Chociaż zgłosiłam tę propozycję na "Kontakt" tak chciałabym się nią podzielić tutaj, na forum. Nie widziałam takiego wątku, jeśli jednak się pojawił, a moje oko tego nie zarejestrowało to i tak uważam, że jest to warte odświeżenia.
Może przejdę do konkretów - wiadomość klubowa, czyli jedna z najważniejszych metod porozumiewania się w klubie, głównie na linii liderka, viceliderki - członkinie. Według mnie jest to kwestia zaniedbana - okienko gdzie taką wiadomość możemy napisać jest niezwykle malutkie i pozbawione przycisków do formatowania. Skoro wiadomości prywatne i komentarze są wygodniejsze, to może wprowadzenie takich zmian - większe okno, przyciski BBCode - w pisaniu "klubówek" nie będzie rewolucją dla AM?
Ponadto, czego bardzo mi w nich brakuje, to podgląd wiadomości przed posłaniem ich w świat. Tutaj używam tego bardzo często, jest to świetne rozwiązanie. Zdaję sobie sprawę, że forum i AM rządzą się innymi "prawami technicznymi" jednak (skoro mogę) to zgłaszam i taką sugestię.
Wiem też, że zdarzają się przypadki (w tym i mój) dzielenia się "klubówek", tj. piszę daną wiadomość, dla przykładu na 400 znaków i wysyła się jej tylko pół, reszta literek gdzieś ginie. Oczywiście - "przezorny zawsze ubezpieczony" - najpierw notuję wszystko w osobnym edytorze by to co mi uciekło dopisać w kolejnej wiadomości. Finalnie mój apel do klubowiczów jest nieestetyczny i niespójny. Chciałabym aby dział techniczny zajął się tym na poważnie bo mimo porad - "zmień przeglądarkę", "wyczyść ciasteczka" - nie mam pewności czy nie zdarzy się to po raz kolejny.
Mam nadzieję, że moje zgłoszenie zostanie przekazane do odpowiednich osób i liczę na "pozytywne rozpatrzenie mojej prośby".
Wiadomości klubowe
Wiadomości klubowe
Ostatnio zmieniony 5 paź 2017, o 20:12 przez Amelya, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Miss Kołyski
Re: Wiadomości klubowe
Ogromne tak. Rozwiązałoby to wiele problemów i byłoby bardziej komfortowe.
Odkopuję swój post bo do tej pory nikomu na górze nie przyszło do głowy, żeby to zmienić.
Będę wdzięczna za jakikolwiek odzew forumowiczów
Będę wdzięczna za jakikolwiek odzew forumowiczów
-
- Miss Kołyski
popieram
- Sajmoonowicz
- Miss Kołyski
bardzo dobry pomysł, ułatwiło by to bardzo pisanie klubowych wiadomości
- Anabeliana
- Miss Przedszkola
Również jestem jak najbardziej za !!!
By coś napisać i np. zaznaczając to bardziej widocznie, to trzeba się napocić jak w matematyce z równaniem, by je napisać, a powinny być te ikonki. Ilość znaków w wiadomościach jak i w komentarzach jest za mała, co to jest 500 znaków? W opisie klubu również powinno być tych znaków więcej jak i ikonki bbcodów
By coś napisać i np. zaznaczając to bardziej widocznie, to trzeba się napocić jak w matematyce z równaniem, by je napisać, a powinny być te ikonki. Ilość znaków w wiadomościach jak i w komentarzach jest za mała, co to jest 500 znaków? W opisie klubu również powinno być tych znaków więcej jak i ikonki bbcodów