Pokażcie mi aktywny klub...

Wszelkie dyskusje na temat gry. O wydarzeniach i kolekcjach dyskutujemy w dziale ogłoszeń!
Awatar użytkownika
Regelinda
Moderatorka
Moderatorka

Re: Pokażcie mi aktywny klub...

Post autor: Regelinda » 30 lis 2024, o 13:26

Dodam jeszcze, że w cenie są mocno rozwinięte klubu z dobrymi pucharami, bo to są zawsze jakieś bonusy dla gracza. Obecne nowe klubu, jeśli nie pójdą za tym dobrzy, aktywni gracze z dużym portfelem, nie mają w tym momencie racji bytu i są zakładane chyba tylko dlatego, że komuś chciałoby się czym rządzić, bo o zarządzaniu też ciężko mówić.

Awatar użytkownika
LaFemmeNikita
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: LaFemmeNikita » 30 lis 2024, o 19:51

Dziękuję za opinie, choć osobiście odbieram je jako chęć zniechęcenia czy też wręcz zdyskredytowania mojej pracy.

Tak, gra się zmieniła, w opisach do rankingów również to poruszałam. Arena Mody się zestarzała, wielu graczy którzy odeszli wręcz znudziła, wielu dopiero znudzi, a jakiegoś wyraźnego dopływu nowych osób tutaj nie ma.

W rankingu nie chodzi o to kto zrobił 90 pojedynków, kto 200, a kto 500. On pokazuje w których klubach jest najwięcej graczy którzy wciąż czerpią przyjemność z przebierania lalki, rozgrywania pojedynków i rozwijania swoich statystyk. Chyba, że ktoś to robi mechanicznie i bez żadnej przyjemności, z przyzwyczajenia i niechęci rzucenia w diabły tego co tak długo rozwijał. Tego nie jestem w stanie wykryć.

Ja staram się pokazać w realiach tej starzejącej się gry, w których klubach grają, w których grają tyle o ile i kluby gdzie zapaleńców pozostała już tylko garstka. Nikogo nie zmuszam do starania się by być najlepszym, pokazuję realia tak jak one w danym momencie wyglądają. Jeżeli ktoś chce dowiedzieć się, jak jego klub wypada na tle innych to ma tą możliwość.

W każdym razie zapraszam na kolejny ranking. Jeżeli ja, albo gra nie padniemy to pojawi się zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami. Wierzę, że zajrzycie. W końcu mało kto ten ranking czyta, ale jak się dowiaduje, że jest nowy, to przecież nie zaszkodzi rzucić okiem, choćby na samą tabelę.

Awatar użytkownika
Katriel Tremaine
Miss Wakacji
Miss Wakacji

Post autor: Katriel Tremaine » 2 gru 2024, o 07:57

Wiesz, opinie o grze nie kręcą się w okół ciebie. Chcesz robić ranking, to rób, ale pogódź się jednocześnie z tym, że dla wielu jego znaczenie zwyczajnie spadło. Kiedyś ten ranking był bardzo opiniotwórczy, a teraz zwyczajnie jest. Zmieniły się nie tylko realia gry, ale aktywność na forum. Kiedyś tu aż wrzało od wymiany opinii. Ba dochodziło nawet do kłótni. Teraz czasem ktoś zajrzy z przyzwyczajenia, ale życie tu trochę umarło. Pamiętam jeszcze jak się czekało na każdorazowe pojawienie się zestawienia i ludzie podchodzili do tego poważnie. Gra się zestarzała, z tym nie sposób się nie zgodzić, ale zestarzała się również formuła forum jako taka. To, że dla wielu osób kwestia aktywności przestała mieć znaczenia nie jest personalnym uderzeniem w ciebie, a raczej efektem tego co widzimy każdego dnia w grze. A napływ graczy? jest i owszem, przeważnie dzieciaków grających kilka dni i wypisujących głupoty na czatach, a potem znikających gdy z czatów powylatują.
Obrazek
Jestem kotem, co oznacza, że jestem leniwa z natury...

Awatar użytkownika
LaFemmeNikita
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: LaFemmeNikita » 3 gru 2024, o 09:14

Ja nie mam się z czym godzić, bo ranking od początku powstawał bezwarunkowo. Gdy robiłam pierwszy to się nie zastanawiałam ilu graczy zainteresuje. To nie YouTube, abym z wypiekami na twarzy śledziła ilość subskrybentów.

Czy znaczenie rankingu spadło. A miał kiedykolwiek duże znaczenie? Nie żartuj, że zamartwiłaś się kiedyś, bo twój klub kiepsko wypadł.
Zawsze ktoś jest pierwszy, ktoś drugi, a ktoś dwudziesty. Są jednak kluby po których nie widać, że gra jest w stanie agonalnym. Grają aktywnie, ciągle ich to bawi mimo upływu lat i to jest proces naturalny. To się dzieje i ja to chcę właśnie pokazać, gdzie jest życie, gdzie liderki/wiceliderki dbają o swoje kluby i szukają nowych graczy, gdy starzy się wykruszą, a kruszą się i to coraz szybciej. Potem jest dylemat, olać sprawę, zostawić manekina, bo ma wysoki poziom i statystyki, czy dać szansę komuś nowemu z niższym poziomem i niższymi statystykami.

Ranking nikogo do niczego nie napędzi, bo to trzeba samemu chcieć. Być wysoko w rankingu to raczej efekt pracy jaką się w klub włożyło. Tobie się zdaje, że ja swoją opinią chcę wpływać na rzeczywistość, a ja tylko tą rzeczywistość przedstawiam w łatwej do porównania formie. Doskonale przy tym rozumiem, że gdy gra jest na ostatniej prostej to graczom nie zależy już tak bardzo jak w czasach prosperity, gdy dopiero wszystko się budowało. Tylko właśnie mimo upływu czasu, jednym zależy trochę bardziej od innych, aby ich klub nadal dobrze funkcjonował.

Oczywista sprawa, że ruch na forum jest mniejszy niż kiedyś, bo i w grze jest mniejszy, ale nie trzeba mieć nawet konta na forum założonego, aby sobie ranking czytać. Kto ma się z nim zapoznać to się zapozna, a jeszcze przekaże kolejnym zainteresowanym, że pojawił się nowy. Kto ma wiedzieć ten wie, zwykła ciekawość.

Awatar użytkownika
Alice Morset
Miss Gimnazjum
Miss Gimnazjum

Post autor: Alice Morset » 4 gru 2024, o 13:09

Dzień Dobry

LaFemmeNikita lubię twoje rankingi aktywnych klubów. Uważam, że są bardzo przydatne dla nowych graczy. Ja sama od początku gry dzięki rankingowi uderzyłam w maksymalnie rozwinięte kluby. Także jeśli sprawia ci frajdę tworzenie rankingu twórz go. Opinie innych na jego temat możesz przeczytać i jednym uchem wpuścić drugim wypuścić.

Ludziom nie sposób dogodzić.
Obrazek

ODPOWIEDZ