Aktualizacja Areny Mody - 7 maja 2015 - dyskusja

Informacje o nowościach, promocjach i innych opcjach w grze, a także dyskusja na ich temat.
Awatar użytkownika
SYongNeul
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Re: Aktualizacja Areny Mody - 7 maja 2015 - dyskusja

Post autor: SYongNeul » 7 maja 2015, o 16:09

Najbardziej podoba mi się brak spamu, czyli brak wiadomości o wyzwaniach, kiedy to ja atakuję. Nareszcie nie trzeba ciągle czyścić skrzynki :thumbsup:

Hto
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Hto » 7 maja 2015, o 16:14

MisAdmin pisze: 2. Nie rozumiem narzekań na nagrody z zadań. Chyba zapomniałyście jak wyglądały one w poprzedniej wersji. Obecnie wasze nagrody zależą od poziomu w grze. Większość nagród to formuła X*Y$ lub X*Z szmaragdów ("X" - to liczba działań, które należy zrobić, "Y" - to wartość mnożnika dla $, w przedziale od 10 do 200, "Z" - to mnożnik dla szmaragdów, od 1 do 2). Oczywiście można ponarzekać, że muszę wydać xx szmaragdów, a otrzymam tylko y szmaragdów w nagrodę, ale to i tak dużo więcej niż było poprzednio (od 60 do 400$ lub 1 szmaragd). Warto też pamiętać o tym, że zadania są dobrowolne. Nikt nie zmusza do ich robienia.
Ale co to za nagroda, kto normalny wyda np. 100 zł wiedząc, że nagrodą jest tylko 10 zł :P
Casandra95 pisze: Dla mnie brak przycisku jest jak najbardziej na plus, przynajmniej się przypadkowo nie pomyle i nie strace szmaragdów. Nie wiem, kto wymyślił, że po rezygnacji z odebrania te procenty się sumowały/mnożyły czy Bóg wie co robiły - bo TAK NIE JEST. Jak rezygnowałaś z odebrania szm w sesji to tak jakbyś losowała je na nowo. To, że w większości przypadków w nowym losowaniu okazywało się, że % jest większy o niczym nie świadczy. Niejednokrotnie miałam tak, że miałam +50%, o czym kliknęłam przypadkowo i w nowym losowaniu miałam duużo mniej.
Nie ma na to reguły i nie było.
Dokładnie.
Nie rozumiem o co niektórym chodzi, to jest losowe i nie ma różnicy czy się kliknie nowy udział bez sprawdzania. Poza tym czasem przy mniejszym % trafiają się szmaragdy, a przy wysokim czasem nie trafiają się, więc rezygnując, to jedynie można stracić ewentualne szm.

lustysia
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: lustysia » 7 maja 2015, o 16:39

teenshi pisze:Ja też zawsze przed przyjęciem klikałam drugi raz w sesje, bo zawsze wyskakiwało więcej procent szans a przy zadaniu "zbierz szm z sesji" jest ważne żeby je szybko znaleźć.
Jak najbardziej się zgadzam, zawsze dobijałam do pow. 90%, żeby ,mieć większe szanse, a teraz muszę sprawdzać nawet gdy mam tylko 20%... Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby po kolejnym udziale w sesji mieć mniej procent niż przed, więc to chyba wyssane z palca ;d

Awatar użytkownika
Alice266
Miss Liceum
Miss Liceum

Post autor: Alice266 » 7 maja 2015, o 16:44

Te nowe zadania takie sobie .. Poczekam jeszcze parę dni zobaczę jakie jeszcze dostanę. Aktualnie mam pojechać na wycieczkę i uwaga nagroda to aż 2 szmaragdy :P

Awatar użytkownika
Wadera
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Wadera » 7 maja 2015, o 16:46

To może jest jakaś siła sugestii ;)

Słyszałam o tej metodzie klikania po raz kolejny w sesję, aby rosła szansa na zdobycie szmaragdów. Nawet przez jakiś czas (parokrotnie) próbowałam tak postępować, lecz także i u mnie następny udział w sesji wskazywał niższy wynik od poprzedniego.
Obrazek

Tynian
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Tynian » 7 maja 2015, o 16:57

[CIACH]

A miałaś zakupiony ekwipunek tj. puderniczka lub aparat? Od samego początku kiedy gram w AM nigdy nie zdarzyło żebym miała mniej szans po ponownym kliknięciu.

Proszę nie cytować posta znajdującego się bezpośrednio nad Tobą. // Casandra95

Awatar użytkownika
Hellsing
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Hellsing » 7 maja 2015, o 17:09

Usunięcie zadań dla narzeczonego? No proszę, a miejsc na przyjęcie nie zostały zmienione, bo kasy by było mniej, nie? Liczę na rekompensatę za zadania.
Usunięcie okna darmozjada i wrzucenie do Pani - zdecydowane nie! Utrudnienie dla Pan grających mobilnie. Muszę ręcznie wpisywać adres, bo tabela/pasek mi się nie otwiera.
Weź udział zlikwidowany - raz mi się zdarzyło w to kliknąć, wiec nie narzekam. Szkoda tylko, że opcji "czy na pewno chcesz wydawać diamenty?" Nie funkcjonuje. W każdej innej grze jest podobna opcja. A mnóstwo Pan trwało je na kartach, proponuję o tym pomyśleć poza własnym zyskiem ;).
Mniejszy spam? Niekoniecznie. Ale również nie narzekam.
Kolejny wyzysk to wydawać płata na klubujedynie za WŁASNE pieniądze. Nie podoba mi się to.

Awatar użytkownika
Lorinea
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Lorinea » 7 maja 2015, o 17:12

A mnie ubodło usunięcie zadań narzeczonego, ja już to mam za sobą. Ale co ze szmaragdami które na to wywaliłam? Inne panie nie muszą się z tym borykać, ale także zaoszczędzą te 500 szm -.-

Awatar użytkownika
Lavender
Miss Przedszkola
Miss Przedszkola

Post autor: Lavender » 7 maja 2015, o 17:19

Moim zdaniem aktualizacja jest ok, ale zgadzam się z wieloma dziewczynami-to nie do końca sprawiedliwe, że osoby, które nie miały narzeczonego nie będą robić tych zadań z nim związanych. Nie powiem, to by było OK :) , ale gdyby zwrócono poszkodowanym ich wkład finansowy w zadania. Podoba mi się jednak zmiana co do nowych zadań, szkoda tylko, że tak duże przerwy czasowe są między nimi i że niektóre są mało opłacalne (więcej wydasz na nie niż dostaniesz nagrody).
Ostatnio zmieniony 9 maja 2015, o 12:25 przez Lavender, łącznie zmieniany 1 raz.
,,Jestem jaka jestem i nie próbuj mnie zmienić, bo i tak ci się nie uda''
Obrazek

Link do moich stylizacji:
http://forum.imperiumstylu.pl/viewtopic ... 09&t=25645

Awatar użytkownika
Tuśka
Miss Wakacji
Miss Wakacji
Kontakt:

Post autor: Tuśka » 7 maja 2015, o 17:24

Zrobiłam nowe zadanie- 68 razy zmieniłam wygląd i dostałam 1360$ :thumbsup:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lorinea
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Lorinea » 7 maja 2015, o 17:32

Mega opłacalne :D :thumbsup:

Post edytowano. Proszę nie cytować postów znajdujących się bezpośrednio powyżej. // Daga

Awatar użytkownika
anczess
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: anczess » 7 maja 2015, o 17:33

Oj nie narzekajcie na zadania :P ja miałam zadzwonić do chłopa i dostałam za to 1 szmaragd :D

Awatar użytkownika
Lorinea
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Lorinea » 7 maja 2015, o 17:36

Zadania jakoś przeboleję bo ich nie robiłam i teraz może to jakoś przejdzie, ale moje szm za zad. narzeczonego chcę odzyskać !

Awatar użytkownika
theaneczka120
Miss Podwórka
Miss Podwórka

Post autor: theaneczka120 » 7 maja 2015, o 17:39

No to ja tez się wypowiem. Nie mam jeszcze narzeczonego więc mnie te zadania nie dotknely, ale rozumiem co czują te panie które wydały iles dam szmaragdów. Usunięcie powiadomien i pojedynkach na minus. Mi aż tak bardzo nie przeszkadzały te dzikie ilości powiadomień w skrzynce, zazwyczaj je ignorowałam a jak potrzebowałam szybko zdobyć kasy to sobie przegladałam kilka stron wstecz i urządzałam "polowanie". Nie podoba mi się zmiana "pulpitu". O chłopaku bede ciągle zapominać, jest strasznie słabo widoczny. Mini-gry w Wesołym Miasteczku? Nie za bardzo, ja tak jestem leniem a tu jest za duzo klikania. Strasznie irytuje mnie ta "ikona" z zadaniami. Jest strasznie wielka, przeszkadza mi no i jak stwierdze ze jednak wydanie 50 szmaragdów zeby dostac 2 mi sie nie opłaca to ona dalej podskakuje i sie swieci. Beznadzieja. Wg ta cała nowa idea zadań jest słaba, poprzednia bardziej mi sie podobała. No i na koniec di i kluby. Jak dla mnie totalne zdzierstwo. Tyle w temacie.
PS. No i mnie tez strasznie wywala z gry, nigdy mi sie tak nie zdarzyło.
It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just want to live while I'm alive

Awatar użytkownika
Regelinda
Moderatorka
Moderatorka

Post autor: Regelinda » 7 maja 2015, o 17:45

Lori, a przynajmniej za to, czego byś nie kupiła, gdybyś nie musiała. Może należałoby iść tym tropem?

Zablokowany