Stylistka Tygodnia #76

Awatar użytkownika
Daga
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Stylistka Tygodnia #76

Post autor: Daga » 24 lip 2015, o 23:40

Stylistka Tygodnia #76

Motyw: Żywioł wody
Inne informacje: Przebierz swoją panią za żywioł wody. W stylizacji powinny dominować różne odcienie koloru niebieskiego.
Głosowanie trwa do 31.07.2015r.
Głosując podaj numer pracy, która Ci się podoba i uzasadnij swój wybór.
*Od 75. edycji konkursu obowiązują nowe, nieco zmienione zasady głosowania,
więc proszę o zapoznanie się z Regulaminem Stylistki Tygodnia przed oddaniem głosu.

Pani nr 1.
Obrazek
Pani nr 2.
Obrazek
Pani nr 3.
Obrazek
Pani nr 4.
Obrazek
Pani nr 5.
Obrazek
Pani nr 6.
Obrazek
Pani nr 7.
Obrazek
Pani nr 8.
Obrazek
Pani nr 9.
Obrazek
Pani nr 10.
Obrazek
Pani nr 11.
Obrazek
Pani nr 12.
Obrazek
Pani nr 13.
Obrazek
Pani nr 14.
Obrazek
Pani nr 15.
Obrazek
Pani nr 16.
Obrazek
Pani nr 17.
Obrazek
Pani nr 18.
Obrazek
Pani nr 19.
Obrazek
Pani nr 20.
Obrazek
Zapraszam do głosowania!

A jednocześnie przypominam, że każda forma spamu, proszenie lub nakłanianie do głosowania jest zabronione! Chodzi zarówno o wiadomości prywatne w grze i na forum, komentarze w profilach, jak również wiadomości na innych stronach www (np. facebook).
Każda Pani rozsyłająca tego typu wiadomości zostanie zdyskwalifikowana.
Proszę zgłaszać takie przypadki do moderatora prowadzącego konkurs zawsze dołączając screen PW/komentarza. Wyłącznie uzasadnione przypadki będą usuwane z konkursu. Tylko moderator wie, kto zgłasza takie sytuacje. Uczestniczki konkursu nie otrzymują informacji na temat osoby zgłaszającej.

Awatar użytkownika
arianka5
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Re: Stylistka Tygodnia #76

Post autor: arianka5 » 25 lip 2015, o 07:51

19 :)
Serdecznie zapraszam :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Execute
Miss Dyskoteki
Miss Dyskoteki

Post autor: Execute » 25 lip 2015, o 08:23

głosuję na Panią nr 9, gdyż nie jest jak (znowu) wiekszość prac przeładowana i nie jest ubrana na zasadzie Im wiecej tym lepiej (a jest na odwrót, im wiecej tym gorzej :)) Wygląda bardzo ładnie mimo tego, że jest skromna, minusem tylko są te skrzydła, które moim zdaniem są niepotrzebne tu.

Awatar użytkownika
Tuśka
Miss Wakacji
Miss Wakacji
Kontakt:

Post autor: Tuśka » 25 lip 2015, o 10:08

Nr 5- może trochę mało różnych odcieni niebieskiego mimo to mi się podoba :) Minusem może jest ta łezka- pani się uśmiecha, ale łza spływa po twarzy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Xin xou
Miss Gimnazjum
Miss Gimnazjum

Post autor: Xin xou » 25 lip 2015, o 11:08

Nr 10 - nie za dużo, nie za mało. Rękawy od sukienki dają świetny efekt spływającej wody. Podoba mi się myk z zakryciem górnej części szala. Kolory zostały świetnie połączone, jedynie diadem według mnie niepotrzebny i dałabym jaśniejszy róż do policzków (choć makijaż oczu jest bardzo ładny, przykuwa uwagę). No i te rozgwiazdy w naszyjniku mnie urzekły :D

AaNaA
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola
Kontakt:

Post autor: AaNaA » 25 lip 2015, o 12:39

Aveline to ze tobie sie "przepych "nie podoba nie znaczy ze wszyscy maja takie samo zdanie .Sa rozne gusta nigdy nie bedzie tak ze dogodzisz kazdemu a twoje wypisywsnie pod kazda stylistyka jak bardzo ci to nie pasuje zachowaj dla siebie , mysle ze juz kazdy zna twoja opinie na ten temat jak widac nic ona nie zmienia nadal pojawiaja sie takie prace I pojawiac sie beda .

Awatar użytkownika
ligiakalina
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: ligiakalina » 25 lip 2015, o 14:21

praca17-piękna wszystko tworzy ze sobą imponującą,idealną całość :)

Sylwunnia25
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: Sylwunnia25 » 26 lip 2015, o 10:15

Praca nr 10 - minimalizm jest sztuką :) Stylizacja z kilku elementów (a nie naciukane byle więcej na siebie) świetnie przypominająca mi spokojne morze z delikatnym wiatrem. CUDNY makijaż oka!, super dobrana fryzura. Jedynie zrobiłabym delikatniejsze policzki.

Awatar użytkownika
Gatta
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: Gatta » 26 lip 2015, o 12:48

Ja od siebie dodam tylko, że również nie rozumiem tego upychania na siebie multum ciuchów i elementów. Dobrać wszystko, by dobrze współgrało i pasowało nie jest łatwe, a narzucenie na Lady jak najwięcej rzeczy nie jest receptą na sukces. Tak samo patrzenie jedynie na kolor; mam tu na myśli Panie ze skrzdłami/piórami. Naprawdę się wam żywioł wody z pierzem kojarzy? :thumbdown:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kate
Miss Dyskoteki
Miss Dyskoteki

Post autor: Kate » 26 lip 2015, o 17:25

Może ja wyjaśnię i rozstrzygnę spór. Woda kojarzy się nam różnie, ale patrząc z aspektu mitologicznego nimfa wodna, ma skrzydła, pióra etc. Żywioł woda to nie tylko rzeki, oceany, jeziora itp. akweny. To może być syrena, ryba lub inny żyjące stworzenie w wodzie. Wszystko, co kojarzy się z wodą, może być brane pod uwagę i w tym kontekście jest większość prac. Mogę się mylić, ale ja to tak rozumiem żywioł wody. Tak samo w poprzedniej edycji ogień kojarzy mi się z piekłem, diabłem, czym groźnym i niebezpiecznym.
My lady:
Kaja

„Nie oskarżaj niewinnych ludzi...zwłaszcza, których nie znasz. Bądź odważny i napisz, co ode mnie, chcesz. W internecie i w grze... zawsze jestem sobą”.

Obrazek
-------------------
„Nie mieszkam w Korei Północnej i nie zamierzam ukrywać swoich poglądów.
Nie dla mnie życie w cenzurze”.

-----------------
Soy una mujer y es normal que me guste el maquillaje.
Ella usa todas las ventajas de ser mujer.
Fin de la discusión sobre este tema.

Awatar użytkownika
Gatta
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: Gatta » 26 lip 2015, o 17:48

Kajuś, sorry ale ja nie kojarzę z mitologii żadnej nimfy wodnej która miałaby pióra. Po co by jej nawet były skoro pływa a nie lata? :P Chodzi mi o to, że nie wystarczy napchać wszystkiego co jest niebieskie, trzeba w tym też trochu logiki ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Enove
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Enove » 27 lip 2015, o 14:23

Oj ale marudzicie :)
Każdy miał przedstawić własną interpretację żywiołu, jak wiadomo są miłośniczki minimalizmu albo też przepychu :) Sztuką jest założyć dużo warstw tak, aby praca nadal zachowała swojego rodzaju lekkość i spójność a nie totalny misz-masz. Woda może być spokojna, jak i równie dobrze podczas sztormu :P Nikt tutaj nie zakazał zakładania kliku warstw, więc z jakiej racji napadacie na to? ;) Na własnym przykładzie podam, że w Stylistce z żywiołem powietrza nałożyłam kilka warstw, a dostałam całkiem sporo głosów oraz miłych słów, że mimo tylu warstw praca nadal zachowuje lekkość i gdyby nie dziwna sytuacja pod koniec z wysypem głosów na jedną pracę byłaby dogrywka. ;)

Wybieram nr 9 mimo, że jestem raczej miłośniczką fantazji to praca bardzo mi się podoba ;) Praca którą każda mogłaby zrobić bez większego wytężania umysłu, a bardzo ładna.

Awatar użytkownika
Execute
Miss Dyskoteki
Miss Dyskoteki

Post autor: Execute » 28 lip 2015, o 08:01

Enove, nie o to chodzi. Niektóre Panie, które nałożą milion ciuchów, robią to z sensem, tak, że praca na koniec wygląda jakoś, a niektóre zrobią taki bałagan, a potem tylko pretensje mają, że komuś się ta praca nie podoba. z góry sory za zaśmiecenie heh;p

lovedcherub
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: lovedcherub » 28 lip 2015, o 09:41

Praca numer 2.
Pani wygląda jak by płynęła ;) Suknia opływa jak woda, a włosy są rozwiane jak przez fale ;)
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona

Awatar użytkownika
Wadera
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Wadera » 28 lip 2015, o 11:51

Praca nr 19 - Jest taka lejąca, jakby wszystko po lali spływało ;) Do tego nieprzesadzona, nie zawiera w sobie zbędnych elementów (jak niektóre, chwalone tutaj prace za minimalizm, a posiadające zbędne skrzydła). Twarz lali również świetnie oddaje charakter pracy - taka cicha woda.
Obrazek

Zablokowany