Aktualizacja Areny Mody - 7 maja 2015 - dyskusja

Informacje o nowościach, promocjach i innych opcjach w grze, a także dyskusja na ich temat.
Hto
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Re: Aktualizacja Areny Mody - 7 maja 2015 - dyskusja

Post autor: Hto » 7 maja 2015, o 13:37

Moje nowe zadanie to wyślij 3 x perfumy, nagroda za to 3 szmaragdy... :huh: wydać 42 szmaragdy, żeby zdobyć 3? i to jest ta lepsza nagroda? :thumbdown:
Niefajnie z tą likwidacją zadań dla narzeczonego, niesprawiedliwe dla tych, które już są po.
Co do darmowych diamentów i niemożności wpłacania ich do klubu mam mieszane uczucia.

Zmiany wizualne ok.
Dla mnie brak 'weź udział' po zakończonej sesji to plus, bo czasem klikałam na to przypadkiem.
Brak wiadomości z pojedynków mi nie przeszkadza, nie były mi do niczego potrzebne.

Awatar użytkownika
Wednesday
Miss Trzepaka
Miss Trzepaka

Post autor: Wednesday » 7 maja 2015, o 13:41

Ewelinka19pl pisze::D Ja bym chciała rekompensatę za zadania dla narzeczonego
Oj tak! :)
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

Wednesday

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

Awatar użytkownika
Kate
Miss Dyskoteki
Miss Dyskoteki

Post autor: Kate » 7 maja 2015, o 13:52

Włożyłam dużo kasy na narzeczonego oddawać kasę :|
My lady:
Kaja

„Nie oskarżaj niewinnych ludzi...zwłaszcza, których nie znasz. Bądź odważny i napisz, co ode mnie, chcesz. W internecie i w grze... zawsze jestem sobą”.

Obrazek
-------------------
„Nie mieszkam w Korei Północnej i nie zamierzam ukrywać swoich poglądów.
Nie dla mnie życie w cenzurze”.

-----------------
Soy una mujer y es normal que me guste el maquillaje.
Ella usa todas las ventajas de ser mujer.
Fin de la discusión sobre este tema.

Awatar użytkownika
monix23
Ex-Atomówka
Ex-Atomówka

Post autor: monix23 » 7 maja 2015, o 14:04

Wg mnie jedyne sensowne zmiany to usunięcie opcji resetowania konta oraz sesje zdjęciowe od 8 poziomu oraz usunięcie zadań narzeczonego, ale to jest bardzo nie fair w stosunku do osób, które już je ukończyły.
Zakaz wpłaty 'niekupionych' diamentów to w ogóle jakaś kpina. System przecież wykrywa, gdy ktoś loguje się na drugie konto, a prezenty w formie diamentów- przyznajmy- są i tak bardzo rzadkie.

Awatar użytkownika
Wadera
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Wadera » 7 maja 2015, o 14:18

Niestety, tak jak większości dziewczynom i mi się zmiany nie podobają. Niby fajnie, że są - zawsze to jakieś drobne odświeżenie. Niestety w tym wypadku zmiany w większości uprzykrzają grę.

Brak komunikatów po wyzwaniu pań to kompletna porażka. Chciałam grać w miarę w porządku i nie wyzywać żadnej pani więcej, niż jeden raz dziennie - teraz albo musiałabym siedzieć z kartką i ołówkiem, czego nie zamierzam czynić... albo jakieś panie będą mogły poczuć się przeze mnie "prześladowane".

Zadaniami w grze się dotąd nie interesowałam wcale, lecz z tego co widzę to również był niewypalony pomysł. Choć koncepcja zmian była obiecująca.

Zmiana w pasku menu także jest uprzykrzeniem... chociaż akurat rzadko zaglądam z telefonu do opcji chłopaka.

Nie podoba mi się także cofnięcie zadań dla narzeczonego. Jeszcze długa droga przede mną nim go zdobędę, lecz rozumiem rozczarowanie pań, które musiały się z tymi zadaniami borykać.

Co do wygrywania diamentów... Czy mogę dowiedzieć się, czym jest szczęśliwa siódemka?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lolinnda
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Lolinnda » 7 maja 2015, o 14:24

nie podoba mi się że nie można przekazywać zdobytuch diamentów do klubu :thumbdown: duży minus
a co do raportów z pojedynków to czasem gdy niespodziewanie przegrywałam (a zwykle z pojedynkami galopuję) to wchodze w wiadomości i wtedy sprawdzam jaka to była pani i ile dokładnie przegrałam itp. a teraz niestety nie mogę ;(

nowy wygląd lekko mnie rytuje, ale myślę że się przyzwyczaje, jednak chłopaka/narzeczonego wolałabym mieć pod ręką a nie gdzieś go szukać - niby niewielka różnica ale trochę zawadza

Tynian
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: Tynian » 7 maja 2015, o 14:27

Wiecie co dziękuje wam teraz to już na pewno nie zdobędę żadnego szmaragdu. Żądam przywrócenia możliwości ponownego szukania szmaragdów. Co wy sobie myślicie. Jak szukam to nieraz za pierwszym razem wypada mi 15 % więc jak ja mam niby zdobywać szmaragdy.

Awatar użytkownika
co.ma
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: co.ma » 7 maja 2015, o 14:37

Miały być ulepszenia, a jak na razie duża większość głosów należy do niezadowolonych dziewczyn. Co mnie się nie podoba:
* super, że nowe zadania, ale gdzie te lepsze nagrody? Mnie pojawiło się zadanie, w którym muszę zagłosować 76 razy, żeby dostać 760$, no, proszę... Pewnie za jakiś czas to zrobię, bo głosuję w misjach na przyjęciach, ale trochę mi zejdzie. A miało być lepiej.
* bez komentarza do usunięcia zadań dla narzeczonego. Dla jednych ulepszenie, dla innych wkurzenie.
* z niemożnością oddania wygranych diamentów do klubu to jakaś żenada. Naprawdę ktoś uwierzył w to, że ma to zapobiec multikontom? Chodzi o kasę, żeby więcej dziewczyn kupowało diamenty.
* 1 szmaragd w nagrodę rzeczywiście był śmieszny, ale zabieranie go to żadne ulepszenie. Lepiej dać większą ilość, po co skąpić, szmaragdów i tak się nie kupi za realne pieniądze.
* narzeczony w górnym menu wcale nie przeszkadzał. Dość często tam klikałam, żeby zadzwonić, ucałować go, czy dać prezent, a z górnego menu można było szybko się przenieść do niego.
* szkoda mi ikony rankingów. Często tam klikałam chcąc sprawdzić, ile punktów danego dnia zebrałam i która jestem w rankingu. Niech wróci ta ikonka.
* z przeniesieniem mini gier też lipa, bo jak byłam na przyjęciu, najechałam na Arenę Mody, menu się rozwijało i przechodziłam do gier, a tak więcej klikania z przechodzeniem do wesołego miasteczka, a dopiero potem do gier.

Tak naprawdę nie ma ŻADNEJ zmiany, która byłaby w 100% super, ekstra potrzebna i wyczekiwana. Zamiast tego wszystkiego przydałoby się coś, co byłoby widoczne i naprawdę ułatwiające grę, np. lepsza segregacja ciuchów w garderobie. Mam np. 329 płaszczy, 711 sukienek i sobie szukam tego, co sobie wymyśliłam. O ile pamiętam, co mam, bo czasem zapominam o ciuchach, które kiedyś kupiłam, a umykają mi pośród innych.

Ciekawa jestem, czy będzie jakaś reakcja na nasze żale. Będą znowu zmiany czy zostaniemy zignorowane.

Caseine
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: Caseine » 7 maja 2015, o 14:39

Ogólnie te zmiany to jakaś porażka, ale nic na to nie poradzimy :)
nie chcę żadnej rekompensaty za zaadania narzeczonego, po co wam to? nie rozumiem. wydałaś to wydałaś, taka gra.
jedno zadanie dziennie? szkoda w sumie :P ja miałam wygraj 8000 na arenie mody a nagroda za to 400, wolałabym jakieś szmaragdy albo punkty, żadnych dolców :P miałam nadzieje serio na jakieś dobre nagrody zwłaszcza jeśli jedno dziennie wyskakuje, a nie to samo co było...

Awatar użytkownika
yuuki07
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: yuuki07 » 7 maja 2015, o 14:42

Mam pytanie do osób wprowadzających zmiany, czy też jak wy to określacie ulepszenia na AM. Czy wy wiecie co znaczy słowo "ulepszenia"? Po ulepszeniu przyjęć i zabraniu energii z prezentów myślałam że nie możecie nas bardziej wkurzyć. Myliłam się :cursing: ! Wydałam masę szmaragdów na tego gnojka zwanego narzeczonym, powinnam wydawać dalej żeby zaliczyć osiągnięcia ale nawet nie mogę zmienić jego wyglądu. Jak pisało już wiele osób to po prostu bardzo niesprawiedliwe. Czas - ktoś mi teraz powie jak mam uzbierać ponad 100tys, ponad 150tys, ponad 200tys. żeby podnosić popularność? Arena Mody - od początku chodziło o pojedynki, rozumiem że nie fajnie jak ktoś nas wyzywa i zgarnia za każdym razem po kilka czy kilkanaście tys. ale na tym polega gra. Z telefonu zaglądam na AM tylko podczas przyjęć - wielkie dzięki za kolejne utrudnienia.
Bardzo możliwe że przed kolejnymi ulepszeniami dla własnego spokoju zrazygnuję z gry. Po co się angażować a potem denerwować skoro najwyraźniej i tak macie nas gdzieś.
Cały czas wywala nas z gry. Trwa event i przyjęcie więc zróbcie coś z tym.

Awatar użytkownika
mondro1989
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: mondro1989 » 7 maja 2015, o 14:45

juz pomijajac te rekompensate za zadania dla narzeczonego. fakt fajnie by bylo jakos to wynagrodzic, ale to co najbardziej mi sie nie poodba to, to ze zniknela zakladka z narzeczonym, czy na kom czy nawet na komputerze, bylo to duzo bardziej praktyczne i intuicyjne. fajnie jakby to wrocilo, poza tym ten "telefon" z zadaniami jest zbedny, zadanie mogloby sie pojawiac tak jak wczesniej, po co to zmieniac, zwlaszcza, ze duzo osob korzysta z areny na komorce. no i oczywiscie mam nadzieje, ze szybko zostanie naprawiony blad w salonie pieknosci u narzeczonego. poza tym do reszty zmian jestem jakos w stanie przywyknac. i jeszcze jedna uwaga, do tej pory nie wygralam zadnych di, ale uwazam, ze to nie fair, jezeli ktos je wygra i nie moze ich sobie wplacic do klubu, czy gdzie tam chce, skoro je wygral, to powinna to byc indywidualna sprawa tej osoby, co z nimi zrobi, a mydlenie nam oczu o multikontach jest slabe, bo kazda na pewno wie, chodzi o naciaganie nas na kupowanie di :)
Gdzie moda panią, rozum sługą.

Awatar użytkownika
teenshi
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: teenshi » 7 maja 2015, o 14:56

W zasadzie to nie jest "wydałaś to wydałaś" bo gdybym miała wybór to bym nie wydała ani 400szm na chłopa wygląd, ani 50tys na jego ohydne ciuszki :P A trzeba było przez to przebrnąć przecież dla przyjęcia :(
Obrazek

Awatar użytkownika
mondro1989
Miss Kołyski
Miss Kołyski

Post autor: mondro1989 » 7 maja 2015, o 14:59

teen, zgadzam się z Tobą. pewnie gdybym miała wybór również nie wydałabym tylu szm na chłopaka, może kupiłabym jakiś fryz czy inny element, ale nie było by to ponad 300szm na pewno
Gdzie moda panią, rozum sługą.

Caseine
Miss Żłobka
Miss Żłobka

Post autor: Caseine » 7 maja 2015, o 15:01

to usunęli tez te zadania przed przyjęciem? bo już w końcu nie ogarniam.
ale nie zalezy mi na tej kasie czy szm, co za różnica :P
chciaalbym jednak kiedyś jeszcze założyc mu włosy inne niż rozczochrane, np takie które kupiłam za di. a nie mogę tego zrobić.

edit: poza tym ciuszki dla chlopa nie są ohydne, bo są o wiele lepiej zrobione niż niektóre dla lalki.

Awatar użytkownika
Wadera
Miss Piaskownicy
Miss Piaskownicy

Post autor: Wadera » 7 maja 2015, o 15:02

Zdaje się, najuczciwiej byłoby zwyczajnie przywrócić zadania z narzeczonym.

Liczę po cichu także na to, że komunikaty z pojedynków przywrócone zostaną. Do reszty zmian można się przyzwyczaić.

edit: a możliwość zmieniania wyglądu narzeczonego na pewno wróci lada chwila - podejrzewam, że zmiany dokonywane w grze się nie zakończyły i prace wciąż trwają.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2015, o 15:04 przez Wadera, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Zablokowany