Wydarzenie "Kosmiczny Pasjans" - do 5 sierpnia!

Awatar użytkownika
Lady_Blair
Miss Podstawówki
Miss Podstawówki

Re: Wydarzenie "Kosmiczny Pasjans" - do 5 sierpnia!

Post autor: Lady_Blair » 22 lip 2016, o 23:23

Przeczytałam posty wyżej odnośnie planowania eventów. Otóż byłoby miło, gdyby osoby, które się tym zajmują trochę sensowniej robiły grafik.
Ja rozumiem, że administracja nie lubi ciągłego i ciągłego narzekania, które czasem jest przesadzone :) Jednak według mnie, nie tym razem.
Zaczęliśmy od powtórki ogromnej kolekcji. Ładnych ciuszków była masa, więc nie szczędziło się zielonej waluty (mi poszło 1200 szm). Dalej superbohaterki, a tu eliksiry też wcale nie takie tanie. Teraz wskoczyła powtórka kolekcji meblowej. Ze względu na punkty kreatywności chciałoby się wykupić wszystko, czyli potrzeba około 500 szm. Po drodze jest jeszcze coś do kupienia w centrum handlowym, niektórym dochodzi organizacja przyjęcia. Do tego wszystkiego dziś mamy pasjans…. najbardziej szmaragdożerny event.
Niektórzy mogą powiedzieć, że się czepiam. Przecież obie kolekcje to powtórki i to tylko dobra wola, że zostały wrzucone do gry. Może tak… ale trzeba wziąć pod uwagę, że grę utrzymują nie tylko „stare” graczki, ale też te, które dotarły tu niedawno. Fajnie byłoby takie osoby zachęcać do gry, bo im Nas więcej tym weselej. A grafik eventów został ustalony z pominięciem tych osób. Bo przecież szmaragdy nie rosną na drzewach. Rzucanie kolekcjami i evantami, z których wszystkie wymagają konkretnej waluty nie jest w porządku. Zamiast pasjansa można było dać labirynt, klocki (każdy z nich był dawno). Generalnie cokolwiek co pozwoliłoby podbudować szmaragdowy budżet, który tak zmalał w ostatnim czasie.

Co do samego eventu to mnie najbardziej podobają się 4, 5 i 6 plansza. Chciałabym ten pyłek z 4 :love: nadaje elegancji i magii każdej stylizacji. Ale chyba mogę tylko pomarzyć. Liczę, że zrobię w porywach 2 pierwsze stoły.

Awatar użytkownika
valorie
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola
Kontakt:

Post autor: valorie » 22 lip 2016, o 23:37

Lady otóż to! Mnie też najbardziej podoba się ten "pyłek" niestety są to tylko marzenia, w życiu tak daleko nie dojdę :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Iris
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Iris » 22 lip 2016, o 23:44

Jestem bardzo zadowolona, że tylko niektóre elementy mi się podobają. W żadnym wypadku nie będę miała wyrzutów sumienia, że nie skorzystałam z tego wydarzenia. :D Powie mi ktoś, na kim lub na czym fryzurka z 3 planszy była wzorowana...? Tak koszmarnej, nierealistycznej fryzury jeszcze nigdy w życiu nie widziałam. I nie jestem sobie jej wyobrazić, jak mialaby wyglądać w rzeczywistości. :whistling:

Awatar użytkownika
monix23
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: monix23 » 23 lip 2016, o 00:31

Jako peruka byłaby całkiem do wyobrażenia dla mnie, ale jako fryzura, w której włosy mają nasadę już niespecjalnie.
Jednak nie widzę powodu ograniczania się realizmu w wirtualnej grze, a tym bardziej krytykowania czegoś co wcale nie jest wciskane na siłę.

Anasjenaa
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Anasjenaa » 23 lip 2016, o 08:02

Iris pisze:Jestem bardzo zadowolona, że tylko niektóre elementy mi się podobają. W żadnym wypadku nie będę miała wyrzutów sumienia, że nie skorzystałam z tego wydarzenia. :D Powie mi ktoś, na kim lub na czym fryzurka z 3 planszy była wzorowana...? Tak koszmarnej, nierealistycznej fryzury jeszcze nigdy w życiu nie widziałam. I nie jestem sobie jej wyobrazić, jak mialaby wyglądać w rzeczywistości. :whistling:
No tak, tylko że jak sama nazwa wskazuje "kosmiczny" to właśnie ma być nierealistyczne, czyli kosmiczne , dziwne , takie jest moje zdanie :)
Nie są to fryzy do codziennego noszenia, choć jak ktoś jest "odjechany" to czemu nie :D

Najbardziej przedziwna jest ta fryzura z gniazdem na głowie , to dopiero kosmos :thumbsup:

Awatar użytkownika
Lacosta
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Lacosta » 23 lip 2016, o 15:03

Raczej nie skorzystam z tego wydarzenia, jak dla mnie ubrania są zbyt dziwne xD
A promise of heaven pushed us right back to hell,
Turned three sevens into three sixes again.

Sharina
Miss Kołyski
Miss Kołyski
Kontakt:

Post autor: Sharina » 23 lip 2016, o 17:52

MisAdmin pisze:
PLANSZA 1

Obrazek

Obrazek
WZOROWALIŚCIE SIĘ NA TYM.. ?( Obrazek

charmed
Miss Podstawówki
Miss Podstawówki

Post autor: charmed » 29 lip 2016, o 11:35

Label Magazine
Obrazek

Beyoncé teledysk "Run the world" / Gareth Pugh Fall 2011
ObrazekObrazekObrazek

Doda w tych samych butach
ObrazekObrazek

Mila Kunis w filmie "Jupiter: Intronizacja"
Obrazek

Lady Gaga na gali Grammy w 2010
Obrazek

Awatar użytkownika
Wednesday
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Wednesday » 5 sie 2016, o 10:51

Gdyby nie pyłek, chyba odpuściłabym sobie ten event jakoś po pierwszej planszy :S. Nie raz miałam sytuację, że mimo dokupienia kart za 50 szm nie udało mi się zdobyć ani jednej nagrody. Szkoda, że wydając tyle szmaragdów nie mamy gwarancji chociażby jednej rzeczy za free. Wiem, wszystko zależy od układu kart, ale niekiedy wyglądał on tak niekorzystnie, że nawet kombinowanie i logiczne myślenie, by jakoś to "grupowo" zdejmować nie miało sensu, bo nie było nawet za bardzo jak tego zrobić.

Ostatecznie wydałam o wiele za dużo di na meble, byle tylko dostać się do czwartej planszy. Na szczęście po pierwszym wejściu udało mi się zdobyć upragniony pyłek (upolowałam też ozdobę na głowę) i nie muszę już dopłacać di i szm :wacko:.

Kończę zabawę z bardzo uszczuplonym zasobem szmaragdów i z postanowieniem, że przy kolejnym pasjansie będę raczej skłonna zrezygnować z udziału, bo koszty, jakie tu ponosimy często nie są opłacalne :thumbdown:.

Ale żeby nie było, że tylko marudzę - mam swój pierwszy pyłek :D! Jest naprawdę świetny :love:.
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

Wednesday

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

Zablokowany