Kate pisze:Konkurs ten będzie polegał na wystylizowaniu naszej lady w barwach wiosny.
Czy jak rozumiem ubieramy lalę w ubrania w kolorach, które kojarzą na się z wiosną. Paletę kolorów podaną przez organizatorkę rzeczywiście bym pominęła, bo do wiosny to ni przypiął, ni przyłatał.
Kate pisze:Na dodatek w tym konkursie trzeba zrobić tę stylizację na tle ogrodu. Oczywiście ogród musi być dostosowany do odpowiedniej pory.
Wcześniej to była tylko "opcja ogrodu", teraz już trzeba mieć ogród. I o ile wcześniej mało być chyba mieszkanie lali udekorowane na ogród, to taki sposób zapisu pozwala na wykorzystanie grafiki przedstawiającej ogród znalezionej w internecie. "Na tle ogrodu" sugeruje, że jednak lalę należy wstawić w tą grafiki, tudzież umieścić w mieszkaniu.
Kate pisze:-stylizacja w kolorze wiosennym;
Czyli, wg mnie, jak wyżej, kolory kojarzące się z wiosną
Kate pisze:-suknia długa lub krótka;
Tutaj, jak rozumiem, nie można użyć spodni czy spódnicy z bluzką, tylko musi być sukienka. Ale nie wiem, czy występuję możliwość użycia razem z sukienką bluzki, spódnicy lub spodni.
Kate pisze:-zakaz używania butów odkrytych (to nie jest styl na lato);
Tutaj chyba zwyczajnie nie można używać sandałów. Jednak nie jestem pewna, jak wygląda sytuacja z butami, które mają odkryte tylko palce, lub tylko piętę.
Kate pisze:- kwiaty;
Tutaj mam pytanie, czy chodzi o kwiaty, jako autonomiczną część stylizacji, czy też o wzór na ubraniu?
Kate pisze:-makijaż i włosy w kolorach wiosennych;
Czym wiosenny makijaż różni się od każdego innego makijażu? Czy obowiązkowe są np. zielone włosy, gdyż jest to główny kolor kojarzący się z wiosną?
Kate pisze:inne dodatki... typu torebka i biżuteria również w kolorach wiosny;
Znowu mamy odniesienie do kolorów wiosny, ale jeśli cała stylizacja ma bazować na tego typu kolorach, to chyba dodatki również. Dla mnie nie jest to żaden dodatkowy warunek, tylko akurat rzecz jak najbardziej normalna, skoro na wstępie było napisane, że cała stylizacja ma zawierać tylko takie kolory.
Kate pisze:-udekorowany ogród.
No i tutaj wracamy do ogrodu, o którym mowa była wcześniej, Ten wpis nie podaje żadnych nowych informacji, w porównaniu z poprzednim, ale też nie rozwiewa moich wątpliwości, czy ma to być zdjęcie mieszkania z lalą, czy wstawienie lali w grafikę ściągniętą z internetu.
Poza tym z początkowego konkursy, który jak rozumiem miał bazować na stylizacji lali, w miarę czytania jego warunków, zrobił się konkurs mieszkaniowy "Lala w ogrodzie".
Post edytowano. Proszę nie nadużywać opcji edycji tekstu. // Casandra