FTV jest konkursem dla wytrwałych, więc nie na się przez niego przejść równolegle z tamtymi dwoma. Owszem, udaje się ta sztuka również paniom, które sporo wcześniej zdobyły PP i KM, ale jest do podparte olbrzymim poparciem zbieranym w rożnych klubach i, nie oszukujmy się, dużą ilością minusów, jakich przeciwniczki i popierające je kluby sobie nie szczędzą.
Przepraszam za ten trochę przydługi wstęp, ale chciałam naświetlić sytuację, która zapewne wszystkim startującym paniom jest doskonale znana. Moja propozycja jest taka, żeby oddzielić konkurs FTV od KM i PP, w ten sposób, że dopóki jakaś pani nie zdobędzie wszystkich nagród wiążących się z konkursami PP i KM, nie będzie mogła startować w konkursie FTV. Niech zdobycie stopni podium tego konkursu będzie nagrodą za wytrwałość, a nie czymś zdobytym przy okazji, bo się udało, albo wręcz wykalkulowanym przy zdobywaniu tamtych podiów. Wiem to, bo mnie samej "udało się" zaliczyć jeden stopień podium FTV przy okazji startu na PP i KM. Ktoś może mi zarzucić, że nie daję wszystkim równych szans, że każdy ma prawo wystartować w każdym z tych konkursów kiedy chce. Ja chcę dać szansę paniom, które są bardzo kreatywne, bardzo pomysłowe, mają styl, dobry gust i smak, ale nie wiedzą po prostu dla siebie szansy w tych konkursach z wyżej wymienionych przyczyn. Niech FTV będzie kolejnym stopniem wtajemniczenia dla tych najbardziej stylowych i najwytrwalszych.
No i może twórcy gry pomyśleli by o bardziej adekwatnych nagrodach dla tak prestiżowego konkursu