Wydarzenie "Królowa" - do 19 stycznia.

Awatar użytkownika
Katriel Tremaine
Miss Wakacji
Miss Wakacji

Re: Wydarzenie "Królowa" - do 19 stycznia.

Post autor: Katriel Tremaine » 5 sty 2017, o 16:27

No ja zawsze na to czekam i nie marnuję też darmowej próby, ale że ciuchy mi się podobają, zwłaszcza diademy, to nie popuszczę i wydam. Cóż, raz się żyje ;)
Obrazek
Jestem kotem, co oznacza, że jestem leniwa z natury...

Awatar użytkownika
carola18
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: carola18 » 5 sty 2017, o 16:30

No ten event jest niedorzeczny.. na 1 planszy jest 30 rzeczy do zebrania a to tylko jedna plansza z 6.. a 15 darmowych ruchów na caly event.. przy nieprawdopodobnym szczęściu można odkryć pół JEDNEJ planszy.. jeszcze troche może wogole zrobią eventy tylko za di ..

Awatar użytkownika
Bezgraniczny
Miss Gimnazjum
Miss Gimnazjum
Kontakt:

Post autor: Bezgraniczny » 5 sty 2017, o 16:34

carola18, nikt Cię nie zmusza do uczestniczenia w tym evencie. Wydarzenia są tylko urozmaiceniem gry.

czarna35
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: czarna35 » 5 sty 2017, o 16:34

ja mam tylko pytanie czemu ciagle sa ksiezniczki stworki typu joda a nie ma nic normalnego??
ile mozna miec sukien balowych w szafie.... a przy okazji event goni event kiedys chociaz byla jakas wypasiona kolekcja a teraz juz nawet tego nie ma

Awatar użytkownika
Bezgraniczny
Miss Gimnazjum
Miss Gimnazjum
Kontakt:

Post autor: Bezgraniczny » 5 sty 2017, o 16:38

MisAdmin, zapomnieliście wspomnieć w notce o tle.
https://static-ladypopular.com/ladypopu ... nds/81.png

Awatar użytkownika
Katriel Tremaine
Miss Wakacji
Miss Wakacji

Post autor: Katriel Tremaine » 5 sty 2017, o 16:43

czarna35 pisze:ja mam tylko pytanie czemu ciagle sa ksiezniczki stworki typu joda a nie ma nic normalnego??
ile mozna miec sukien balowych w szafie.... a przy okazji event goni event kiedys chociaz byla jakas wypasiona kolekcja a teraz juz nawet tego nie ma
Przecież nie tak dawno była całkiem zwyczajna kolekcja, a potem event z ubraniami zimowymi. Nie ma to jak czepiać się dla samego czepiania się. Poza tym 10 kończą się karty, może wtedy się doczekasz czegoś "normalnego".
Obrazek

Awatar użytkownika
carola18
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: carola18 » 5 sty 2017, o 16:56

Widzisz Bezgraniczny nikt mnie nie zmusza, ale chodzi mi o to jakie to jest nie fair wobec nas..

Awatar użytkownika
Mili29
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Mili29 » 5 sty 2017, o 18:01

Carola18 Masz 100% racje. Same jakies beznadziejne venty. Albo ten NOWY ROK, albo ten teraz. Czeka sie na cos nowego, a tu taka bzdura. W kartach tych Nowych też trza mieć Fuksa, żeby coś trafić.
Mili29

Awatar użytkownika
Aithne
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Aithne » 5 sty 2017, o 18:42

Ja się zgadzam z carolą. Według mnie to trochę krzywdzące dla osób, które nie kupują diamentów. W evencie są przepiękne ubrania, a i tak osoby, które nie wydają pieniędzy na grę nie będą miały większości tych rzeczy, na którym im zależy. Poza tym weźmy pod uwagę, że nie grają tu sami dorośli, ale także młodsi, niepełnoletnie osoby, które nawet chcąc mieć te diamenty, nie zapłacą za nie przelewem. Żeby chociaż HH obowiązywało także w sms, to już coś...
I owszem, eventy są urozmaiceniem do gry, tak samo jak i kolekcje, ale to chyba nie znaczy, że te, co nie są diamenciarami mogą korzystać z tych urozmaiceń w jak najmniejszym stopniu... Szkoda, dla mnie to trochę smutne, bo uwielbiam tego typu ubrania, a i tak z doświadczenia wiem, że niewiele się trafi... A może nawet nic. Proponuję zmodyfikować tą formę eventu, bo w takim układzie odechciewa się grać... Ceny z kosmosu, powoli i mnie to zaczyna wkurzać, zaczynam mieć tego dosyć...

Awatar użytkownika
teenshi
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: teenshi » 5 sty 2017, o 18:58

Ja kupuję dużo diamentów i też czuję się pokrzywdzona. Chwilę wytchnienia by dali od diamentów, nagrodę za lojalność... Nie. Będziemy Cię doić aż się obrazisz, bo i tak na Twoje miejsce codziennie wpadnie kolejna, która ulegnie pokusie. Najlepsze gry są właśnie takie gdzie nagradzany jest wysiłek i wytrwałość, a nie portfel. Ale am nie chce być "dobrą" grą. Wystarczy, że hajs się zgadza ;/
Obrazek

Awatar użytkownika
Hellsing
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Hellsing » 5 sty 2017, o 19:39

Zdecydowanie najgorszy typ eventu. Wcześniej było tyle tych królowych, że chyba sobie odpuszczę. 1 klik dziennie, też bym wolała, żeby w końcu to zmienili. Nawet w labiryncie na start jest 5 ruchów + szczęśliwa kostka.
Z pierwszej podoba mi się poza z jakąś kulą. W 3 jest welon i fajne kwioty do zgarnięcia.
Pytanie za sto punktow - czy ten psiak to zwierzak, czy ozdoba do mieszkania? I to jest tło czy tapeta na końcu?

Awatar użytkownika
Mili29
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Mili29 » 5 sty 2017, o 19:58

Victoria Cavastian ma 100% Racje!! Ja bywa, ze kupie di, ale jak mnie już coś Naprawde!! Przyciśnie, skusi już na maxa. A i tak zastanawiam się do końca nad tym, bo licze na to, ze trafie daną rzecz za free. Coraz Bardziej mnie też się Odechciewa grać w te eventy za DI!!!! Potem jak daje maxy, to Zazdroszcze wielu dziewczynom a to fryzurki, a to tła, a to jakiegoś ciuszka. Wchodze na gre, żeby zakręcić kołem, i porozmawiać z Przyjaciółką na priv. I troszke się Zrelaksować. AM Przesadza!! I ZASTANOWIŁOBY SIĘ TROSZKE NAD SOBĄ I Zmieniło gre. Żeby każdy był zadowolony; żeby wilk był syty i owca cała. JEDEN RUCH!! NO LUDZIE!! RUSZCIE TROCHE GŁOWĄ!!
Mili29

Awatar użytkownika
Katriel Tremaine
Miss Wakacji
Miss Wakacji

Post autor: Katriel Tremaine » 5 sty 2017, o 20:04

A ja nie czuję się pokrzywdzona faktem, że za coś dodatkowego muszę zapłacić. Dlaczego? Po pierwsze dlatego, że we wszystkich grach w jakie grałam, a przez ponad 13 lat on line było ich całkiem sporo, wszelkie opcje dodatkowe były i są płatne. Po drugie mam wybór i wolną wolę, płacę jeśli czegoś chcę, a jeśli nie, to tego nie robię. Po trzecie to jest biznes, firma musi na siebie zarabiać, żeby opłacić pracowników, a gra żeby się utrzymała musi być opłacalna, więc jeśli to oznacza, że czasem muszę wydać trochę na rozrywkę, to cóż... kino też kosztuje. Po czwarte nie sądzę by te wszystkie piękne rzeczy z seriali i filmów wolno im było ot tak wykorzystywać, co oznacza również wydatki. Przecież taka licencja musi sporo kosztować, a nie sądzę by właściciel praw do danego filmu czy serialu pozwolił grze oto tak sobie kopiować ubrania. Po piąte kwestia nieletnich w grze nikogo nie musi interesować, zważywszy, że większość tych co mają mniej niż 18 lat łamie regulamin już na samym starcie. Ja wiem, że mało komu chce się czytać umowy i mało kto to robi, ale podstawowym dokumentem, który podpisujemy elektronicznie przy każdym logowaniu i którego przeczytanie potwierdzamy jest OWH. A tam jak byk stoi, że w grze mogą się znaleźć osoby +18 (a te nie mogą jako pełnoletnie płakać, że nie mają możliwości zrobienia przelewu) lub osoby niepełnoletnie ze zgodą rodziców lub prawnych opiekunów. W takim wypadku to, że dziecko w grze nie kupi lub kupi diamenty jest sprawą wyłącznie między nim a owym opiekunem, który pozwoli na to lub nie. Jeśli osoba niepełnoletnia nie ma zgody opiekuna na uczestnictwo w rozgrywce (a pewnie jest takich większość, to w zasadzie łamie regulamin i powinno dostać bana i tez nie jest zmartwieniem ogółu graczy. Ktoś może napisać, że nie każdy 18 latek pracuje, ale to tez jest sprawa tegoż nastolatka.

Rozpisałam się i pewnie zaraz posypią się gromy na moją głowę, ale skoro można swobodnie narzekać jak jest źle i be, to chyba nie narzekać tez można swobodnie, co?

Reasumując: ja się skrzywdzona nie czuję, a co do częstotliwości eventów, to z jednej strony jest ich dużo i czasem przydała by się przerwa, ale z drugiej, gdy event się kończy, a nie wchodzi nic nowego to kto nie zna tego uczucia zawodu, że oczekiwanie nie zostało nagrodzone nowym wydarzeniem? łapka w gorę. Ja tej osobie szczerze zazdroszczę, bo sama je niestety odczuwam. Ten event bardzo mi przypadł do gustu i wiem, że będę chciała na niego wydać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mili29
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Mili29 » 5 sty 2017, o 20:20

Powiem tak. Każdy ma Prawo wyboru. Nikomu nie można zabraniać kupowania di. Kto chce, kupuje. Kto nie chce, nie kupuje. Ale nie jest fair to, że osoby, których nie stać na kupno 200 czy większej ilości di na Dany Event, nie mogą mieć większości Fajnych rzeczy - tła, fryzurki, ciuszków. Ja osobiście czekałam, czy coś się dzisiaj pojawi, ale.... Jestem zawiedziona. No cóż.... Pozostaje czekać znowu na coś Fajnego. A może Akurat....
Mili29

czarna35
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: czarna35 » 5 sty 2017, o 20:24

Aeryn masz racje ze gra musi zarabiac na siebie to fakt ale kolekcje kiedys byly duzo wieksze ostatnio dawno nie bylo juz zadnej krolowej do pokonania brakuje w tej grze fryzur krotkich i ciuchow bardziej rockowych z tego co pamietam bylo cos z jakiegos serialu mdle rozowe ktorych nie lubie teraz jakies krolewny i piszesz o kolekcji zimowej czy evencie ktory tez nie mial nic specjalnego poniewaz podobne ciuchy byly w tamtym roku tak wiec mam prawo sobie narzekac bo troche di utopilam w ta gre wiec moge miec i wymagania

Zablokowany