Stylistka Tygodnia #96

Awatar użytkownika
monix23
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Stylistka Tygodnia #96

Post autor: monix23 » 30 sie 2016, o 23:45

Stylistka Tygodnia #96

Motyw: Gwiazda Glam Rocka

Inne informacje: Przebierz swoją panią za Gwiazdę Glam Rocka. Stylizacja powinna być elegancka i drapieżna. Może to być stylizacja na wzór Davida Bowie, T. Rexa, Queen czy Adama Lamberta. Możesz użyć własnej wyobraźni i stworzyć swoją wyimaginowaną postać. Obowiązkowym elementem są skórzane akcenty.

Głosowanie trwa do 13.09.2016r.

Głosując podaj numer pracy, która Ci się podoba i uzasadnij swój wybór.
*Zgodnie z Regulaminem Stylistki Tygodnia ważne są tylko uzasadnione głosy. Jako uzasadnienie rozumiemy wypowiedź złożoną z dwóch zdań, wskazującą minimum jedną cechę stylizacji, która przypadła do gustu głosującemu. Przy czym cecha to nie ubranie ani epitet (np. śliczna bluzeczka, świetne spodnie, wspaniały smok, piękna pani).

:!:
Jeśli jesteś świadkiem lub adresatem jakiejkolwiek formy nakłaniania do głosowania, zgłoś to moderatorce konkursu. Należy dołączyć zrzut z ekranu, na którym widać taką wiadomość, gdyż tylko uzasadnione przypadki będą usuwane z konkursu. Nikt poza moderatorem nie pozna tożsamości osoby zgłaszającej, a sama osoba zgłaszająca nie ponosi oczywiście żadnych konsekwencji.

Zapraszam do głosowania!

Pani nr 1.
Obrazek

Pani nr 2.
Obrazek

Pani nr 3.
Obrazek

Pani nr 4.
Obrazek

Pani nr 5.
Obrazek

Pani nr 6.
Obrazek

Pani nr 7.
Obrazek

Pani nr 8.
Obrazek

Pani nr 9.
Obrazek

Pani nr 10.
Obrazek

Pani nr 11.
Obrazek

Pani nr 12.
Obrazek

Pani nr 13.
Obrazek

Pani nr 14.
Obrazek

Pani nr 15.
Obrazek

Pani nr 16.
Obrazek

Pani nr 17.
Obrazek

Pani nr 18.
Obrazek

Pani nr 19.
Obrazek

Pani nr 20.
Obrazek

Pani nr 21.
Obrazek

Awatar użytkownika
AgathaL
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Re: Stylistka tygodnia #96

Post autor: AgathaL » 6 wrz 2016, o 21:15

Swój głos oddaję na pracę nr 8.

Stylizacja jest drapieżna, efektowna, kontrowersyjna. Czyli tak jak przystało na gwiazdę glam rocka. Buciory wymiatają, wszystko dobrane idealnie, nawet kita dopasowana :thumbsup:

Awatar użytkownika
Sucrettee
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Sucrettee » 6 wrz 2016, o 21:43

Głosuję na pracę nr 14.

Uwielbiam połączenia czerwieni i czerni, a w tej stylizacji świetnie się to komponuje. Wygląda jak prawdziwa gwiazda glam rocka, drapieżności dodaje tutaj zdecydowanie ten naszyjnik i buty z kolcami. Włosy dodają nieco delikatności w całej stylizacji dzięki czemu nie jest ona zbyt przesadna, a wręcz przeciwnie - dla mnie idealna. I te skórzane portki, uwielbiam je :D

AaNaA
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola
Kontakt:

Post autor: AaNaA » 6 wrz 2016, o 22:46

Glosuje na pania nr 20 .
Swietny fryz ,ubior oddajacy klimat ,polaczenie rocka i elegancji .Wyroznia sie takze klasa w tej swojej rockowej odslonie :-)

Awatar użytkownika
Lady_Blair
Miss Podstawówki
Miss Podstawówki

Post autor: Lady_Blair » 7 wrz 2016, o 00:04

Swój głos oddaję na pracę z numerkiem 20!
Jest absolutnie genialna i wyróżnia się oryginalnością wśród przeciętnej reszty prac. Pani zgrabnie połączyła 2 style w naprawdę spójną całość. Świetnie zrobiona rockowa elegancja :thumbsup:

Awatar użytkownika
Xin xou
Miss Gimnazjum
Miss Gimnazjum

Post autor: Xin xou » 7 wrz 2016, o 00:27

Nr 20.
Nie sądziłam, że połączenie elegancji z rockowym stylem może aż tak genialnie wyglądać. Praca zdecydowanie wyróżnia się od pozostałych prac, nie jest to zwykła czarna stylizacja, ani też nie jest przesadzona. Przykuwa wzrok od razu. Coś pięknego.

Awatar użytkownika
Elsewhere
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: Elsewhere » 7 wrz 2016, o 08:12

Zdecydowanie nr 20!
Całość stylizacji urzeka prostotą elegancji, a rockowe dodatki nadają mocnego charakteru. Do tego świetnie zrobiona głowa lali dopełnia wizerunki Gwiazdy :thumbsup: .
Give me coffee to change the things that I can change,
and wine to accept the things that I can't...

Anasjenaa
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Anasjenaa » 7 wrz 2016, o 08:41

Jak na gwiazdy glam rocka większość stylizacji jest za ładna , za grzeczna , za elegancka ;)

Jedyna stylizacja, która jest wystarczająco prowokująca, zwracająca uwagę i podobna do gwiazd tego gatunku to - praca nr 8 :thumbup:
Można Panią spokojnie ustawić na scenie obok takich gwiazd jak Kiss, Dawid Bowie czy Alice Cooper . Stylizacja świetna, drapieżna, wyzywająca, czyli dokładnie taka jak powinna wyglądać gwiazda Glam rocka :) Brawa dla autorki :) Mój głos oddaję na tę właśnie pracę :)

Awatar użytkownika
Execute
Miss Dyskoteki
Miss Dyskoteki

Post autor: Execute » 7 wrz 2016, o 09:56

nie wiem jak dokładnie taka stylizacja powinna wyglądać...nie znam się po prostu na tym.
Ale głosuję na nr 20 - zdecydowanie najlepsza, ostra, piękna i elegancka

Nie policzę tego głosu, ponieważ nie spełnia on wymagań. Po zapoznaniu się z regulaminem możesz zagłosować jeszcze raz. /monix23

martapaszkowska
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: martapaszkowska » 8 wrz 2016, o 14:40

Głosuję na panią z numerkiem 20
Świetnie ukazane skórzane akcenty, fajnie pokazane , że skóra pasuje również do spódnicy/sukienki .
Ta kreacja ma w sobie na swój sposób ostrość jaką powinna mieć a za razem piękno . :)

Awatar użytkownika
Execute
Miss Dyskoteki
Miss Dyskoteki

Post autor: Execute » 9 wrz 2016, o 10:22

nie bede sie z zadnym regulaminem zapoznawac bo znam go doskonale ! ./...
GLOSUJE NA NR 20 BO JAKO JEDYNA JEST OSTRA I ELEGANCKA JEDNOCZESNIE. PRZYCIĄGNĘŁA MÓJ WZROK, CHOCIAZ MIAŁAM DYLEMAT MIĘDZY TĄ, A JESZCZE JEDNĄ, CHOCIAŻ TA SUKIENKA MOŻE CIUT NIE PASUJE, ALE CAŁOŚĆ ROBI WRAŻENIE .

Awatar użytkownika
karismaK1982
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: karismaK1982 » 9 wrz 2016, o 15:20

A mnie oczarował nr 4-Glam Rock mniej więcej tak wyglądał,wystarczy przejrzeć fotki,teledyski z tamtych lat. Większość stylizacji super ale co z tego jak są to stylki rockowe,metalowe wręcz...Ta stylizacja przypomina mi Boviego w wersji damskiej :)Fryzura idealna i wszystko perfekcyjnie dobrane.
Na przyszlość przed rozpoczynaniem głosowania proponuję poczytać https://pl.wikipedia.org/wiki/Glam_rock

Awatar użytkownika
magja10
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: magja10 » 10 wrz 2016, o 08:04

Zgadzam z moja przedmowczynia, wiekszosc stylizacji pasuje mi do rocka, dominuje w nich czern, dlatego moj glos oddaje na prace nr 6, jest barwna i kontrowersyjna, plus wyjatkowy makijaz, bravo :)

Nie mogę policzyć tego głosu ponieważ nie ma dwóch zdań. Mam tu na myśli zdania zakończone kropką. Jeśli zapoznasz się z regulaminem, możesz zagłosować ponownie. /monix23

Marczelli
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Marczelli » 11 wrz 2016, o 15:46

Zgadzam się z Anabelianą, jak na klimaty glam rock bardzo grzeczne stylizacje. Oddaję głos na nr 8. Jedna z niewielu prac z charakterną buzią - świetny makijaż oraz mocne spojrzenie. Do tego ciekawa, rzucająca się w oczy fryzura. Świetnie dopasowane buty oraz bransolety z kolcami nadające lali temperamentu.

Awatar użytkownika
sage
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: sage » 11 wrz 2016, o 19:08

Głosuję na pracę numer 8. Bardzo mocny makijaż pasuje do stylu glam rock, tak samo wyrazista kolorystyka, błyszczące dodatki i charakterystyczna fryzura. Poza tym cała stylizacja posiada typowo rockowe skórzane i ostre elementy dobrze połączone z tymi, które wymieniłam wcześniej. Ciemny kolor ust i kolczyk sprawiają, że makijaż jest idealny dla tego typu stylizacji :love: Podoba mi się zestawienie błyszczącej góry z obcisłymi spodniami. Każdy szczegół jest przemyślany i dopracowany.
Obrazek“I shouldn’t have to change who I am to count as a human.”Obrazek

Zablokowany