np. B2, a nie b3, wtedy będzie większa szansa, że pojawi się x i będzie łatwiej
Od np. B3 najlepiej zaczynać jak zostaje do zdobycia mniej niż 10 rzeczy
Ok zapamiętam, dzięki. Teraz zastanawiam się gdzie tu będzie trafny strzał obstawiam B4, C3, D2, D1 i nie wiem co bedzie lepsze czy może widac jakis pewnik którego ja nie dostrzegam?
Teraz to nie ma nawet żadnej trójki, spróbuj strzelić koło któregoś rogu obok - np. I2, będziesz mieć więcej informacji, a na polach przy narożniku statystycznie częściej wyskoczy 'X' lub jakiś pewniak.
hmmm... układ jakiego nigdy nie widziałam, oczywiscie bez X lecz okazało się że strzał A5 trafiany z tzw. głupa był celny ale znowu bez X żeby nie było za łatwo wrrrr.... nie znoszę tego. Nadal próbować te rogi ??
Im więcej pól dookoła tym większa szansa na trafienie... Dolne ? to szansa ok 20% że pod polem jest fant. U góry (F1, F2, G1, G2) szansa to 25%. Większych niestety nie ma...