Stylistka Tygodnia #105

Awatar użytkownika
monix23
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Stylistka Tygodnia #105

Post autor: monix23 » 11 lut 2017, o 21:21

Stylistka Tygodnia #105

Motyw: Królowa jest tylko jedna

Inne informacje: Przebierz swoją panią za prawdziwą królową. Pamiętaj, że musi się ona dostojnie prezentować, dlatego długa suknia jest absolutną koniecznością. Nie zapomnij o koronie lub tiarze.

Głosowanie trwa do 25.02.2017r.
Głosując podaj numer pracy, która Ci się podoba i uzasadnij swój wybór.
*Zgodnie z Regulaminem Stylistki Tygodnia ważne są tylko uzasadnione głosy. Jako uzasadnienie rozumiemy wypowiedź złożoną z dwóch zdań, wskazującą minimum jedną cechę stylizacji, która przypadła do gustu głosującemu. Przy czym cecha to nie ubranie ani epitet (np. śliczna bluzeczka, świetne spodnie, wspaniały smok, piękna pani).

:!:
Jeśli jesteś świadkiem lub adresatem jakiejkolwiek formy nakłaniania do głosowania, zgłoś to moderatorce konkursu. Należy dołączyć zrzut z ekranu, na którym widać taką wiadomość, gdyż tylko uzasadnione przypadki będą usuwane z konkursu. Nikt poza moderatorem nie pozna tożsamości osoby zgłaszającej, a sama osoba zgłaszająca nie ponosi oczywiście żadnych konsekwencji.

Zapraszam do głosowania!

Pani nr 1.
Obrazek

Pani nr 2.
Obrazek

Pani nr 3.
Obrazek

Pani nr 4.
Obrazek

Pani nr 5.
Obrazek

Pani nr 6.
Obrazek

Pani nr 7.
Obrazek

Pani nr 8.
Obrazek

Pani nr 9.
Obrazek

Pani nr 10.
Obrazek

Pani nr 11.
Obrazek

Pani nr 12.
Obrazek

Pani nr 13.
Obrazek

Pani nr 14.
Obrazek

Pani nr 15.
Obrazek

Pani nr 16.
Obrazek

Pani nr 17.
Obrazek

Pani nr 18.
Obrazek

Pani nr 19.
Obrazek

Pani nr 20.
Obrazek

Pani nr 21.
Obrazek

Pani nr 22.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kachanna
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Re: Stylistka Tygodnia #105

Post autor: Kachanna » 18 lut 2017, o 12:21

Jak zobaczyłam Panią nr 9 to już reszty mogłam nie oglądać, ale obejrzałam i zdania nie zmieniam ;) Pani nr 9 najlepszą królową. Dlaczego? Bo nie korzysta z gotowca, bo ma inną koronę niż pozostałe królowe, wyróżnia się również kolorystką swego stroju, bo nie ma zbyt dużo elementów stroju (w porównaniu z innymi Paniami) a i tak jest bogato i z przepychem jak na prawdziwą królową przystało ... :) chociaż Pani nr 20 też fajna ;)

A dwie Panie zapomniały o koronie ;)

Awatar użytkownika
sage
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: sage » 18 lut 2017, o 12:42

Głosuję na pracę nr 12 :) Postać wygląda dostojnie i poważnie. Biżuteria jest bogata, jak przystało na królową. Suknia, płaszcz i berło stylem przypominają królową, które nie jest tylko żoną króla, ale sama zarządza swoim krajem i jest gotowa do prowadzenia wojny. A takie królowe są najciekawsze :P
Obrazek“I shouldn’t have to change who I am to count as a human.”Obrazek

AaNaA
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola
Kontakt:

Post autor: AaNaA » 18 lut 2017, o 12:57

Podoba mi sie kilka prac jednak glosuje na nr 22
Wspaniala charakterystyczna nietypowa suknia rozbudowana w miejscu bioder.Fajne dodatki .Wspaniala fryzura -minimalistyczna a jednak te zawijance z boku nadaja szlachetnosci.Kolorystyka takze zgrana .

Gwiazdeczka31
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Gwiazdeczka31 » 18 lut 2017, o 14:17

12 najciekawsza ma w sobie coś szlachetnego i zarazem drapieżnego. To ktrólowa która nie zawachała by się dowodzić wojskiem oraz państwem a nie tylko pełnić funkcję żony króla. Z pośród wielu ciekawych prac ta wpadła w moje oko najbardziej

Awatar użytkownika
karismaK1982
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: karismaK1982 » 18 lut 2017, o 16:57

Ja zakochałam sie w pracy nr4,szkoda ,że nie ma fiolki z trucizną-ale trafic na nia było cieżko:( Wspaniała,pewna siebie królowa,taka ,która nie zawacha się przed niczym zeby mieć władzę absolutna. Genialny dobór elementów stroju. Pasek świetnie podkreśla talie,idealna spódnica i ten kołnierz-wspaniała stylizacja dla królowej.

Awatar użytkownika
elizabethia
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: elizabethia » 20 lut 2017, o 13:29

Moim zdaniem prawdziwą królową taka z dawnych czasów jest Numer 22 i to na tą Panią oddaję swój głos. Fryzura perfekcyjna, twarz też idealna nie jest nazbyt urodziwa ale ma piękne dodatki i takie były królowe. Poza tym suknia piękna, ale i dość inna ciekawa na pewno niepowtarzalna a do tego symbole władzy 3, które świadczą o władzy. Jedynie brak mi tu czegoś czerwonego, ale to chyba wedle uznania;)

Poza tym ciekawa jest praca numer 16 Twarz jest perfekcyjna sukienka również, tylko te skrzydła brak ich byłby lepszy ale dla mnie 2 wysokie miejsce powinna też zająć ta praca.

Poza tym i tak w ps. Chyba czas zmienić głosowanie i zasady, bo żadna z Pań biorących albo może jedna oceni a reszta nie chyba powinno się wprowadzić zasadę fair play i żeby każda z biorących udział musiała zagłosować byłoby więcej głosów i byłoby ciekawej tak myślę, bo 5 głosów w tym 2 tylko żeby wygrać nie czynni kogoś wygraną tak naprawdę. Ale to może wątek na dyskusję no i an rozmowę z uczestniczkami a wiem, że są stałe stylistki i z władzą i naszą nam miłościwie panującą monix.

PrzeCiąg
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: PrzeCiąg » 20 lut 2017, o 20:50

Głosuję na Panią nr 15 za wspaniałą suknię pod względem fasonu oraz koloru. Podobają mi się również dodatki kojarzące się z pełnioną funkcja na tronie :). Szal oplatający ramiona dodaje lekkości tak twardej kobiecie jaką jest królowa;).

Awatar użytkownika
Aurelie
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: Aurelie » 20 lut 2017, o 21:04

Panie stanęły na wysokości zadania. Piękne prace. Długo się wahałam, ale ostatecznie głos oddaję na nr 19. Moje pierwsze skojarzenie to zła macocha z "Królewny Śnieżki". Widać, że jest to królowa pewna siebie i swojej wysokiej pozycji. Twarz wygląda tajemniczo, wręcz groźnie. Oczywiście nie zabrakło insygniów władzy i królewskiej czerwieni.
Ale przyznam szczerze, że wybór był trudny. Gratuluję wszystkim uczestniczkom, bo temat wbrew pozorom wcale nie był taki łatwy.
Obrazek
Żadna dama nie będzie walczyć sama

Awatar użytkownika
Nadiya
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: Nadiya » 21 lut 2017, o 00:01

Wszystkie Panie wyglądają ślicznie ale głosuję na Panią nr 4 z tego względu, iż cała stylizacja jak i upięte włosy prezentują się wyjątkowo pięknie i dostojnie. Na uwagę zasługuje koronkowy kołnierz jak i ciekawy pas w talii. Kolor burgundowy nadaje szlachetności i kojarzy się z władzą :)

rEwelka
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: rEwelka » 21 lut 2017, o 12:51

Głosuję na Panią nr 7, bo patrząc na nią, nie można pomyśleć nic innego niż "królowa", nie kólowa smoków, nie królowa kier itp. itd. Po prostu 100% królowej. Szarfa z odznaczeniami, berło, korona i klasyczna suknia.

Awatar użytkownika
Polla
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: Polla » 21 lut 2017, o 17:51

Z kilku prac, które wpadły mi w oko oddaję głos na nr 12. Jak przystało na królową wyposażona jest w insygnia władzy. Jest piękna, poważna, dumna ale jednocześnie wygląda na dobrą i łagodną, a do tego jeszcze ma pięknie dobraną garderobę. Laleczka prezentuje się iście po królewsku.

Awatar użytkownika
immortal
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: immortal » 23 lut 2017, o 15:08

Długo zastanawiałam się czy w ogóle na kogoś zagłosować, bo niestety większość prac to ostatni event...

Swój głos przekaże pracy nr. 17, ponieważ bardzo sympatyczny jest wyraz twarzy tej lali oraz znakomicie dopasowany makijaż. Jest to stylizacja bardzo reprezentatywna, chociażby ze względu na kolor oraz pelerynę, która wygląda na stworzoną z czystego złota, na którą królową oczywiście stać. Chociaż torebka według mnie nie pasuje to w drugiej dłoni trzymana różdżka kojarzy mi się z królową z innego wymiaru, która posługuję się magią.

Awatar użytkownika
co.ma
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: co.ma » 24 lut 2017, o 13:02

Wahałam się pomiędzy pracą 4 i 12. Obie wyglądają dostojnie i królewsko.

Wybieram jednak pracę nr 12. Głównie ze względu na przepych, który widać w stroju tej królowej. Żona króla nie może wyglądać skromnie, poddani muszą widzieć jej bogactwa. W tej pracy postać ma dużo biżuterii i to takiej, która wygląda na drogą - są perły i kamienie szlachetne. Ponadto kolor sukni pasuje do pełnionej roli, ciemna suknia oddaje dostojeństwo i powagę. Włosy pięknie ufryzowane, mina surowa - nikt nie ma wątpliwości, że ta postać jest królową.

Awatar użytkownika
magja10
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: magja10 » 25 lut 2017, o 08:12

Glosuje na pania nr 22.
Prawdziwa krolowa, lala wyglada jak z portretu, ktory wisi gdzies na zamku, sukienka idealna dla mlodej wladczyni. Fryzurka ladnie dobrana do charakteru stylizacji i idealnie podtrzymuje korone :)

Zablokowany