Zanim jednak zadasz pytanie upewnij się że nie ma odpowiedzi w Regulaminie Oficjalnych Konkursów
Konkurs - Dzień Dziecka - dyskusja
Konkurs - Dzień Dziecka - dyskusja
W tym wątku można zadawać pytania dotyczące konkursu "Dzień Dziecka"
Zanim jednak zadasz pytanie upewnij się że nie ma odpowiedzi w Regulaminie Oficjalnych Konkursów
Re: Konkurs - Dzień Dziecka - dyskusja
Wiem, że podałaś link do tego jak tworzyć prace w GIMPie i Wordzie, ale nie jest tam napisane jak zdjęcie z Galerii dodać do Painta, któryś z linków skopiować czy zrzut ekranu?
Dokładnie tak, jak napisała poniżej Gatta.
Mógłby być to również zrzut ekranu, ale trudno by było, aby miał takie same wymiary jak oryginalne zdjęcie. //monix23
Dokładnie tak, jak napisała poniżej Gatta.

Mógłby być to również zrzut ekranu, ale trudno by było, aby miał takie same wymiary jak oryginalne zdjęcie. //monix23
Pozwolę sobie odpowiedzieć :3 Kopiujesz link z galerii, wklejasz do nowej karty i otwierasz. Potem klikasz na zdjęciu prawym, wybierasz, żeby zapisać grafikę i zapisujesz sobie na dysku, a nawet i na pulpicie, żeby nie zgubić 

Można też zaznaczyć pierwszy link pod powiększonym zdjęciem w galerii, kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "otwórz w nowej karcie". Dalej postępujesz według instrukcji Gatty.
Chciałam dopytać, aby mieć dokładną pewność xd. Można w tym programie graficznym wkleić np. te części zwierząt czy jakiejś roślinki czy coś czy ma być odręcznie narysowane to w programie
Tak więc jedyne co można wkleić to zdjęcie z gry. Konkurs polega właśnie na tym, aby rysować. //monix23
... dozwolone jest używanie tylko i wyłącznie pędzla z pełnym kryciem.
Nie można wykorzystywać gotowych grafik.
Tak więc jedyne co można wkleić to zdjęcie z gry. Konkurs polega właśnie na tym, aby rysować. //monix23
- Bezgraniczny
- Miss Gimnazjum
- Kontakt:
"...dorysowanymi w Paincie lub innym programie graficznym."
Jakby było doklejonymi to można, a tak to raczej nie. Masz sama narysować.
Jakby było doklejonymi to można, a tak to raczej nie. Masz sama narysować.
-
- Miss Kołyski
To mają być różne części ciała zwierząt dorysowane w sensie jednego zwierzęcia czy można zmiksować kilka zwierząt?
Można zmiksować, ale niech jedna część będzie od jednego zwierzęcia, a nie na przykład ogon do połowy koci, a od połowy krowi.
//monix23
Można zmiksować, ale niech jedna część będzie od jednego zwierzęcia, a nie na przykład ogon do połowy koci, a od połowy krowi.

Witajcie!
Niestety, dużo prac byłam zmuszona odrzucić, ponieważ nie spełniały one wytycznych lub naruszały regulamin Oficjalnych Konkursów. W związku z powyższym pozwolę sobie zwrócić Waszą uwagę na najczęściej popełniane błędy.
Powodzenia!
Niestety, dużo prac byłam zmuszona odrzucić, ponieważ nie spełniały one wytycznych lub naruszały regulamin Oficjalnych Konkursów. W związku z powyższym pozwolę sobie zwrócić Waszą uwagę na najczęściej popełniane błędy.

- Nie wolno używać nic oprócz pędzla z pełnym kryciem.
Domyślam się, że możliwość użycia w konkursie programu graficznego, bogatego w przeróżne rodzaje pędzli, narzędzia itp. może kusić, jednak proszę o powstrzymanie się. Zamysł konkursu jest taki, aby prace były w charakterze dziecięcych rysunków. - Nie można zmieniać koloru tła, ani dodawać tła w grze.
Niektóre programy graficzne czasami same dodają czarne lub białe tło zamiast przezroczystego jak w grze, ale jedynie w tym przypadku użycie tła jest dozwolone. - Nie można zmieniać rozmiaru zdjęcia.
Zdjęcie należy zawsze przesyłać w oryginalnym rozmiarze. Nawet jeśli jest ono modyfikowane to nadal jest to zdjęcie z gry.
Powodzenia!

- Rozwielitka
- Super Operatorka Gry
Czy mogłabym prosić o rozwinięcie pojęcia "pędzla z pełnym kryciem"? Nie jestem specjalistką, ale z tego co się orientuję wybór rodzaju pędzla, nawet tego najbardziej efekciarskiego nie wyklucza wykorzystania go ze stuprocentowym kryciem. Nie bardzo więc rozumiem gdzie tkwi haczyk.
Chodzi po prostu o pędzel, który zostawia kolor na całej swojej "drodze", czyli nie pojawiają się puste przestrzenie, rozmycia itp. //monix23
Ps: Proszę wybacz, że zwlekałam z odpowiedzią. Zobaczyłam ten post dopiero następnego dnia po terminie składania zgłoszeń, a wtedy moja odpowiedź i tak by już nie pomogła.
Chodzi po prostu o pędzel, który zostawia kolor na całej swojej "drodze", czyli nie pojawiają się puste przestrzenie, rozmycia itp. //monix23
Ps: Proszę wybacz, że zwlekałam z odpowiedzią. Zobaczyłam ten post dopiero następnego dnia po terminie składania zgłoszeń, a wtedy moja odpowiedź i tak by już nie pomogła.
[CIACH]