Opcja wyboru płci dla partnera
Opcja wyboru płci dla partnera
Hej, już dość długo rozmyślam na ten temat, czy byłaby możliwość dodania dziewczyny zamiast chłopaka, tzn. opcji wyboru czy chcemy umawiać się z dziewczyną czy z chłopakiem, to samo tyczyłoby się zaręczyn i ślubów. Chociaż jedna dziewczyna do wyboru z głównych grup (sportowcy, modnisie itp), dzięki temu później przy weselu można by było sobie dobrać którąś z nich. Wiem, że byłaby to duża zmiana i z pewnością nie wszystkim by się podobała (pewnie większości). Mnie by osobiście bardzo ucieszyła taka opcja
Dla osób które już miały wesele/zaręczyny była by jednorazowa opcja zamiany płci u partnera.

- Katriel Tremaine
- Miss Liceum
Re: Opcja wyboru płci dla partnera
Propozycja mi się podoba, choć może dla niektórych być zbyt kontrowersyjna. No i patrząc na tempo wprowadzania zmian, to można by się spodziewać czegoś takiego za 3-4 lata...

Jestem kotem, co oznacza, że jestem leniwa z natury...
Pomysł ciekawy, tylko pytanie, co by taka możliwość wniosła do samej gry. W co będziemy mogły ubierać partnerkę? Zapewne w te same ciuchy, co naszą główną lalkę. Więc dużo by to nie zmieniło, robiłybyśmy stylizacje z tych samych ciuchów, ozdób i fryzur, jak dla pierwszoplanowej bohaterki.
Natomiast co do wesela - to nikt Ci nie broni rozegrać go tak, że nazwiesz swojego narzeczonego np. "Ania" (czy dowolnym żeńskim imieniem/nickiem), wtedy na liście przyjęć pojawi się pozycja "Wesele Seirra i Ania", a samego Pana Młodego w ogóle nie wystawisz na ekranie w czasie trwania imprezy - natomiast umówisz się z koleżanką (będącą gościem na Twoim weselu), że to ona zagra rolę przykładowej Ani, i ubierze się jak druga Panna Młoda, lub dowolnie, zgodnie z Twoimi wytycznymi.
Ponadto, spowodowałoby to pojawienie się nowych problemów w mechanice gry - np. Czy możemy (zawsze) ubrać siebie i swoją partnerkę w tą samą sukienkę? Czy też musimy kupić dwie sztuki - i jeśli, to czy zdobywamy wtedy podwójnie punkty mody? Teoretycznie można zrobić tak jak dla mebli - tj, że można mieć dowolną liczbę sztuk tego samego mebla, ale punkty dostaje się tylko z apierwszy danego typu i koloru, ale to spowodowałoby konieczność przebudowania kodu gry dotyczącego ubrań. No i partnerkę mogłybyśmy mieć tylko jedną, więc trzeba by wprowadzić limit do max 2 ubrań tego samego typu i koloru. A co z unikalnymi fryzurami - tak samo?
Natomiast co do wesela - to nikt Ci nie broni rozegrać go tak, że nazwiesz swojego narzeczonego np. "Ania" (czy dowolnym żeńskim imieniem/nickiem), wtedy na liście przyjęć pojawi się pozycja "Wesele Seirra i Ania", a samego Pana Młodego w ogóle nie wystawisz na ekranie w czasie trwania imprezy - natomiast umówisz się z koleżanką (będącą gościem na Twoim weselu), że to ona zagra rolę przykładowej Ani, i ubierze się jak druga Panna Młoda, lub dowolnie, zgodnie z Twoimi wytycznymi.
Ponadto, spowodowałoby to pojawienie się nowych problemów w mechanice gry - np. Czy możemy (zawsze) ubrać siebie i swoją partnerkę w tą samą sukienkę? Czy też musimy kupić dwie sztuki - i jeśli, to czy zdobywamy wtedy podwójnie punkty mody? Teoretycznie można zrobić tak jak dla mebli - tj, że można mieć dowolną liczbę sztuk tego samego mebla, ale punkty dostaje się tylko z apierwszy danego typu i koloru, ale to spowodowałoby konieczność przebudowania kodu gry dotyczącego ubrań. No i partnerkę mogłybyśmy mieć tylko jedną, więc trzeba by wprowadzić limit do max 2 ubrań tego samego typu i koloru. A co z unikalnymi fryzurami - tak samo?
Świetny pomysł. Osobiście bym została przy darmozjadzie, ale inni mieliby wybór. Natomiast faktycznie byłby problem z ubraniami itp. Robić podwójnie to samo dla faceta/babki, czy tylko osobno dla faceta, a dziewczyna dostaje to samo, co nasza lalka? Myślę, że są na to za leniwi
Rzeczywiście ubrania byłyby problemem. W razie czego rzucam pomysłem, dzięki za szybką odpowiedź 

- Lady_Blair
- Miss Podstawówki
Pomysł jest okej, ale do zrealizowania według mnie nierealny. Wprowadzenie wesel zajęło im tak dużo czasu, a przy tym nie wyszło nic innowacyjnego... ot kopia przyjęcia zaręczynowego z drobnymi zmianami. Wprowadzenie partnerki obok partnera wymagałoby dużej ingerencji w organizację wesel i przyjęć, wprowadzania równolegle kolekcji dla narzeczonej wtedy kiedy byłyby te dla narzeczonego. Bo przecież głupio by było żeby obie Panie dzieliły jedną szafę. Podsumowując... dużo kombinowania dla nielicznego grona odbiorców.